kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 YDS/1 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından 18 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı ne zaman açıklanacak? 2021 YDS sonuçlarını adaylar ne kadar süre kullanabilecek? Haberimizde…

ÖSYM tarafından Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı (2021-YDS/1) 18 Nisan 2021 tarihinde 47 sınav merkezinin bulunduğu yerlerde gerçekleştirildi. Bu sınavda adaylara başvuru kılavuzunda yer alan kodlara göre katılmak istedikleri yabancı dil üzerinden 80 soruluk test sınavı yapıldı. 20 farklı yabancı dil üzerinden katılımın gerçekleştiği sınavda adaylara 80 soru soruldu. 80 soruluk test sınavı için bu adaylara 150 dakika süre verildi. 18 Nisan 2021 tarihinde saat 10:15 ‘te başlayan YDS, saat 12:45 itibariyle sona erdi. YDS sonuçlarını merakla bekleyen adaylar, kaç puan aldıklarını yine ÖSYM sonuç işlemleri bölümünden öğrenebilecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adayların aldıkları puanların harf karşılığı da belirlenmiş olacak. En düşük harf notunun E olarak açıklanacağı sınavda, en yüksek harf notu da A olarak açıklanacak.

2021 YDS Ne Zaman Açıklanacak?

2021 Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı (2021-YDS/1) sonuçların yaklaşık bir ay sonra açıklanacak. ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre YDS sonuçları 11 Mayıs 2021 tarihinde açıklanacak. Akademik kariyer yapmak isteyen adayların 28 Mart 2021 tarihinde katılmış olduğu bir diğer yabancı dil sınavı olan YÖKDİL sınavı da 13 Nisan 2021 tarihinde açıklanacak. Buna göre üniversitelerin yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce alınan YDS ve YÖKDİL puanları açıklanmış olacak.

Katılım yüksek olmasının beklendiği bir diğer yabancı dil sınavı da e-YDS 2021/4 İngilizce olacak. 31 Mart 2021 tarihinde başvuruları başlayan e-YDS İngilizce için başvurular 29 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. 8 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak e-YDS İngilizce sınavı, aynı gün içerisinde açıklanacak.

2021 YDS Puanları Ne Kadar Süre Kullanılabilecek?

ÖSYM tarafından uygulanan yabancı dil sınavlarının genel geçerlilik süresi 3 yıl olarak belirlenmektedir. Ancak bazı kurum ve kuruluşları açmış oldukları kadrolar için yabancı dil puanı geçerliliğini 5 yıl olarakta belirleyebilmektedir. Kişinin yabancı dil bilgisinin ölçülmesini amaçlayan YDS, bir alanda kullanılabilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren şirketlerin bazıları da kendileriyle çalışmak isteyen kişilerin CV’lerinde yabancı dil şartı olarak kişinin 70 YDS puanı olup olmadığını dikkate almaktadır. Elbette bu şirketler kendi yapmış oldukları mülakatlarda başvuru yapan kişilerin yabancı dil seviyesini ölçmektedir.

YDS puanları içerisinde harf notu olarak geçerliliği en yüksek olan puanlar, A, B ve C harf notlarının alındığı puanlardır. Bu puanlardan A harf notunu alabilmek için YDS sonuçlarına göre 90 puan ile 100 puan arasında almak gerekir. B harf notunu alabilmek için ise 80 puan ile 89 puan arasında almak gerekir. Son olarak C harf notunu alabilmek için ise 70 puan ile 79 puan arasında almak gerekir. Kısaca YDS puan türlerinden işe yarar bir puan almak isteyen bir kişinin en az 70 ve üzerinde puan alması gerekmektedir. Bu puanın altında puan kişilerin, almış oldukları bu puanları kullanabilecekleri alan oldukça sınırlıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.