kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Psikoloji 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Psikoloji bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, psikoloji bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Psikoloji bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, psikoloji bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir, 2017 psikoloji başarı sıralamaları nasıldır, psikoloji bölümü en düşük taban puan kaç ile kapatmıştır, psikoloji en yüksek taban puan kaçtır, psikoloji genel kontenjan sayısı kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Psikoloji taban puanları , yıldan yıla değişiklik gösterse de genel itibariyle oldukça yüksektir. Psikoloji başarı sıralamaları ise genellikle ilk yirmi binde kapatmaktadır. Kontenjan artışlarından nasibini alan bölüm, yine de eşit ağırlık alanının en çok tercih edilen ikinci bölümü konumundadır.

Üniversite sınavlarına girerek 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere girmede kullanılan puanları alan adaylar için oldukça önemli olan bir diğer konu da tercihlerdir. Üniversite tercihi sınavın kendisinden daha zorlu ve daha önemli bir konudur çünkü üniversite tercihi sonrasında okunacak bölüm bireylerin hayatlarının geri kalanında nasıl bir kariyer planlayacaklarını belirler. Sınavdan önce veya sonrasında kazanılmak istenen bölümlere girmek için kaç puan almak veya kaç bininci olmak gerektiğine dair fikir edinilmesi açısından sizin için bu taban puan ve başarı sıralamaları listelerini hazırlıyoruz.

PSİKOLOJİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Psikoloji bölümü 2017 yılı kontenjanlarını dikkate aldığımızda Türkiye genelinde toplamda 5385 kontenjana sahip bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 2017 yılı tercih döneminde psikoloji böülümüne tercihlerinde yer veren aday sayısı ise 42.371, kontenjanın 8 katı tercih alan bir bölümle karşı karşıyayız. Toplam kontenjanın bir kısmı devlet okullarına bir kısmı da özel okullara ait.

Psikoloji bölümüne girmek için alınması gereken en düşük puan Uluslararası Balkan Üniversitesi’ne (ÜSKÜP – MAKEDONYA) ait olup 200,23618 olarak belirlenmiştir. Bölüme yerleşmede kullanılan en yüksek puan Boğaziçi Üniversitesi’ne ait olup 543,18998 iken en yüksek taban puan da 508,87752 ile Koç Üniversitesi’ne (Tam Burslu) aittir.

Psikoloji başarı sıralamaları konusuna gelecek olursak en düşük puanın sıralaması aşağı yukarı 40 binlerde iken (Türkiye içindeki devlet üniversitesi baz alınmıştır) en yüksek puanın sıralaması ise 1000 civarındadır. Ortalama bir üniversitede bu bölümü okumak için sınava giren adayların 15 bin ile 25 bin arasında bir sıralama yapması gerekmektedir.

Tabi ki bu sıralama bilgileri YGS ve LYS’nin var olduğu dönem ile ilişkilidir. Bu sistemde psikoloji bölümü TM 3 puan türü ile almaktaydı fakat yeni sistemde 3 puan türünden oluşan TM için artık sadece bir puan türü olacak. Bu da tabi ki sıralamaların oynamasına neden olacak.

Türkiye genelindeki bütün psikoloji bölümlerinin  2017 2018 psikoloji taban puanları listesi olarak aşağıdaki gibidir. Sıralama en yüksek kapatan üniversite fakülteden en düşük puanla kapatana doğru yapılmıştır.

*Yukarıdaki veriler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sitesinden alınmıştır.

Üniversite Rehberi

psikolji 2017 2018 taban puanlari

3376 1 ff8957ff2d5404e87b37a9f2fd6a19b9 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.