kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Afyonkarahisar Fen Liseleri Taban Puanları 2019 2018

Afyonkarahisar fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Afyon’da bulunan bu fen liseleri için kaç kontenjan ayrılmıştır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Afyonkarahisar fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Afyon ilinde kaç fen lisesi bulunmaktadır, Afyon’da bulunan bu fen liseleri için kaç kontenjan ayrılmıştır, Afyonkarahisar fen liseleri en düşük ve en yüksek kaç taban puanları ile kapatmıştır, bunlar hangi tarihe ait yerleştirmelerin taban puanlarıdır gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Sık sık değişen liselere yerleşme sistemi en son hali ile Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adını almıştır. Ortaokul eğitimini tamamlayan adaylar bu sınava girerek istedikleri liselere/ortaöğretim kurumlarına yerleşmenin mücadelesini vermektedir. Adaylar için oldukça önemli olan bu yerleştirme işlemlerinde adayların aklındaki belki de en önemli soru aldığım puan istediğim liseye yetecek mi sorusudur. Bizler bu sorunun cevabı noktasında sizlere fikir vermesi amacıyla liselerin taban puanları listelerini derlemeye ve yayımlamaya çalışıyoruz. Üniversite rehberi

AFYONKARAHİSAR FEN LİSELERİ 2019 TABAN PUANLARI

Afyonkarahisar fen liseleri 2019 2018 taban puanları listesi aşağıdaki görseldedir. Görseli incelemeden önce verdiğimiz bilgilere göz atmak isteyebilirsiniz.

Afyon iline bağlı toplamda 4 fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar: Süleyman Demirel Fen Lisesi, Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi, Sandıklı Fen Lisesi ve Dinar Fen Lisesi’dir.

Bu liselere ait toplamda 390 kontenjan bulunmaktadır. Süleyman Demirel Fen Lisesi için 120, diğer her lise için 90 kontenjan ayrılmıştır.

30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelere göre Afyonkarahisar ilindeki bir fen lisesine yerleşmek için alınması gereken en düşük taban puan 347,2077 olarak belirlenirken en yüksek taban puan ise 403,1904 olarak belirlenmiştir.Bunlar sırasıyla Dinar Fen Lisesi’ne ve Süleyman Demirel Fen Lisesi’ne aittir.

Her yıl olduğu gibi bir sonraki yılın tercihlerinde kullanılmak üzere kontrol edilecek taban puanlar bir önceki yıldan alındığı için sizlere 2019 taban puanları için 2018 yerleştirmeleri puanları ile derleme yaptık. Bu puanlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi yol göstermek, fikir vermek amacıyla hazırlanmıştır. Unutulmamalıdır ki her sene yapılan sınav kendi senesi ile değerlendirilmektedir. Sınav zor olduğu zaman taban puanlar düşebilir, kolay olduğunda ise yükselebilir. Tercih yaparken bu detayları göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyiniz.

*Bilgiler ve taban puan verileri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kaynaklarından ve resmi web sitesinden derlenmiştir. Yapılacak değişikliklerde,yeni yerleştirme puanları ile ilgili verilerin belirlenmesinde MEB’in yapacağı duyurular ve yayımlayacağı bilgiler esas olacaktır. Biz de bu bilgiler ışığında verilerimizi güncellemeye çalışacak olsak da MEB’in resmi web sitesini düzenli olarak ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5313 1 e0dc5ebc64cfcbde8d678a79139d97ea

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.