kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Manisa Fen Liseleri Taban Puanları 2021 (MEB-LGS)

​​​​​​​Manisa fen liseleri içinde en düşük ve yüksek puanla yerleşilen okullar hangileridir? Manisa fen liseleri 2021 taban puanları kaçta kalmıştır? Manisa fen liseleri puanları nasıl belirleniyor?

Ortaokul öğrenimi tamamlayan genç kardeşlerimiz iyi bir lisede öğrenim görmek için MEB tarafından hazırlanan bir sınava girerler. Bu sınav sistemine LGS yani Liseye Geçiş Sistemi adı verilir. Genç lise adayları bu sınavdan aldıkları puanlar ile istedikleri, iyi bir liseyi kazanmaya hak kazanırlar tabi ki puanları yetmesi halinde.

Peki iyi bir liseye yetecek puan kaçtır? Adaylar bunu nereden bilebilirler?

Aslında her sene yapılan sınav ile birlikte okullara giriş puanı o seneki sınavın zorluğuna, kolaylığına veya adayların durumuna göre değişmektedir fakat adaylar yine de tercih yapmadan önce bir fikir sahibi olmak isterler. Bu fikri veren ise bir önceki yılın LGS yerleştirme puanlarıdır. İşte bu şekilde fikir edinmenize yardımcı olmak amacıyla bizler de sizlere fen liselerinin taban puanlarını derlemeye çalışıyoruz. Yazımızda Manisa 2021 fen liseleri taban puanlarını bulabilirsiniz.

2021 MANİSA FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 2021 taban puanları dediğimiz adaylara fikir vermesi amacıyla 2020 yerleştirmelerinde ortaya çıkan puanlardır yani Manisa fen liseleri 2021 taban puanları da 2020 LGS yerleştirmelerinde ortaya çıkan puanlardan derlenmiştir ve adaylara fikir vermesi amacıyla hazırlanmıştır.

Manisa şehrinde toplam 6 tane fen lisesi bulunmaktadır. Hepsine ait ve 2020 yerleştirmeleri üzerinden oluşturulmuş 2021 Manisa fen liseleri taban puanları görseli yazımızın alt kısmındadır.

Manisa fen liseleri içinde en yüksek taban puan ile kapatan fen lisesi Manisa Fen Lisesi olmuştur ve bu puan 467,2649 olarak belirlenmiştir. En düşük puan ile kapatan Manisa fen lisesi ise Manisa Alaşehir Fen Lisesi’dir ve bu puan da 414,0586 olarak görünmektedir. Tüm Manisa fen liseleri 2021 taban puanları aşağıdaki gibidir.

manisa fen liseleri 2021 taban puanlari

LGS, YKS vb. sınavlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve merak ettiklerinizi sormak için forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Forum sayfalarımıza ulaşmak için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

* Manisa fen liseleri taban puanları 2021 listesi ve diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sayfasında paylaşılanlar üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişikliği MEB duyuracaktır ve bu duyuru tüm adaylar için geçerli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.