kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak 2018?

Milyonlarca öğrenci üniversite sınavlarında başarılı olarak üniversitelere yerleşti. Milyonlarca üniversiteli de tatil dönemini değerlendiriyor. Peki üniversiteler ne zaman açılacak 2018? Üniversiteler hangi ayda açılıyor 2018? Üniversiteler hangi tarihte açılacak?

Milyonlarca öğrenci aylar süren çalışmalarının sonunda üniversite sınavlarına girdi. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler aldıkları puanlarla üniversitelere yerleşti. Milyonlarca yeni üniversite öğrencisi heyecanlı bir şekilde üniversitelerin açılacağı günü bekliyor. Ayrıca milyonlarca üniversite öğrencisi de yeni eğitim öğretim yılı başlangıç tarihini merak ediyor. Ancak şüphesiz en büyük heyecanı üniversiteye yeni giren öğrenciler yaşıyor. Lise sonrasında yeni bir hayatın kapılarını aralayacak olan milyonlarca yeni üniversiteli “üniversiteler ne zaman açılacak” “üniversiteler hangi tarihte açılacak” “üniversiteler ne zaman eğitime ne zaman başlayacak” sorularının cevaplarını arıyor.

Türkiye 24 Haziran seçimleri sonrasında yeni kabinesiyle, yeni eğitim stratejileriyle, yeni bürokratlarıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılına giriyor. Yeni eğitim öğretim yılında yalnızca üniversiteler değil, liseler, ortaokullar, ilkokullar Eylül 2018 tarihinde faaliyetlerine başlayacak. Üniversite Rehberi

Üniversiteler Hangi Ayda Açılıyor 2018?

Yeterli puanlarını alıp yerleştirme işlemlerini tamamlayan milyonlarca üniversite öğrencisi 2018-2019 eğitim öğretim yılı için üniversite kayıtlarını yapmaya başladı. Ancak şunu belirtmek gerekir ki Türkiye’de faaliyet gösteren kamuya ve özel sektöre ait üniversitelerin her biri kendi belirledikleri farklı tarihlerde açılmaktadır. Özellikle de devlet ve özel üniversitelerin açılış tarihleri arasında büyük farklar gözlemlenmektedir. Spesifik olarak konuşursak A Üniversitesinin ne zaman açılacağını en doğru şekilde üniversitenin resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Üniversitelerine yeni kayıt olmuş veya olacak olan öğrenciler ise kayıt işlemleri sırasında üniversitenin açılacağı tarihi yetkililerden öğrenebilir. Ayrıca yine ilgili üniversitenin resmi internet sitesinde yayımlanan 2018-2019 Akademik Takvimi üzerinden üniversitenin açılacağı tarih gibi önemli tarihleri öğrenebilirsiniz.

Üniversiteler Hangi Tarihte Açılacak 2018?

Türkiye’de 81 ilde yüzlerce üniversite ve yüksek okul bulunmaktadır. Farklı alanlarda farklı niteliklerde hizmet veren üniversiteler genellikle Eylül ayında açılmaktadır. Ancak üniversitelerin farklı tarihlerde eğitim öğretim yılına başladığını söylemiştik. Bu nedenle Ekim ayında faaliyet göstermeye başlayan üniversiteler olduğunu da söyleyelim. Ayrıca şunu da eklemek gerekir ki bazı üniversiteler açılış tarihi ile ilgili olarak akademik takvim paylaşmamış ve öğrencilere bilgi vermemiş olabilir. Bu durumda öğrencilerin ilgili üniversitelerin öğrenci işlerini arayarak, zor da olsa açılış tarihini öğrenmeleri gerekmektedir.

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan binlerce eğitim kurumu arasındaki ilkokullar, ortaokullar, liseler ve üniversiteler 2018-2019 yeni eğitim öğretim yılına Eylül ayında start verecekler. Üniversiteler ise Eylül ve Ekim ayında yeni eğitim öğretim dönemine başlayacaklar.Üniversiteler dışındaki eğitim kurumlarında ise sıralama şu şekilde olacak: Okul öncesi eğitim veren kurumlar, ilkokullar ve ortaokulları Eylül 2018’in ilk haftasında eğitim hayatına başlayacak. Liselerde ise Eylül 2018’İn ikinci haftasında ilk ders zili çalacak.

YKS Ne Zaman 2019? YKS Konuları 2019

2018-2019 eğitim öğretim yılında milyonlarca üniversiteli için yeni dönem başlayacak. Ancak üniversitelere yerleşemeyen, yeterli puan alamayan, istediği üniversiteye giremediği için yerleşmeyen milyonlarca öğrenci için ise üniversite maratonu devam edecek. YKS 2019 için ÖSYM tarafından planlanan tarih ise 22 Haziran ve 23 Haziran 2019 tarihleri. Ancak bu tarihlerin değişebileceğini de belirtmek gerekir.İşte bir yandan üniversiteler için yeni dönem başlarken bir yandan da milyonlarca öğrenci ilk kez ve bir kez daha üniversite sınavına hazırlanacak. İşte bu öğrenciler için hazırladığımız YKS konuları 2019 makalesi önem arz ediyor. YKS öğrencileri yeni sınav döneminde www.tercihiniyap.net ve tercihiniyap.net adresleri üzerinden istedikleri üniversitelere yerleşebilmek için çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.