kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İzmir Fen Liseleri Taban Puanları 2019 2018

İzmir fen liseleri taban puanları 2019 nasıldır, bu liselere kaç kontenjan ayrılmıştır gibi soruların cevapları ile İzmir fen liseleri taban puanları 2019 listesine buradan ulaşabilirsiniz.

İzmir fen liseleri taban puanları 2019 nasıldır, İzmir ilindeki fen liseleri 2018 yılında kaç puanda kalmıştır, İzmir’de kaç fen lisesi bulunmaktadır, bu liselere kaç kontenjan ayrılmıştır, İzmir fen liseleri en düşük ve en yüksek kaç puan ile kapatmıştır, bu taban puanlar hangi tarihe aittir gibi soruların cevaplarına yazımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Liseye Geçiş Sistemi yani kısaca LGS gerçekleştikten sonra adaylar tercihlerini yaptılar. Bu tercihlerden sonra her lise kendisi için bir taban puan oluşturdu. Bu oluşan taban puanlar bir sonraki yıl tercih yapacakları zaman adaylara yol gösterecek taban puanlar olarak ortaya çıkmaktadır. Yani 2019 yılında yerleşmek için tercih edilecek liselerin taban puanları olarak karşımıza çıkan puanlar 2018 yılının puanlarıdır. Bu puanların fikir verme, yol gösterme amacıyla bulunduğunu unutmamak gerekir çünkü her yılın sınavı kendine göre değerlendirilir.

Bu detayları göz önünde bulundurup yapacağınız tercihlerde yol göstermesi için biz liselerin taban puanları hazırlamaya devam ediyoruz.

İZMİR FEN LİSELERİ 2019 TABAN PUANLARI

İzmir ilinde toplamda 7 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar: İzmir Fen Lisesi, Buca İnci-Özer Fen Lisesi, Çiğli Fen Lisesi, Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi, Yusuf Kemalettin Perin Fen Lisesi, Ödemiş Fen Lisesi ve Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi’dir.

İzmir’deki fen liselerinde 30 Temmuz 2018 yerleştirmelerine göre 5 tanesinde 90 1 tanesinde 120 ve 1 tanesinde de 150 olmak üzere toplam 720 kontenjan bulunmaktadır.

İzmir fen liseleri içinde en yüksek taban puan 457,9579 ile İzmir Fen Lisesi’ne aittir. Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi ise İzmir’de bulunan liseler içindeki en düşük puan olan 371,5046 ile kapatmıştır. Bu puanlarda yine 30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelere ait puanlardır.

Puanlar, liseler, tercihler, Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili konular ve tüm bu alanlarda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz veya paylaşımlarda bulunabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfaları deneyimli kadrosu ile hizmetinizdedir. Üniversite Rehberi

İzmir fen liseleri taban puanları 2019 2018 listesine aşağıdaki görselden ulaşabilirsiniz. Görsel içindeki verileri ve yukarıdaki bilgileri MEB’in resmi internet sitesinden ve kaynaklarından derleyerek yayımlamaya çalıştık. Yapılacak bir değişiklik veya yeni bir düzenlemeden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sorumludur. Biz o değişiklikleri burada güncellemeye çalışacak olsak da bu detayları kaçırmamanız adına düzenli olarak MEB’in resmi sitesini ziyaret etmenizi öneriyoruz.

5328 1 31936717e86d106891e1d9c0011c08f7

Yorumlar

  1. İzmir Avatar İzmir dedi ki:

    Bornova Fen Lisesi mi? Yoksa Atatürk Anadolu Lisesi mi? Tercih etme konusunda zorlanacağız sanki.