kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üniversitelerde Bulunan Öğrenci Sayısı Kaçtır? Devlet Üniversitelerinde Kaç Öğrenci Bulunmaktadır?

Son açıklanan verilere göre ülkemizdeki üniversite öğrenci sayısı açıklandı. Yüzlerce üniversite bulunan ülkemizde kaç milyon öğrenci bulunmaktadır? Ülkemizde kaç devlet üniversitesi bulunmaktadır? 2019-2020 eğitim öğretim yılında hesaplanan verilere göre güncel istatistikleri paylaşmak istiyoruz. İşte detaylar…

Ülkemizde açıklanan son verilere göre önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam öğrenci sayısı 7 milyon 940 bin 133 olarak açıklanmıştır. En çok öğrenci 3 milyon 361 bin 273 öğrenci ile Anadolu Üniversitesinde bulunmaktadır. Açıklanan verilere göre en fazla öğrenci lisans düzeyinde bulunmaktadır. Toplam üniversite öğrencisinin %50’den fazlası lisans düzeyinde okumaktadır.

Medya takip kurumu Ajans Press tarafından üniversitelerle ilgili çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmaya göre üniversitelerde bulunan öğrenci sayısı da açıklanmıştır. Araştırmaların devamında geçen yıldan bu yıla üniversitelerle ilgili yapılan haber sayısını da açıklayan Ajans Press’e göre; Pandemi sürecinin yaşandığı 2019-2020 yılında üniversitelerle ilgili 231 bin 727 haber çıkışı olduğu açıklanmıştır.

Üniversite öğrencileri ile ilgili haber adeti ise 49 bin 80 olarak açıklanırken, COVID-19 döneminde uzaktan eğitim ile online eğitim sürecine geçilmesi en çok konuşulan konu olmuştur. Şimdilerde en çok yapılan haberler ise üniversitelerin eylül ayında nasıl bir eğitim süreci izleyecekleri şeklinde olmuştur. Öğrencilerin de en çok merak ettikleri konu 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında derslerin nasıl işleneceği yönünde olmuştur. Eylül ayında üniversiteler nasıl bir strateji izleyecek? Bu konuda net bir açıklama yapılmazken, sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusudur.

Ülkemizde 129 Devlet Üniversitesi Bulunmaktadır

Ajans Press’in Yükseköğretim Kurumu (YÖK) verilerinden elde edilen bilgilere göre, ülkemizde önlisans, lisans, yüksek lisans, doktor olmak üzere toplam öğrenci sayısı açıklanmıştır. 2019-2020 istatistiklerine göre toplam öğrenci sayısı 7 milyon 940 bin 133 olarak açıklanmıştır. En çok öğrenci Anadolu Üniversitesinde bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesinin toplam öğrenci sayısı 3 milyon 361 bin 273 olarak açıklanmıştır.

Aynı araştırmada ülkemizde 129 devlet üniversitesi, 74 vakıf üniversitesi ve 4 adette vakıf myo olduğu açıklanmıştır. Lisans okuyan öğrenci sayısı ise 4 milyon 538 bin 926 olarak saptanmıştır.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim döneminde kontenjanların arttığını belirtmek istiyoruz. Bunun yanı sıra yeni devlet ve vakıf üniversitelerinin de açıldığını belirtelim. Vakıf üniversitelerinde %25 burslu ve %75 burslu kontenjanlarının kaldırılması, toplam kontenjan sayısının azalmasına sebep olmuştur. Tıp, hukuk, diş hekimliği, eczacılık, öğretmenlik ve mühendislik bölümlerinde başarı sıralaması uygulaması öğrenci sayısının azalmasına neden olmuştur. Pandemi sürecinde sınavların online yapılması ve YÖK tarafından sınavların kolay yapılması yönündeki tavsiyeleri sayesinde bir çok öğrencinin mezun olması öğrenci sayısının azalmasını sağlamıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.