kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yıllara Göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayıları, En Fazla Din Kültürü Öğretmeni Ataması Ne Zaman Yapıldı?

Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda ciddi rakamlara ulaşan sözleşmeli öğretmen alımı yapmaktadır. Öğretmenlik lisans bölümlerinden mezun olan adaylar, KPSS P121 puan türünden aldıkları puanlara göre kendi branşlarında atanmaktadır. Bu kapsamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ataması da oldukça yüksek tutulmaktadır. Son yıllarda MEB’e on binlerce Din Kültürü Öğretmeni atanmıştır. Biz de yazımız devamında yıllara göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği atama sayılarını belirtmek istiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde artan öğretmen ihtiyacını karşılamak için son yıllarda ciddi sayıda sözleşmeli öğretmen alımı yapmış ve bu alımları 2020 yılında da sürdürmüştür. Bakanlık, KPSS – Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre her yıl on binlerce sözleşmeli öğretmen almıştır. Branşa göre atama yapan bakanlık, öncelikli olarak doğu hizmetinden sayılan yerlerin öğretmen ihtiyacını karşılaşmıştır. Din Kültürü Öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler için on binlerce sözleşmeli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni kadrosu yer almıştır. MEB tarafından 2015 – 2020 yılları arasında; 2015 Şubat, 2015 Eylül, 2016 Şubat, 2016 Ağustos, 2017 Mart, 2017 Ağustos, 2018 Mart, 2018 Kasım, 2019 Mart, 2020 Ocak, 2020 Haziran olmak üzere toplam 11 atama yapılmıştır. Bu atamalardaki kontenjan içerisinde en fazla kadro Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Biz de bu merkezi atamalara göre; MEB tarafından gerçekleştirilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği atama sayılarını yıllara göre belirtmeye çalışacağız.

2015 Şubat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2015 Şubat sözleşmeli öğretmen atamasında 15 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atananların sayısı 1.277 olarak gerçekleşmiştir.

2015 Eylül Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2015 Eylül sözleşmeli öğretmen atamasında 37 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 3.819 olarak gerçekleşmiştir.

En fazla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ataması 2015 Eylül ataması ile yapılmıştır. Son 5 yıl içerisinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü için en çok atama bu alımla gerçekleşmiştir.

2016 Şubat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2016 Şubat sözleşmeli öğretmen atamasında 30 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 3.292 olarak gerçekleşmiştir.

2016 Ağustos Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2016 Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında 15 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 2.818 olarak gerçekleşmiştir.

2017 Mart Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2017 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 30 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atananların sayısı 2.143 olarak gerçekleşmiştir.

2017 Ağustos Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2017 Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında 10 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.000 olarak gerçekleşmiştir.

2018 Mart Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2018 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 2.002 olarak gerçekleşmiştir.

2018 Kasım Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2018 Kasım sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.907 olarak gerçekleşmiştir.

2019 Mart Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2019 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.922 olarak gerçekleşmiştir.

2020 Ocak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2020 Ocak sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.836 olarak gerçekleşmiştir.

2020 Haziran Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2020 Haziran sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.801 olarak gerçekleşmiştir.

Toplam bu 11 atamada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü mezunları içerisinden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanan sayısı 18.721 olarak gerçekleşmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.