kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Atama Taban Puanları

İktisadi ve idari bilimler fakültesi ile siyasal bilgiler fakültesi atama taban puanları kaçla kapandı, kpss 2016/1 ve 2016/2 atama taban puanları kaçtı sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

İktisadi ve idari bilimler fakültesi atama taban puanları kaçla kapandı, iktisadi ve idari bilimler ile siyasal bilgiler fakültelerinde hangi bölümler okutuluyor, siyasal bilgiler fakültesi KPSS 2016/2 atama taban puanları, siyasal bilgiler fakültesi KPSS 2016/1 atama taban puanları nelerdir?gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

İktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile siyasal bilgiler fakülteleri farklı iki isimle kurulmuş olsalar da temelde devlet bürokrasinde görev almak ve ekonomi, yönetim gibi alanlardaki kuruluşlarda istihdam edilmek üzere personel yetiştiren fakültelerdir. Bu personel kelimesini düzeltmek ya da izah etmek gerekirse; uluslararası ilişkiler uzmanı,iktisatçı, ekonomist, istatikçi (bazı üniversitelerde), siyaset bilimi uzmanı,maliyeci gibi unvanlarla görev yapmak üzere eğitim veren fakültelerdir.

Her ne kadar bu fakülteler mezunları özel sektörün bazı alanlarında çalışabiliyor olsa da ağırlıklı olarak devlet görevlisi olarak görev yapmak üzere yetiştirilmektedirler. Bugünün şartlarında da devlet görevlisi olmak Kamu Personeli Seçme Sınavı adı verilen ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınav ile mümkün olmaktadır.

İİBF ve SBF mezunu bireyler için iki tür kamu görevi bulunmaktadır. Birincisi A kadro diye adlandırılan ve devlet kadrolarında uzman, müfettiş, kaymakam gibi görevlerden oluşan kadrolardır. Bu kadrolara başvurabilmek için alan bilgisi adı verilen sınav bölümüne genel kültür ve genel yetenek sınavlarıyla birlikte girilir. Bir de merkezi atama adı verilen ve genel kültür genel yetenek sınavı sonrasında alınan puan türü ile tercih yapılabilen kadrolar bulunmaktadır. Aynı puan türü ile mülakatla alım yapılan B kadro adı verilen kadrolara başvuru yapılabilmektedir ve bu kadrolarda sınavdan alınan puan türü mülakata başvurabilme şansı elde etmek için kullanılmaktadır.Merkezi atama sisteminde ise genel kültür genel yetenek sınavından alınan P3 puan türü sizin direk atanmanızı sağlayacak puan türüdür fakat bu atanmada aynı kadroyu tercih eden adaylardan daha yüksek bir P3 puanına sahip olmanıza bağlıdır. İşte bütün bu açıklamaların ışığında biz de sizlere o almanız gereken puanın kaç olduğunu gösterebilmek adına bölümlere göre taban puanları listesini hazırladık. Bu liste 2016/1 ve 2016/2 atamaları üzerinden hazırlandı. Bunun nedeni ise 2016/1 KPSS merkezi atamalarının iki senede bir yapılan GK GY sınavlarından alınan puan türlerinden 2014 yılında yapılan sınavdaki P3 puan türünün kullanılacağı son alım olması ve 2016/2 atamalarının da 2016 sınavından alınan P3 puan türü ile başvurulabilen ilk atama olması. Bu farkın önemi ise bir yılda alınan puan ile bu genel merkezi atamalardan 2 yıl içinde gerçekleştirilen 4 tanesine başvuru yapılabilmesi sonucu her birinde puanlarda yaşanan oynama ve bunların arasındaki farkı değerlendirebilme şansı. İİBF ve SBF atama taban puanları aşağıdadır.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER İLE SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTELERİNDE HANGİ BÖLÜMLER OKUTULUYOR?

Aslında her yıl yeni açılan bölümler bulunduğundan dolayı bu liste daha geniş tutulabilirdi fakat her yıl açılan bölümlerin bir kısmı birbirinin türevleri olduğu, isimlerinin başına veya sonuna bir ek alarak oluşturulduğu veya kamu kurumlarında alımı olmadığı için listeye eklemedik. Biz en genel 7 bölümü buraya koyduk ve bunlar üzerinden diğerleri için de fikir sahibi olabilmeniz mümkün. Bu bölümler çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri (ÇEKO), ekonometri, işletme, iktisat, kamu yönetimi, maliye, uluslararası ilişkiler bölümleridir.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ VE SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ KPSS 2016/1 ATAMA TABAN PUANLARI

2016 yılının ilk tercihi olan 2016/1 merkezi alımları 2014 yılında alınan puanları kullanılarak yapılabilen de son tercihtir. 2 yılda bir yapılan genel kültür genel yetenek sınavından alınan puanlar 2 yıl geçerlidir ve farklı bir durum olmadığı sürece toplamda 4 merkezi alım tercihinde kullanılabilmektedir. Her ne kadar 2016/1 2016 yılının ilk tercihi gibi görünse de bir önceki sınavın son tercihidir ve bu yüzden atama puanları bu değişkenlere göre belirlenmiştir. Siyasal bilgiler fakültesi ve iktisadi ve idari bilimler fakültesi KPSS 2016/1 atama taban puanları şu şekildedir.

·        Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 82.391 atama taban puanda kalmıştır.

·        Ekonometri 84.662 atama taban puanda kalmıştır.

·        İktisat 84.336 atama taban puanda kalmıştır.

·        İşletme 84.27238 atama taban puanda kalmıştır.

·        Kamu Yönetimi – SBKY 84.488 atama taban puanda kalmıştır.

·        Maliye 83.764 atama taban puanda kalmıştır.

·        Uluslararası İlişkiler – SBUİ 84.653 atama taban puanda kalmıştır.

* Bu puanlar doğrudan bölüm mezunlarının atama taban puanlarıdır, ayrıca herhangi bir lisans mezunu olmak şartı arayan kadrolar da bulunmaktadır. Dileyen adaylar bu kadroların diğer şartlarını da sağlıyorsa başvuru yapabilir.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ VE SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ KPSS 2016/2 ATAMA TABAN PUANLARI

2016/2 atama puanları ise 2016 puan türü ile tercih yapılan ilk yerleştirmeler sonucu oluşmaktadır. Siyasal bilgiler fakültesi ve iktisadi ve idari bilimler fakültesi KPSS 2016/2 atama taban puanları listesi de şu şekildedir.

·        Uluslararası İlişkiler – SBUİ 88.198 atama taban puanda kalmıştır.

·        Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 88.376 atama taban puanda kalmıştır.

·        Maliye 85.837 atama taban puanda kalmıştır.

·        Ekonometri 87.431 atama taban puanda kalmıştır.

·        Kamu Yönetimi – SBKY 87.989 atama taban puanda kalmıştır.

·        İşletme 86.527 atama taban puanda kalmıştır.

·        İktisat 86.527 atama taban puanda kalmıştır.

Genel olarak KPSS’nin bir yıl içindeki merkezi atamalarının İİBF ve SBF için olan taban puanları bu şekildedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.