kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YÖKSİS Şifre Alma ve Şifre Değiştirme Nasıl Olur?

Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) binlerce üniversite öğrencisi ve üniversite mezununa hizmet vermektedir. Peki YÖKSİS şifresi almak için ne yapılması gerekir? YÖKSİS şifresi nasıl alınır? YÖKSİS şifresi değiştirme nasıl olur? YÖKSİS şifresi nasıl değiştirilir? İşte cevabı…

YÖKSİS Şifre Alma ve Şifre Değiştirme Nasıl Olur?

Eğitim dahil pek çok alanda siz değerli okuyucularımızı aydınlatmaya devam ediyoruz… Bugün sizler için sıklıkla duyduğunuz bir kavramı ele aldık. YÖKSİS şifre alma ve şifre değiştirme nasıl olur, birlikte öğrenelim…

Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üniversite öğrencilerinin ve üniversiteden mezun olan herkesin bilgilerini ve verilerini saklayan bilgi sistemidir. “YÖKSİS şifresi nedir?” sorusunun cevabı temelde budur. YÖKSİS üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının bilgilerini arşivler.Binlerce kişi YÖKSİS üzerinden üniversite bilgilerine ulaşmaktadır ve YÖKSİS bilgilerini resmi bir CV olarak kullanabilmektedir.

Türkiye’de binlerce kişi YÖKSİS’i aktif olarak kullanmaktadır. Ancak yine binlerce kişi “YÖKSİS şifresi nasıl alınır?” “YÖKSİS şifresi nasıl değiştirilir?” sorularına cevap aramaktadır. YÖKSİS şifresi almak isteyen ve YÖKSİS şifresini değiştirmek isteyen binlerce kişi internette araştırma yapmaktadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak YÖKSİS şifresi alma ve YÖKSİS şifresi değiştirme yollarını sizler için araştırdık. Peki YÖKSİS nedir? YÖKSİS şifresi nasıl alınır? YÖKSİS şifresi nereden alınır? YÖKSİS şifresi nasıl değiştirilir? İşte cevabı…

YÖKSİS Şifresi Alma

Önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim alan üniversite öğrencileri aktif olarak YÖKSİS kullanmamaktadır. Ayrıca üniversite mezunlarının da YÖKSİS’ten faydalandığı iddia edilmektedir. Ancak bu bilgi yanlıştır. Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) Yüksek Öğrenci Veri Tabanı olarak da bilinmektedir. YÖKSİS’ten faydalanmak için YÖKSİS’e girebilmek için YÖKSİS şifresi gerekmektedir. YÖKSİS şifresi almak için üniversite öğrencisi olmanız yeterli değildir. Üniversiteye kayıt olunurken YÖKSİS şifresi verilmez. YÖKSİS öğrencilerin erişimine açılan bir sistem değildir.

YÖKSİS Şifresi Nasıl Alınır?

Üniversiteler öğrencilerine kayıt esnasında YÖKSİS şifresini vermemektedir. Bazı üniversitelerin öğrencilerine YÖKSİS şifresi verdiği iddia edilmektedir. YÖKSİS şifresi almak isteyen öğrencilerin okuduğu üniversite veya fakültenin öğrenci işlerine başvuru yapmaları da fayda etmez. “YÖKSİS şifresi almak istiyorum” diyerek başvurunuzu yaptığınızda bile şifre alamazsınız. Çünkü YÖKSİS şifresi öğrencilere verilmez.

YÖKSİS’e giriş yaparken sizden 11 haneli T.C. kimlik numaranız ve YÖKSİS şifreniz istenmektedir. YÖKSİS kullanıcıları Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile tanımlar ve sıralar. YÖKSİS şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yaptıktan sonra YÖKSİS bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Ayrıca sisteme giriş yaptıktan sonra YÖKSİS şifresini değiştirebilirsiniz. Ancak bu sistemi öğrenciler kullanamaz. Okul yönetimi ve idareciler kullanır.

YÖKSİS Şifresi Nereden Alınır?

YÖKSİS şifresinin nereden alınacağı merak edilen konular arasındadır. YÖKSİS şifresi almak için eğitim aldığınız üniversite veya fakültenin öğrenci işlerine gitmeniz fayda etmez. YÖKSİS şifreleri öğrencilere verilmez. Peki üniversiteden mezun olan ve okuduğu üniversiteden uzakta yaşayanlar YÖKSİS şifresini alabilir mi? Bu sorunun da cevabı hayırdır.

Personel YÖKSİS Şifresi Alma

YÖKSİS öğrencilere veya mezunlara verilmeyen ancak personellere ve idarecilere hizmet veren bir bilgi sistemidir. Personel olarak YÖKSİS şifresi almak için öğrenci işlerine değil personel işlerine başvurmanız gerekmektedir.

YÖKSİS Ne İşe Yarar?

YÖKSİS pek çok hizmet veren bir elektronik bilgi sistemidir. “YÖKSİS ne işe yarar?” sorusuna verilecek binlerce cevap bulunmaktadır. YÖKSİS üzerinden onlarca işlemi kısa sürede gerçekleştirmek mümkündür.

YÖKSİS Şifresi Değiştirme

Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) giriş yaparken sistem 11 haneli T.C. Kimlik Numaranızı ve YÖKSİS şifrenizi girmenizi istemektedir. YÖKSİS şifrenizi üniversitelerin personel bilgi işlem bürolarından temin edebilirsiniz. Ardından da güvenlik endişesi nedeniyle veya daha kolay hatırlayabileceğiniz bir şifre için şifrenizi değiştirebilirsiniz. YÖKSİS şifre değiştirmek için sisteme giriş yaptıktan sonra hesap ayarlarından şifre değişikliği yapabilirsiniz. Üniversite Rehberi

5812 1 64ab4fd91669668b909769f96909df38

Yorumlar

  1. Mustafa A. Avatar Mustafa A. dedi ki:

    Yöksis şifresi dediğiniz şey e devlet şifresi olmasın ? yöksis sadece kurumlar tarafından girilen ve üst düzey yöneticilerde bulunan şifredir. öğrenciler e devlet kapısı üzerinden bu bilgilerine ulaşabilmektedir.