kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kore Dili ve Edebiyatı 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Kore dili ve edebiyatı taban puanları 2019 kaç puanlardadır,kore dili ve edebiyatı başarı sıralamaları 2019 açıklandı mı, hangi tarihlerde açıklanacak gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kore dili ve edebiyatı bölümünü kimler tercih edebilir, hangi puan türü ile tercih edebilirler, kore dili ve edebiyatı taban puanları 2019 kaç puanlardadır, kore dili ve edebiyatı puanları içindeki en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçta kalmıştır, kore dili ve edebiyatı sıralama sayıları 2019 kaç binlere gelmiştir, kore dili ve edebiyatı başarı sıralamaları 2019 açıklandı mı, hangi tarihlerde açıklanacak gibi soruların cevaplarını yazımızı okuyarak bulabilirsiniz.

Türkiye genelinde üniversitelerde 4 yıllık bir bölüm okuyabilmek için aşılması gereken engeller bulunmaktadır ve bu engellerden en çok kişiyi kapsayanı ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen yükseköğretim kurumları sınavıdır (YKS). Bu sınav ile herhangi bir ortaöğretim kurumundan/liseden mezun olan bireyler üniversitelerin bölümlerine girebilirler fakat istedikleri bölüme yetecek puanı da almak zorundadırlar.

Yetecek puan olarak adlandırdığımız taban puanlar her sene kendi içinde değişkenlik gösterebiliyor olsa da adaylara tercihlerini oluşturma noktasında yardımcı olması için belli puan veya sıralama verileri gerekmektedir. Bu puan ve sıralama verileri ÖSYM’nin yayımladığı YKS tercih kılavuzlarında yer almaktadır.

Tercih kılavuzlarına konulan bu taban puan ve sıralama ile ilgili veriler bir önceki yıl yapılan yerleştirmeler sonrasında ortaya çıkan değerler üzerinden derlenmektedir. Bizler de sizlere yol göstermesi için 2018 yılı YKS yerleştirmeleri sonrasında oluşan, 2019 YKS tercih kılavuzlarına konulacak olan, üniversite bölümleri puanları ve başarı sıralamaları değerlerini tüm bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz.

KORE DİLİ VE EDEBİYATI TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

YKS’ye girerek kore dili ve edebiyatı bölümüne yerleşebilmek için bunu arzulayan adayın en az ortaöğretim kurumu mezunu olması ve YKS puan türleri içerisinde yer alan puanlardan biri olan DİL puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

Kore dili ve edebiyatı sıralama sayıları henüz ÖSYM veya YÖK Atlas tarafından herhangi bir mecrada yayımlanmadığı için kore dili ve edebiyatı başarı sıralamaları değerlerini yazımıza taşıyamadık. Kore dili ve edebiyatı başarı sıralaması verileri sanıyoruz ki önümüzdeki birkaç ay içinde bu kurumlar tarafından yayımlanacaktır ve bizler de onlar yayımladıkları anda yazılarımızın içine bu verileri yerleştireceğiz. (SIRALAMA EKLENDİ)

2018 YKS ile tercih edilebilecek kore dili ve edebiyatı kontenjanları 140 olarak belirlenmişti. 2019 kore dili ve edebiyatı kontenjanları da tahminimize göre üç aşağı beş yukarı böyle olacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşen adaylar üzerinden oluşan kore dili ve edebiyatı puanları içindeki en düşük ve en yüksek taban puanlara baktığımızda karşımıza çıkan tabloya göre bilinen ve en küçük puan ile yerleştirmenin Erciyes Üniversitesi’ne (İkinci Öğretim) olduğunu ve bu yerleştirmenin 315,41531 puan ile yapıldığını görüyoruz. En yüksek taban puan ile yerleştirmenin de 406,67222 puan ile İstanbul Üniversitesi’ne (Korece) olduğunu görmekteyiz. Adaylar büyük bir değişiklik olmaz ise 2019 YKS’den dil puan türünde bu iki puan arasında bir puan alırlarsa muhtemelen kore dili ve edebiyatı bölümünü herhangi bir üniversitede kazanabilirler.

YKS kore dili ve edebiyatı taban puanları 2019 değerlerinin derlendiği listemiz yazımızın en alt kısmındaki görselde yer almaktadır.

YKS, TYT-AYT, DGS, KPSS gibi ÖSYM sınavları ve tercihler ile yerleştirmeler hakkında merak ettiklerinizi deneyim sahibi yöneticilerimizin bulunduğu forum sayfamıza gelerek sorabilirsiniz, forum sayfamıza erişmek için TIKLAYINIZ

*YKS, yerleştirmeler, kore dili ve edebiyatı taban puanları ve bunlar gibi konuları işlediğimiz yazımız ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve bu sitedeki kılavuzlardan derlenerek yayımlanmıştır. Yapılacak bir değişik ile ilgili sorumlu kurum ÖSYM olduğu için kurumun yaptığı duyuruları ÖSYM resmi web sitesine girerek takip etmeyi ihmal etmeyiniz.

KORE DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
İSTANBUL ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Ede. Fak. Kore Dili ve Edebiyatı  Korece     DİL 10497 406,67222
ANKARA ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Dil ve Tarih Coğrafya Fak. Kore Dili ve Edebiyatı      DİL 15040 384,58796
ERCİYES ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Ede. Fak. Kore Dili ve Edebiyatı      DİL 24411 345,40429
ERCİYES ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Ede. Fak. Kore Dili ve Edebiyatı  İÖ     DİL 32492 315,41531

2018 YKS yerleştirmelerinde ortaya çıkan sayısal bilgiler için:

► 2018 YKS YERLEŞTİRMELERİ SAYISAL BİLGİLERİ

2018 yerleştirmelerinde ortaya çıkan rakamlara göre 4 yıllık bölümlerin hepsinin taban puanları için:

► 2018 YERLEŞTİRMELERİNDE ORTAYA ÇIKAN RAKAMLARA GÖRE 4 YILLIK TÜM BÖLÜMLERİN TABAN PUANLARI

2018 yerleştirmelerinde ortaya çıkan rakamlara göre 4 yıllık bölümlerin hepsinin başarı sıralamaları için:

► 2018 YERLEŞTİRMELERİNDE ORTAYA ÇIKAN RAKAMLARA GÖRE 4 YILLIK TÜM BÖLÜMLERİN BAŞARI SIRALAMALARI

5711 1 f5ac3db5a861ef5b1552f41d4890d198

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.