kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Taban Puanları 2019

DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır, DGS ile girilebilecek siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kontenjanları 2018 yılında kaçtı gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS ile girilebilecek siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kontenjanları kaç olur, DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır, dikey geçiş sınavı ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne kimler hangi puan türü ile girebilir, 2018 DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler puanları içinde yer alan en düşük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Önlisans yani 2 yıllık bölüm mezunu bireyler içinden 2 yıllık olarak bitirdikleri bölümleri 4 yıllık bölümlere/lisansa tamamlamak isteyen adaylar ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, yürütülen dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan sınava girmelidirler. Bu sınava girerek bölümleri ile alakalı lisans bölümlerini tercih edebilirler fakat bunu yapabilmek için ayrıca ilişkili 4 yıllık bölüme yerleşebilmek için yeterli puanı almak durumundadırlar.

Yetecek puan diye isim verilen puanlar yani taban puanlar her sene değişkenlik gösterebilmektedir fakat yine de adayların tercih yaparken fikir sahibi olması gerekmektedir, bunun yolu da ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzlarına bakmaktır. Tercih kılavuzlarında yer alan taban puanlar oluşturulurken uygulanan yöntem ise bir önceki yıl yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan sayısal verileri fikir vermesi amacıyla bu kılavuzlara bölümlerin puanları olarak koymaktır.

Bu şekilde oluşturulacak olan 2019 DGS tercih kılavuzlarında yer alacak 2018 DGS yerleştirmeleri ile ortaya çıkan puanlar ile ilgili sayısal verileri bizler her bölüm için listeleyerek yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne yukarıda bahsettiğimiz DGS tercih kılavuzunda var olan tablolardaki önlisans bölümleri mezunları başvurabilir ayrıca siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne yerleşmek için EA (eşit ağırlık) puan türünden yeterli puan almak gerekmektedir.

DGS ile girilebilmesi için üniversiteler tarafından siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne 2018 yılında 200 kontenjan ayrılmıştı ve sanıyoruz ki 2019 siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kontenjanları da aşağı yukarı bu kadar olacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşmeler sonrası oluşan puanlar üzerinden siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler puanları incelendiğinde ortaya çıkan en yüksek ve en düşük taban puanlara baktığımızda, bilinen en küçük puan ile yerleşmenin Başkent Üniversitesi’ne (Ücretli) 167,23524 puan ile olduğunu görmekteyiz. Boğaziçi Üniversitesi (İngilizce) ise 295,95157 puan ile en büyük taban puan ile yerleştirmenin yapıldığı üniversite olarak karşımıza çıkıyor. Buradan yola çıkarsak, diğer değişkenleri bir kenara bırakarak, lisansa geçiş yapmak isteyen adaylar 2019 DGS’den eşit ağırlık puan türü olarak bu iki puan arasında bir puan alırlarsa siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne muhtemelen yerleşebileceklerdir.

DGS siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler taban puanları 2019 listesi aşağıdadır.

2 veya 4 yıllık üniversite bölümleri, sınavlar, tercihler ve bunlar gibi tüm konularda merak ettiklerinizi forum sayfalarımıza gelerek deneyim sahibi üyelerimize ve yöneticilerimize sorabilirsiniz, paylaşımlarda bulanabilirsiniz, foruma yönlenmek için TIKLAYINIZ

*DGS hakkında bilgi içeren ve siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler taban puanlarını derlediğimiz bu yazıdaki bilgiler ve sayısal veriler ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ve sitesinde yayımladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru ilgili konunun son hali olacağı için düzenli olarak ÖSYM resmi web sitesini ziyaret etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

5702 1 3a8a8fa62c9f52f52887706e8667ee29 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.