kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Malatya Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Malatya fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Malatya fen liseleri taban puanları en küçük ve en büyük kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Malatya fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Malatya fen liseleri kaç tanedir, Malatya fen liselerinde kaç kontenjan bulunmaktadır, Malatya fen liseleri için hazırlanan taban puan listesi hangi tarihteki yerleştirmenin puan listesidir, Malatya fen liseleri taban puanları en küçük ve en büyük kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarını sizin için derledik ve yayımladık.

2018 yılında Liseye geçiş sistemi (LGS) adı verilen sistem ile ortaokul mezunu adaylar liselere yerleşmek için sınava girdiler. Girilen bu sınav sonucunda aldıkları puanlar ile tercihler yaptılar ve bu tercih işlemleri sonrasında ortaya okulların taban puanları çıktı. Bu taban puanlar aynı zamanda bir sonraki yıl olan 2019 için liselerin taban puanları olarak fikir verecek, yol gösterecek puanlardır.

Bizler de sizlere fikir vermek, yol göstermek amacıyla fen liseleri taban puanları listelerini hazırlamaya ve yayımlamaya devam ediyoruz.

MALATYA FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Malatya ilinde toplamda 5 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar: Malatya Fen Lisesi, Malatya Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi, Akçadağ Fatih Fen Lisesi,Kerem Aydınlar Fen Lisesi ve Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi’dir.

Bu fen liselerinden Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi 90, diğerleri 120 olmak üzere toplamda Malatya fen liselerine ait 570 kontenjan bulunmaktadır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirmeler sonucu oluşan en küçük ve en büyük taban puan verilerine gelecek olursak; Malatya ilinde bir fen lisesinin kapattığı en küçük puan 335,9087 olarak belirlenmiştir. Bu puan Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi’ne aittir. En büyük taban puan ise 424,018 ile Malatya Fen Lisesi’ne ait olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversite Rehberi

Bahsettiğimiz kontenjanlar ve taban puan verileri 30 Temmuz 2018 yerleştirmelerinin verilerdir.

Malatya fen liseleri 2019 taban puanları görseli aşağıdaki gibidir.Burada geçen bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi internet sitesi ile kaynaklarından alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacağı için MEB resmi sitesini belli periyotlar ile ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

Ortaöğretim kurumları, lise sınavları, üniversite sınavları, MEB’e dair konular, LGS, YKS, KPSS gibi tüm sınavlar ile ilgili merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz Tercihini Yap Forum sayfaları deneyimli üyeleri ile hizmetinizdedir. Forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

5442 1 f4e28ea2aa4c350e479494271f88f978

Yorumlar

  1. REZZAN çakmak Avatar REZZAN çakmak dedi ki:

    Gayet puanları güzel malatyada okuycam

  2. REZZAN çakmak Avatar REZZAN çakmak dedi ki:

    Gayet puanları güzel malatyada okuycam

  3. REZZAN çakmak Avatar REZZAN çakmak dedi ki:

    Gayet puanları güzel malatyada okuycam