kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İş ve Meslek Danışmanı Nedir? Ne İş Yapar?

İş ve meslek danışmanı kadrosu hakkında merak edilenleri yazdık, konuyla ilgili sorularınızı forum sitemiz üzerinden bize ulaştırabilirsiniz.

A+
A-

İş ve Meslek Danışmanı Nedir? Ne İş Yapar?

İş ve Meslek Danışmanı iş arayan kişilere yardımcı olan, onları doğru iş ve pozisyon için ilgili iş yerlerine yönlendiren kişilerdir. Daha da ayrıntılı anlatacak olursak yazımızın devamına göz atabilirsiniz…

İş Kur, iş arayan ve çalışan arayanları buluşturan bir kurumdur, kurumda asıl işi yapan yani iş arayanları iş verenlere yönlendiren kadrolara iş ve meslek danışmanı (İMD) adı verilir. Görevlerini 26 mart 2015 tarihli resmi gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikte belirlenen usullere göre yapmaktadırlar.

İş ve meslek danışmanları tarafından yapılan en temel görev iş arayan kişinin kabiliyetlerini belirlemek, kabiliyetlerini kullanabileceği işi tespit etmek ve yönlendirmektir. Meslekler

Bunun yanı sıra belirli periyotlarda kaç kişiyi hangi alanlara yönelttiği, iş gücünün hangi alanlarda yoğunlaştığı, personel ihtiyacının hangi sektörlerde fazla olduğu gibi tespitleri robotlaştırır. İş ve meslek danışmanları şefe bağlı olarak çalışmaktadır, şef kadrosunun üzerinde ise servis sorumlusu kadrosu mevcuttur.

Kalabalık şubelerde işlerin daha hızlı ilerlemesini sağlamak ve uzmanlaşmayı kolaylaştırmak için grup sorumlusu atanabilmektedir. Bu açıdan yükselme imkanı olan bir meslektir demek yanlış olmayacaktır.

İş ve Meslek Danışmanı Nasıl Olunur?

İki şekilde iş ve meslek danışmanı olmak mümkündür. Bunlardan birincisi kurum bünyesinde memur kadrosunda çalışanlara yapılacak duyuruya başvuranlar arasından daha kıdemli ve daha yüksek öğrenim düzeyine sahip olanlar (eşitse mezuniyet ortalamasına bakılır) arasından seçmek yoluyla. Genellikle boş kadrolar kurum içi portal üzerinden duyurulur ve duyurulan kadarıyla alım yapılır.

 İkinci atanma yöntemiyse tercihiniyap.net tarafından da yayınlanacak olan  personel alım ilanına başvuru yaparak. En az lisans mezunu, “İşve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi” bulunanlar arasından KPSS P3 puanı yüksek olandan başlanmak üzere başvuru evrakında yapılan il tercih sırası gözetilerek yerleştirilir.

İş ve Meslek Danışmanı Maaşı Ne Kadar?

Yeni göreve başlayan, bekar, lisans mezunu iş ve meslek danışmanı 3.500 Eş yardımı, çocuk yardımı, asgari geçim indirimi, dl tazminatı en üst rakamlardan hesaplandığı takdirde ise bu rakam 5.000 TL düzeyini bulabilmektedir.

Yükselme imkanı bulunan bir meslektir, şef, servis sorumlusu, ilçe müdürü, il müdürü gibi kadrolara görevde yükselme sınavı ile geçiş yapmak mümkündür. Kıdem arttıkça veya kadro ünvanı yükseldikçe maaş miktarında da ciddi artış olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.