kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üniversitede Ders Kaydı

Üniversitede Ders Kaydı Yapılmazsa Ne Olur? Her yıl binlerce üniversiteli bu sorunun cevabını aramaktadır. Öğrenci işleri kaynaklı veya üniversitelerin internet sitelerinden kaynaklı hatalar nedeniyle binlerce kişi ders kaydı yapamamaktadır. Bu nedenle üniversitede ders kaydı yapılmadığında ne olacağı, nasıl çözüm bulunacağı merak edilmektedir. İşte bu kritik soruların cevabı…

Üniversitede Ders Kaydı

Ders kaydı yapmak oldukça önemli bir konudur. Özellikle de üniversite hayallerini gerçekleştiren adaylar için. Binlerce öğrenci eğitim hayatlarının başında bu konuda sorun yaşamaktadır. Bu sorun hakkına bilgiler sunduğumuz yazımızı sizler için derledik. Taban Puanları

Her yıl binlerce kişi üniversiteye geçiş sınavına girmektedir. Sınavın adı değişse de sınava girenlerin sayısının çokluğu hiç değişmez. Liseden yeni mezun olan, mezuna kalıp şansını bir kez daha deneyen hatta ikinci üniversite okumak isteyen binlerce kişi üniversiteli olma hayali kurar. Bazılarının bu hayali gerçek olur. Yeni eğitim döneminin başında üniversitelere binlerce kişi kayıt yapmaktadır.

İşte tam da bu noktada bazı yapılması gereken, tamamlanması gereken süreçler ve işlemler bulunmaktadır. Örneğin üniversiteyi kazanan adaylar üniversiteye kayıt olmadıkları takdirde eğitimlerine başlayamazlar. Bunun dışında ders kaydı yapmak da oldukça önemlidir. Binlerce öğrenci eğitim hayatlarının başında bu konuda sorun yaşamaktadır. Her yıl binlerce kişi ders kaydı yapmayı unutmaktadır veya unutmaktan korkmaktadır. Bu noktada başlarına bir şey gelmesinden korkan binlerce kişi “üniversitede ders kaydı yapılmaz ne olur?” sorusunu sormaktadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruyu sizler için cevaplandırdık.

Üniversite kazanan, kayıt olan öğrenciler farklı nedenlerden dolayı ders kaydı yapamamaktadır. İşte bu durum nedeniyle pek çok öğrenci her yıl soğuk terler dökmektedir. Bazen öğrenciler ders kayıt işlemini unutmakta bazen de üniversitenin kötü internet sitesi veya altyapı yetersizliği nedeniyle bu durum yaşanmaktadır. Elektronik ortamdan yapılan ders kayıt işlemini her internet sitesi kaldıramamaktadır.

Yoğunluk nedeniyle üniversitelerin siteleri donmakta, kasma olmakta veya çökme yaşanmaktadır. Bu ve benzeri durumlar nedeniyle öğrenciler ders kaydı yapamamaktadır. Bu durumda olan binlerce kişi okuldan atılabileceklerini, sınıf düşebileceklerini, dersten kalabileceklerini, almaları gereken dersleri alamayacaklarını düşünmektedir. Yaşanılan sıkıntı ve stres insanları yormaktadır. Özellikle de öğrenci işlerine ulaşamayıp net bilgi alamayan yeni üniversiteli olmuş olan kişiler oldukça korkmaktadır. Bu noktada hurafeler ile gerçekleri birbirinden ayırmak gerekir.

Üniversitede Ders Kaydı Yapılmazsa Ne Olur?

Ders kaydı yapamayan üniversiteli önce derin bir nefes almalı ardından da www.tercihiniyap.net ailesinin yazdığı bu makaleyi okumalıdır. Çünkü şimdi size bu sıkıntılı durumdan çıkmak için gereken çıkış biletini vereceğiz. Öğrenciler ilk olarak bölüm başkanına veya danışmanına başvurmalı ve yaşadığı sıkıntıyı anlatmalıdır. Bu kişilerden alınan profesyonel tavsiyeler sonrasında öğrenci işlerine giderek gerekli işlemleri başlatmalıdır.

Bazı üniversiteler bu durumdaki öğrencilerden katkı payı isteyebilmektedir. Ayrıca yine bazı üniversiteler de 2 veya 3 geç kalma hakkı tanınmaktadır. Bu durumda ders kaydı yapamayan üniversiteliler mazeret dilekçesi yazarak durumu telafi edebilir. Mazeret hakkını dolduran kişilerin ise dekana, fakülte kuruluna müracaat etmesi önerilir.

Her üniversitede olmasa da bazı üniversiteler ders kayıt tarihinden sonra “ekle-sil” veya “ekle-bırak” haftalarını akademik takvime koymaktadır. Genellikle üniversitenin ilk ayı içerisinde bu işlem yapılabilmektedir. Öğrenciler bölüm sekreterliğinden veya okulun internet sitesinden, öğrenci bilgi sisteminden ekle bırak işlemlerini yapabilmektedir.

Bu uygulama ders kaydını yapan veya yapamayan öğrencilere ikinci bir şans tanımaktadır. Ders kaydı sonrasında derslerine giren öğrenciler bazı derslerini değiştirebilmektedir. Ayrıca ders kaydı yapamayan öğrenciler de bu tarihlerde kayıt işlemlerini yapabilir. Ancak her üniversitede sistem farklı işlemektedir. Bu nedenle öğrenci işleri veya sekreterlikler üzerinden bilgi alınması tavsiye edilir. Bu durumda en önemli husus yoklama listelerindeki isimlerdir. Her işlem sonrasında yoklama listesinde isminizin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ders hocanız ve bölümdeki yetkililere giderek gerekli işlemleri yaptırmalısınız. Aksi takdirde derslere girmenizin hiçbir anlamı olmaz. Çünkü o derse belki de hiç kayıt yaptırmamış olabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Hakan kalkan Avatar Hakan kalkan dedi ki:

    önemli konuları bu makalede belirttiğiniz için teşekkür ederim.