kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mardin Anadolu Liseleri Taban Puanları 2021 (MEB-LGS)

2021 mardin Anadolu Liseleri taban puanları kaçta kaldı? En düşük puan ile ve en yüksek puan ile kapatan mardin Anadolu Lisesi taban puanları kaçtır?

İyi bir liseye yerleşmek ortaokulu bitiren adayların hayalidir. Gerek fen liseleri olsun gerek anadolu liseleri olsun bu genç kardeşlerimizin iyi bir öğrenim görmek için girmek istedikleri liselerdir.

Adaylar bu liselere yerleşebilmek için sınavlara girerler ve bu sınav sistemi LGS yani Liseye Geçiş Sistemidir. Bu sistem içinde girilen sınavdan alınacak puanlar adayların iyi liselere yerleşmelerini sağlar.

MARDİN ANADOLU LİSELERİ TABAN PUANLARI 2021

Adaylar iyi liselere yerleşmek için yeterli puan elde etmelidir ve elde etmeleri gereken yeterli puan da bir önceki yılın sınavındaki yerleştirmelerin puanlarına bakılarak tahmin edilebilir.

Mardin iline yapılan yerleştirmeler sonucu Anadolu liseleri içindeki en düşük puan ile yerleşilen lise Nusaybin Anadolu Lisesi olmuştur ve 361,1489 puan ile yerleşilmiştir. En büyük puan ile kapatan Anadolu lisesi ise 390,1489 puan ile Mardin Anadolu Lisesi olmuştur.

Mardin şehrinde toplamda 4 Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Bu liselerin hepsine ait ve 2020 yılı yerleştirmelerinde ortaya çıkmış olan Mardin Anadolu Liseleri Taban Puanları 2021 listesi aşağıdaki gibidir.

MARDİN ANADOLU LİSELERİ 2021 TABAN PUANLARI
OKUL ADI OKUL TÜRÜ ÖĞR. SÜRESİ ÖĞR. SÜRESİ PANSİYON DURUMU YAB. DİLİ KONT. TABAN PUANI
MARDİN / ARTUKLU / Mardin Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon (Kız Erkek) İNG. 180 390,3116
MARDİN / KIZILTEPE / Kızıltepe Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 180 375,0892
MARDİN / MİDYAT / Midyat Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 180 372,2149
MARDİN / NUSAYBİN / Nusaybin Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 180 361,1489

Liseye Geçiş Sistemi, liseler, üniversiteler ve benzeri tüm konularda bilgi alabileceğiniz platformumuz olan FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresini ziyaret ederek aklınıza takılanları sorabilirsiniz.

<div></div>

* Yazımız içinde yer verdiğimiz 2021 Mardin Anadolu Liseleri taban puanları listesi MEB’in resmi websitesinde yer alan bilgilerden faydalanarak derlenmiştir. Yapılacak veya yapılmış bir değişiklik hakkında bilgi sahibi olmak için MEB’in resmi internet sitesini ziyaret ediniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.