kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Trabzon Anadolu Liseleri Taban Puanları 2021 (MEB-LGS)

Trabzon 2021 Anadolu Liseleri taban puanları kaç ile kapattı? En düşük ve en yüksek taban puan ile kapatan Trabzon Anadolu liseleri kaç puanda kalmıştır?

Ortaokul mezunu genç adaylar Liseye Geçiş Sistemi bilinen kısa adıyla LGS ile iyi liselere yerleşmeye çalışırlar. Bu yerleşme işlemi girilen sınavlardan alınan puanlar yardımı ile olmaktadır ve alınan puanların yüksek olması adayların iyi liselere girme şansı elde etmelerini sağlamaktadır.

İyi puanlar dendiği zaman aslında istenilen liseye yetecek puanlar anlaşılmalıdır. Bu yetecek puanlara dair fikri de adaylar önceki yılların yerleştirme puanları üzerinden ortaya çıkan taban puanlara bakarak elde edebilirler.

2021 TRABZON ANADOLU LİSELERİ TABAN PUANLARI

Trabzon Anadolu Liseleri taban puanları 2021 listesi 2020 yılında yapılan yerleştirmelere göre oluşturulmaktadır. Bu yerleştirmelerde ortaya çıkan puanlara göre Trabzon şehrindeki Anadolu Liselerine yerleşen adaylar içinde en düşük puan ile yerleşen aday 365,3443 puan ile Sürmene Hasan Tahsin Kırali Anadolu Lisesi’ne yerleşmiştir. En büyük puan ile yerleşen adayın puanı ise 421,7127 olarak ortaya çıkmıştır ve Kanuni Anadolu Lisesi’ne yerleşmiştir.

Trabzon şehrinde bu biçimde toplam 2 Anadolu Lisesi olduğu görülmektedir. Bu liselere yapılan yerleştirmelere ait Trabzon Anadolu Liseleri Taban Puanları listesinin tamamı aşağıdaki gibidir.

TRABZON ANADOLU LİSELERİ 2021 TABAN PUANLARI
OKUL ADI OKUL TÜRÜ ÖĞR. SÜRESİ ÖĞR. SÜRESİ PANSİYON DURUMU YAB. DİLİ KONT. TABAN PUANI
TRABZON / ORTAHİSAR / Kanuni Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 180 421,7127
TRABZON / SÜRMENE / Sürmene Hasan Tahsin Kırali Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon (Kız Erkek) İNG. 90 365,3443

LGS’ye dair merak ettiğiniz her şeyi sorarak destek alabileceğiniz forum sayfalarımıza FORUM.TERCİHİNİYAP.NET üzerinden ulaşabilirsiniz.

* Listede yer alan puanlar ve bilgiler MEB’e ait resmi websitesindeki kaynaklar üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklik MEB’in yapacağı duyuru tüm adaylar için geçerli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.