kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Endüstri Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017

2016 2017 dönemi endüstri mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, endüstri mühendisliği bölümü nedir, DGS nedir, sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2016 2017 dönemi endüstri mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, endüstri mühendisliği bölümü nedir, DGS nedir, endüstri mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, endüstri mühendisliği iş imkanları nelerdir, DGS endüstri mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

DGS NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM)düzenlediği DGS önlisans mezunu adayların lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayan üniversiteye giriş/geçiş sınavıdır. 60 sayısal ve 60 sözel sorudan oluşmakta olan DGS toplamda 140 dakika süreye sahiptir.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Endüstri mühendisliği 4 yıllık eğitim süresine sahiptir. Üniversitede lisans programı olarak okutulan bölüm sanayi mühendisliği olarak da bilinmektedir. Programın amacı sanayi veya kuruluşlardaki insan ve diğer değişkenler arasındaki ilişkiyi ve sürekliliği sağlayan bireyler yetiştirmek ve bu anlamda araştırmalar, projeler, çalışmalar yapmaktır. Endüstri mühendisliği salt fen bilimlerinin değil aynı zamanda sosyal bilimlerdeki disiplinleri de kullanmaktadır. Endüstri mühendisliğinde mekanik, enerji, malzeme gibi fen bilimleri mühendisliklerinin kullandığı çalışma alanları mevcut olsa da diğer mühendisliklerden farklı olarak insan da endüstri mühendisliğinin çalışma alanıdır. Endüstri mühendisliğinin yönetimsel bir yanı da mevcuttur.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

Endüstri mühendisliği öğrencileri mezun oldukları anda mühendis unvanına sahip olurlar fakat yukarıda da değindiğimiz gibi bu mühendislik model diğer mühendisliklerden biraz farklıdır. Zaman, araç, para,insan gibi konuların yönetimi başlıca işlerinden biridir. Endüstri mühendisliği mezunları devletin kendilerine istihdam ettiği alanlarda çalışabilecekken aynı zamanda herhangi bir lisans mezununun başvurabileceği kadrolara da başvurabilirler. Akademik çalışmalar yaparak üniversitelerin akademik kadrolarında da yer alabilen endüstri mühendisleri aynı zamanda özel sektörde birçok farklı alanda iş imkanına sahiptirler. Geniş bir eğitim gören endüstri mühendisleri bu eğitimin karşılığında güzel iş olanaklarıyla karşılaşacaklardır.

DGS ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 2017 eğitim yılında yerleştirme yapılmış olan DGS 2016 endüstri mühendisliği taban puanları aşağıdaki gibidir.

Üniversite Rehberi

3112 1 8d7e18a186de03b12a3eb1c867f30139 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.