kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kadir Gecesi Ne Zaman? Hangi Gün 2019

Kadir Gecesi Ne Zaman? Hangi Gün 2019 Kadir Gecesi nedir? Ne demek? Kadir Gecesinin önemi nedir? Kadir gecesi hakkında bilgiler nelerdir?

A+
A-

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi hatta geçiyor. Dünyadaki milyonlarca hatta milyarlarca Müslümanın özlemle beklediği Ramazan ayı huzurla idrak ediliyor. Gerek Türkiye’de gerekse dünyada milyonlarca insan oruç tutarak, namaz kılarak, ibadet ederek ibadet ediyorlar. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar Kadir Gecesini beklemeye başladı. Bin aydan daha hayırlı ve önemli olarak gösterilen Kadir Gecesi için geri sayım sürüyor. Milyonlarca insan Kadir Gecesi ile ilgili araştırma yapıyor. Müslümanlar için yılın en önemli günleri arasında olan Kadir Gecesi ile ilgili sorulan sorulara cevap aradık. İşte Kadir Gecesi ile ilgili tüm merak edilenler..

Kadir Gecesi Nedir? Ne Demek?

Kadir Gecesi dünyadaki Müslümanlar için en önemli günlerden biridir. Hz Muhammed (SAV) Kadir Gecesi ile ilgili önemli bir söz söylemiştir. Kadir Gecesinde inanarak dua etmenin, ibadet ederek bu geceyi geçirmenin günahların bağışlanması ile sonuçlanacağını buyurmuştur. Milyonlarca kişi “Kadir Gecesinin önemi nedir?” sorusunu sormaktadır. Kuran-ı Kerim bu gece indirilmeye başlanmıştır. Hz. Muhammed’e Hira Dağında Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti indirilmiştir. Bu nedenle bu gece milyonlarca Müslüman için son derece önemlidir. İnsanlar bu özel gecede dua ederek, namaz kılarak, ibadet ederek geçirirler.

Kadir Gecesi Ne Zaman?

Kadir Gecesi 2019 yılında Mayıs ayının sonuna denk gelmektedir. 31 Mayıs 2019 tarihinde Cuma gününü 1 Haziran 2019 Cumartesi tarihine bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecektir. Milyonlarca Müslüman bu gece ibadet edecektir. Kamu Haber

Kadir Gecesi Hangi Gün 2019

Kadir Gecesi 2019 yılında 31 Mayıs’ı 1 Haziran’ı bağlayan geceye denk gelmektedir. 31 Mayıs 2019 tarihi Cuma gününe denk gelirken 1 Haziran 2019 tarihi cumartesi günün denk gelmektedir.

Kadir Gecesi Hakkında Doğru Bilgiler

Kadir kelimesi güç, yücelik, şeref, hüküm anlamlarına gelmektedir. Ayrıca dini anlamda “leyletü’l kadr” ifadesi bu gece için kulanılmaktadır. Kur’an-ı Kerim’in indirildiği geceye böyle denmektedir. Kur’an’da 97. Kadir suresinde bu geceye ilişkin önemli ifadeler bulunmaktadır. Surede Kadir Gecesinde Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir.

Milyonlarca insan bu ve binlerce nedenden dolayı bu gece ibadet etmektedir. Hayırlı işlerin içine girmeye çalışan insanlar Kadir Gecesi dolayısıyla güzel niyetlerle doldururlar içlerini. İslam dininin en yüce, en güzel günlerinden biri olan bu gece mübarek bir gecedir. Bu gece insanlar içlerini güzellikle doldururlar.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.