kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Twitter mi? Instagram Mı? Hangisi Daha İyi?

Twitter mi? Instagram Mı? Hangisi Daha İyi? Sosyal medya nedir? Twitter nedir? Instagram nedir? Hangisi daha iyi bir uygulama? Sosyal medyada hangi uygulamayı seçmeliyim?

A+
A-

Çağın icadı internetin aracılığıyla insanların kendilerine ait veya anonim hesaplar oluşturarak fotoğraflar, yazılar, videolar paylaştığı platformlara sosyal medya diyoruz. Geleneksel medya; yani televizyon, radyo ve yazılı basın öğelerinin aksine her şeyin daha anlık olduğu, interaktifliğin en üst seviyede ve hızda gerçekleştiği bu yeni medya biçimleri artık dünya nüfusunun hemen hepsinin kullandığı mecralar haline geldi. Kamu Haber

Twitter IP Adresi Veriyor Mu?

2000’li yılların başında hayatımıza girmeye başlayan sosyal medya platformları bütün yaşayışımıza doğrudan etki etti. Henüz internetin büyülü ortamına ve hızına ayak uyduramamışken herkesin kendine ait bir hesabının bulunacağı sosyal platformlar ortaya çıkmaya başladı. Bu platformların büyük ölçekli ilk örneği Facebook’tu. Facebook, kurulduğu 2004 yılında bir anda bütün dünyayı saran bir ağa dönüştü. İnsanlar sanal bir ortamda kendilerine ayrılmış bir alana sahip olmanın çok farklı taraflarını keşfettiler. Facebook popülerliğini artırırken iki yıl sonra yeni bir platform olarak Twitter kuruldu. 240 karakter sınırlamasıyla insanların fikirlerini yazabilecekleri bir sosyal paylaşım platformu olarak tasarlanan Twitter kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Twitter’ın ortaya çıkışından dört yıl sonra, 2010 yılında İnstagram hayatlarımıza dahil oldu. Daha önceki platformların sunduğundan farklı bir seçenek sunmayan İnstagram yalnızca fotoğraf paylaşımı için tasarlanmış bir sosyal ağdı. Kısa sürede milyonlarca kullanıcının hizmetine giren İnstagram da akıllı telefonlar arasındaki vazgeçilmez uygulamalardan biri haline geldi. 

Twitter mi? Instagram Mı? Hangisi Daha İyi?

2019 yılı verilerine göre dünya çapında İnstagram kullanıcısı sayısı 894 milyon. Yıllar içerisinde çok fazla kullanıcı kaybeden Twitter için ise bu sayı 250 milyon seviyesinde. İnstagram kullanıcılarının %65 i kadarını 18-34 yaş aralığında bulunanlar oluştururken Twitter için bu istatistik biraz daha farklı. Twitter kullanıcılarının üçte birini oluşturan kesim 25-34 yaş aralığında. Bu da gösteriyor ki gençler daha yoğun olarak İnstagram’a ilgi gösteriyorlar.

Sosyal medyanın hayatımıza girişi ve yoğun olarak İnstagram, Twitter kullanıyor oluşumuz yalnızca gündelik hayatımızla sınırlı kalmadı. Ünlülerin, siyasilerin hatta devletlerin bile resmi hesaplarının bulunduğu bir yer haline gelen sosyal medya platformları insanların seslerini duyurmak için kullandıkları bir araç oldu. Artık eskiden ulaşılması çok zor olan insanlara fikirlerini iletmek, taleplerini aktarmak çok daha kolay hale geldi. Özellikle Twitter’ın etiketlerle oluşturulan gündemi, yani #hashtag sistemini kullanıcıların hizmetine sunuyor oluşu kitleler halinde fikir beyan etmeyi ortaya çıkardı. Siyasi konular, halkın hükümetten beklentileri ya da dünya gündemleri üzerine etiketlerle fikir beyan edilebilmesi birçok insanı Twitter kullanmaya teşvik ediyor. İnstagram içinse kullanım amacının biraz daha kişisel ve magazinel olduğunu söylemek mümkün. Yalnızca fotoğraf paylaşımı yapılan bir platform olarak ortaya çıkmış olsa da artık hemen hemen her işletmenin, organizasyonun, kurumun resmi İnstagram hesabı mevcut. Günlük gelişmelerin, kitleleri ilgilendiren duyuruların, kampanyaların ve aslında hayata dair hemen her şeyin paylaşıldığı kocaman bir fotogaleriye dönüştü İnsagram. 

Kullanıcı sayısı olarak İnstagram daha yoğun gözükse de Twitter kullanıcılarının paylaşımlarının ekran görüntüsü (ss: screenshot) alınarak İnstagram’da da paylaşıyor olması iki mecranın aslında ne kadar birbirinden beslendiğini de ortaya koyuyor. 

Instagram ‘Bana Soru Sor’ Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

İnstagram bana soru sor özelliği nasıl kullanılır?

Çıkartmalar sekmesindeki “Sorular” başlığındaki yeni simgeyi seçtikten sonra soru bölümü açılacak. Böylece insanların size sormak istediği soruyu belirleyebileceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.