kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcısı ve Uzman Maaşı Ne Kadar?

Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Ticaret Uzmanı maaşı ne kadar? Kaç lira? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Ticaret bakanlığı bünyesinde bulunan uzmanlar hakkında akla gelen ilk soru aldıkları maaş bilgisidir. Sizlere bu yazımızda ticaret bakanlığı uzman yardımcısı ve uzman maaşı ne kadar sorusunu cevapladık.

Ticaret Bakanlığı tarafından merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere alımı gerçekleştirilen Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleği özlük hakları nasıl? Ticaret Uzman Yardımcıları nerede görev yapar? Ticaret Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Ticaret Uzmanı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Ticaret Bakanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen ve Bakanlığın merkez birimlerinde görev yapmak üzere istihdam edilen kariyer meslek mensuplarının oluşturduğu kariyer meslek grubuna Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleği diyebiliriz.

Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleği Bakanlığın üç kariyer meslek grubundan bir tanesidir. Ticaret Müfettiş Yardımcılığı ve Ticaret Denetmen Yardımcılığı mesleklerinin aksine Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğinin tüm birimleri için denetim ve kontrol yetkisi söz konusu değildir. Birimlere bağlı olarak Ticaret Uzman Yardımcıları ve Ticaret Uzmanları denetimler gerçekleştirebilmektedirler.

Ticaret Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur? Sınavı Ne Şekildedir?

Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların bazı başvuru şartlarını taşıyor olmaları lazımdır. Bu başvuru şartlarını haiz olan adaylar için Ticaret Bakanlığı tarafından mesleğe giriş sınavları gerçekleştirilmektedir.

Bu sınavların ilki Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Ticaret Uzman Yardımcılığı yazılı sınavıdır. Ticaret Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına diğer başvuru koşullarını taşıyan ve bunların yanında KPSS ve YDS oturumlarında yeterli düzeyde puana sahip olan belirli sayıda aday katılma hakkına sahip olabilmektedir. Ticaret Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına katılacak olan aday sayısı mesleğe alınacağı Bakanlık tarafından ilan edilmiş olan sayının yirmi katı kadar olacaktır.

Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylarınsa mesleğe alınacak aday sayısının üç katı kadarı başarılı olmuş olmaları kaydıyla yine Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edeceklerdir.

ticaret bakanligi logo 2

Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde görevlendirilecek olan Ticaret Uzman Yardımcıları ile Ticaret Uzmanlarının görev yerleri temelde Ticaret Bakanlığı merkez teşkilatının bulunduğu yer olan Ankara kentidir.

Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde görevlendirilen ve merkez teşkilatında istihdam edilen Ticaret Uzman Yardımcıları ve Ticaret Uzmanlarının nihai olarak varabilecekleri ek gösterge tutarı diğer merkez teşkilatı uzmanları gibi 3600 ek göstergedir.

Ticaret Uzmanlığı ve Ticaret Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde görevlendirilen ve merkez uzmanlığı statüsüne sahip olan Ticaret Uzman Yardımcılarının maaşı yaklaşık olarak 17000 Türk Lirasıdır. Meslekte belirli bir süre görev yapan ve tez, yeterlik sınavı ve yabancı dil sınavı puanı gibi koşulları yerine getirerek Ticaret Uzmanı olanların maaşları yaklaşık 18000 Türk Lirasıdır.

*Ticaret Bakanlığı merkez uzmanlığı kadrosu olan Ticaret Uzman Yardımcılığı ve Ticaret Uzmanlığı maaşlarına dair vermiş olduğumuz tutarlarda uzman yardımcılarının ve uzmanların kişisel olarak değişebilecek olan ek ödemeleri ve fazladan kesintileri dikkate alınmamış, yaklaşık – ortalama tutarlar sunulmuştur.

Ticaret Üniversitesi Eğitim Ücretleri ve Bursları

Ticaret Bakanlığı ticaret uzman yardımcısı ne iş yapar?

Dış ticaret uzman yardımcısı, uluslararası faaliyet gerçekleştiren şirketlerin ithalat ve ihracat süreçlerinin gerçekleştirilmesinde dış ticaret uzmanına yardımcı olur. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.