kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yıllara Göre Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayıları Kaçtır? En Fazla Beden Eğitimi Öğretmeni Ataması Ne Zaman Yapılmıştır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son yıllarda ciddi sayıda sözleşmeli öğretmen alımı yapılmıştır. Öğretmenlik lisans bölümlerinden mezun olan adaylar, KPSS P121 puan türünden aldıkları puanlara göre kendi branşlarına göre atanmıştır. Bu kapsamda Beden Eğitimi Öğretmeni ataması da yüksek olmuştur. MEB son yıllarda on binlerce beden eğitimi öğretmeni alımı yapmıştır. Biz de yazımız devamında yıllara göre Beden Eğitimi Öğretmenliği atama sayılarını belirtmek istiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ülke genelinde artan öğretmen ihtiyacını karşılamak için son yıllarda çok sayıda sözleşmeli öğretmen alımı yapmış ve bu alımları 2020 yılı içerisinde de sürdürmüştür. Bakanlık, KPSS – Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre her yıl on binlerce sözleşmeli öğretmen almıştır. Branşa göre atama yapan bakanlık, öncelikli olarak doğu hizmetinden sayılan yerlerin öğretmen ihtiyacı nı karşılamıştır. Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler için on binlerce sözleşmeli beden eğitimi öğretmeni kadrosuna yer verilmiştir. MEB tarafından 2015 – 2020 yılları arasında; 2015 Şubat, 2015 Eylül, 2016 Şubat, 2016 Ağustos, 2017 Mart, 2017 Ağustos, 2018 Mart, 2018 Kasım, 2019 Mart, 2020 Ocak, 2020 Haziran olmak üzere toplam 11 atama yapılmıştır. Bu atamalarda en fazla kontenjan ayrılan kadroların başında beden eğitimi öğretmenliği gelmiştir. Biz de bu merkezi atamalara göre; MEB tarafından gerçekleştirilen Beden Eğitimi Öğretmenliği atama sayılarını yıllara göre belirtmeye çalışacağız.

2015 Şubat Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2015 Şubat sözleşmeli öğretmen atamasında 15 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 605 olarak gerçekleşmiştir.

2015 Eylül Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2015 Eylül sözleşmeli öğretmen atamasında 37 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 1.305 olarak gerçekleşmiştir.

En fazla Beden Eğitimi Öğretmeni ataması 2015 Eylül atamasında yapılmıştır. Son 5 yıl içerisinde Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü için en çok atama bu alımla gerçekleşmiştir.

2016 Şubat Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2016 Şubat sözleşmeli öğretmen atamasında 30 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 801 olarak gerçekleşmiştir.

2016 Ağustos Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2016 Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında 15 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 460 olarak gerçekleşmiştir.

2017 Mart Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2017 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 30 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 702 olarak gerçekleşmiştir.

2017 Ağustos Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2017 Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında 10 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 350 olarak gerçekleşmiştir.

2018 Mart Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2018 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 673 olarak gerçekleşmiştir.

2018 Kasım Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2018 Kasım sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 845 olarak gerçekleşmiştir.

2019 Mart Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2019 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 781 olarak gerçekleşmiştir.

2020 Ocak Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2020 Ocak sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 711 olarak gerçekleşmiştir.

2020 Haziran Beden Eğitimi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından 2020 Haziran sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan ayrılan bölümlerin başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerinden mezun olduktan sonra bu atama ile Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atananların sayısı 810 olarak gerçekleşmiştir.

Toplam bu 11 atamada Beden Eğitimi öğretmenliği bölümü mezunları içerisinden Beden Eğitimi öğretmeni olarak atanan sayısı 8.043 olarak gerçekleşmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.