kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Tarım ve orman bakanlığı personel maaşları ne kadar olacak, tarım ve orman bakanlığı laborant maaşları ne kadar, tarım ve orman bakanlığı tekniker maaşları ne kadar, tarım ve orman bakanlığı teknisyen maaşları ne kadar, tarım ve orman bakanlığında laborant, tekniker, teknisyen ne iş yapar gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan personeller hakkında merak edilen konulardan biri de maaş bilgisidir. Tarım ve Orman Bakanlığı personeli ne iş yapar, çalışma şartları ve saatleri nelerdir, personel maaşları ne kadardır gibi pek çok sorunun cevabını sizler için cevapladık.

Kamuda memur olmak isteyen adaylar KPSS’ye girerler ve KPSS puan türlerinden bazı puanlar alırlar. Aldıkları puanlar yeterli ise en rahat biçimde memur olmayı sağlayan yöntem de merkezi atamalardır. Adaylara fikir vermesi amacıyla bizler de KPSS merkezi atamaları içinde yer alan kadroların mesleklerini anlatmaya ve maaş bilgilerini vermeye çalışıyoruz. Bu yazımızda tarım ve orman bakanlığı personel maaşlarına, özellikle de alımın olduğu memur, laborant, tekniker ve teknisyen unvanlarına yer verdik.

Orman Muhafaza Memuru Maaşları Ne Kadar?

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONELİ NE İŞ YAPAR?

Tarım ve orman bakanlığı personeli dediğimizde aslında birçok unvan ortaya çıkmaktadır. Orman muhafaza memuru, mühendis, memur, laborant, tekniker, teknisyen gibi… Hatta tekniker ve teknisyen bile genel olarak kendi içinde pek çok dala ayrılmaktadır fakat biz yazımızda yukarıda da belirttiğimiz gibi yer alan unvanlara yer vereceğiz.

Memur unvanından başlamak gerekirse herhangi bir kamu kurumunda çalışan memur ne iş yaparsa ağırlıklı olarak tarım ve orman bakanlığındaki memurlar da aynı işi yaparlar. Evrak işleri, yazışmalar, iş takipleri vb. pek çok işi yapmak devlette memurların görevleridir.

Diğer bir unvan olan teknikerden bahsetmek gerekirse teknikerlerin işleri öncelikli olarak kendi branşlarına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin laboratuvar teknikeri laboratuvar ile ilişkili ekipmanlar üzerinde çalışırken tarla bitkileri teknikeri farklı materyaller üzerinde çalışma yapabilmektedir. Fakat teknikerlerin genel görevlerini sıralamak gerekirse; gelen numuneleri kabul etmek, analiz için ön hazırlık yapmak, bu numunelerin hijyenik ve sağlıklı bir ortamda tutulmasını sağlamak, analizlerde kullanılan araç gereçlerin bakımını yapmak, bunlara dair raporlar hazırlamak gibi görevler listemizde yer alabilir.

Teknisyenler de hemen hemen benzer görevlere sahiplerdir. Teknisyenler ile teknikerler arasındaki fark öğrenim görülen okul ve süre farkıdır ve bu fark da biraz daha yetki artışı ile paralel ilerlemektedir. Teknisyenler ortaöğretim mezunu iken teknikerler 2 yıllık bölüm mezunudurlar ve yukarıdaki işlerin benzerlerini yaptıkları gibi teknisyenler biraz daha az yetkiye ve biraz daha az maaşa sahiptirler.

Tarım ve orman bakanlığına ayrılan diğer bir kadro olan laborantlar ise yine teknikerlere benzer işler yapmaktadırlar. Laborantlar teknikerlerin bir kısmından farklı olarak çoğunlukla laboratuvar ortamında çalışırlar ve araştırmacıların verdiği talimatları uygularlar.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONELİ ÇALIŞMA ŞARTLARI VE ÇALIŞMA SAATLERİ

Tarım ve orman bakanlığında çalışan memurlar, teknikerler vs. genellikle diğer kamu kurumlarındaki kamu görevlilerinin benzeri çalışma saatlerine sahiptirler. Haftalık 40 saat olarak belirlenen bu çalışma saati bazı durumlarda değişkenlik gösterebilse de, mesailer, nöbetler nedeni ile, genellikle aşağı yukarı bu süre kadar çalışılmaktadır.

Çalışma şartlarına geldiğimizde ise memur unvanına sahip bireyler ne iş yapar kısmından da anlaşılacağı üzere her memur gibi kısmen rahat çalışma şartlarına sahiptirler. Laborant, tekniker ve teknisyen unvanına sahip kişiler ise hemen hemen kendi içlerinde benzer çalışma şartlarına sahiptir.

Analiz ve incelemeler yapmak, sahaya inmek gibi görevleri bulunan bu unvanların çalışma şartları çok ağır değildir fakat çok da kolay olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

Orman Muhafaza Memuru Maaşları 2023 Ne Kadar?

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Tarım ve orman bakanlığı diğer kamu kurumları ile benzer maaşlar veren bir bakanlıktır. Lisans mezunu yeni başlayan bir memur yapılacak zam oranları tahminen %6 ila %9 arasında olursa 14100-14500 TL arasında bir maaş alıyor olacak. Aynı şekilde yapılacak hesaplama ile önlisans mezunu yeni başlayan bir memur 12000-12400 TL arasında bir maaşa sahip olacakken ortaöğretim mezunu yeni başlayan bir memur ise 10900-10300 TL arasında bir maaşa sahip olacak.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI LABORANT MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Yine benzer şekilde %6 ila %9 arasında bir zam uygulanması halinde yeni başlayan laborant maaşları 14.800-15.000 TL arasında bir maaş alıyor olacak.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TEKNİKER MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bir zam uygulanması halinde tarım ve orman bakanlığında çalışan bir teknikerin maaşı da laborant ile benzer bir biçimde 14.850 TL civarındadır. 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TEKNİSYEN MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Tarım ve orman bakanlığı teknisyen maaşları ise 14.300 TL civarındadır.

*Verdiğimiz rakamlar enflasyon farkı ile aşağı yukarı olacak rakamlardır ve tahminidir. Maaşları aralık olarak vermemizin nedeni ise bazı ek ödemelerin, ek mesai ücretlerinin vs. gibi ek gelir kaynaklarının olmasıdır.

Tarım ve Orman Bakanlığı personeli ne iş yapar?

Bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri üretiminin geliştirilmesi, tarım sektörünün geliştirilmesi ve tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik araştırmalar yapmak.

Yorumlar

  1. İsa gürbüz Avatar İsa gürbüz dedi ki:

    Merhaba tigemde gecici teknisyen maaşları nedir ek ücretler hariç tediye ikramiye hariç ne kadar maaş alir