kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Mekatronik Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017

DGS nedir, DGS mekatronik mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, mekatronik mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS nedir, DGS mekatronik mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, mekatronik mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, mekatronik mühendisliği iş imkanları nelerdir, 2016 2017 dönemi mekatronik mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, mekatronik mühendisliği bölümü nedir? sorularının cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

DGS NEDİR?

ÖSYM tarafından hazırlanan ve düzenlenen DGS (Dikey Geçiş Sınavı) önlisans programlar olarak eğitim veren iki yıllık bölümlerden mezun olan bireylerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girmesini sağlayan LYS’den farklı üniversiteye giriş sınavıdır. Dikey Geçiş Sınavı toplamda 120 sorudan oluşmaktadır ve bu 120 soru için ÖSYM 140 dakika vermektedir. 120 sorunun 60 tanesi sayısal dersleri 60 tanesi ise sözel dersleri kapsamaktadır.

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Mekatronik mühendisliğinin ortaya çıkması mekatronik kavramının ortaya çıkmasıyla ilişkilidir. Makine veya mekanik ile elektronik kavramlarının birleşimi ile ortaya çıkan kavram aynı zamanda bu alanda bir mühendisliğin de ortaya çıkmasına neden olmuştur. Mekatronik mühendisliğinin amacı temelde robot ve robot teknolojisi ile ilgili çalışmalar yapmak ve bu alanda bireyler yetiştirmek olmakla beraber öğrenim gördükleri alanlar makine,bilgisayar, yazılım, elektrik elektronik mühendisliğinin kesişimde olduğu yerlerdir. Mekatronik mühendisliği bu anlamda hem çok geniş bir bilgi birikim vadetmekte hem de teknolojinin önemli olduğu çağımızda mezunlarına geniş imkanlar ve bakış açıları sunmaktadır. Mekatronik mühendisliği 4 yıllık eğitim süresine sahiptir ve bir lisans programıdır.

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

Mekatronik mühendisliği mezunları yukarıda saydığımız bölüm mezunlarıyla ortak çalışma alanına sahiptir. Yine yukarıda değindiğimiz gibi robotik en temel çalışma noktası olmakla beraber makine, yazılım, otomotiv gibi alanlarda üretim, tasarım, planlama gibi alanlarda çalışabilmektedirler.Yeni bir alan olması sebebiyle diğer mühendisliklere kıyasla kendi alanlarında kamu kurumlarında iş bulma olanakları biraz daha dardır fakat özel sektörde bu bölüm mezunu elemana ihtiyaç gelişimin olduğu her alanda artacaktır. Kamu kurumlarında açılan herhangi bir lisans programından mezun olmak şartı arayan kadrolara başvurabilecekleri gibi bilimsel çalışmalar yaparak akademik alanlarda da görev alabilirler. Türkiye’de istihdam edilmeleri kısmen daha zor olsa da kendilerini yetiştirmiş mezunların yurt dışında iş imkanı bulmaları da söz konusudur.

DGS MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 DGS sonrasında yapılan tercihlerle yapılan yerleştirmelerden sonra oluşan 2016 2017 sezonu DGS mekatronik mühendisliği taban puanları aşağıdaki gibidir.

Üniversite Rehberi

3116 1 f67a80464c99abb365d0680058de478e

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.