kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Usta Öğretici Mesleği

Usta Öğretici İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu hakkında merak edilen her şeyi sizler için derledik. Peki usta öğretici iş başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Usta öğretici iş başvurusunda adaylardan istenen belgeler nelerdir? Usta öğretici adaylarında aranan genel şartlar nelerdir? Usta öğretici iş ilanları ve personel alımı nereden takip edilir?

A+
A-

Usta Öğretici Mesleği

Halk eğitim gibi merkezlerde görevli olan uzman kişilere Usta Öğretici denilmektedir. Daha ayrıntılı bilgiyi yazımızda sizlerin bilgilerine sunduk. Umarım keyifle okursunuz.

Usta Öğretici mesleğiyle ilgili yazı dizimize kaldığımız yerden devam ediyor. Son yılların en popüler mesleğiyle ilgili merak edilen tüm konuları inceliyor ve sorulan tüm sorulara cevap arıyoruz.

Daha önce mesleği incelediğimiz makalemizi buradan, personellerin aldığı maaşları incelediğimiz makalemizi buradan ve personellerin çalıştıkları halk eğitim merkezleri ile ilgili makalemizi de buradan okuyabilirsiniz. Şimdiyse usta öğretici iş ilanları ve personel alımlarını incelediğimiz ve nasıl iş başvurusu yapılacağını anlattığımız makalemize sıra geldi. Türkiye’de son dönemde binlerce kişi usta öğretici olmak istemektedir.

Adayların hangi şehirde, hangi alanda öğretici olarak çalışmak istediğini belirlemesi daha sonra da iş başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bu kapsamda iş ilanlarını takip edip uygun pozisyonu bulmak son derece önemlidir. Türkiye’de her yıl çok sayıda usta öğretici alımı yapılmaktadır.

Türkiye’nin 81 ilinde ve hemen hemen her ilçesinde halk eğitim merkezleri personel alımı yapmaktadır. Ayrıca özel şirketler, kurslar ve özel girişimler de bu kapsamda iş ilanı yayınlamakta ve personel alımı yapmaktadır. Peki Usta öğretici iş ilanları ve personel alımı nasıl ve nereden takip edilir? Usta öğretici iş başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İş başvurusunda istenen belgeler nelerdir? Usta öğretici branş ve bölümleri nelerdir?

Usta Öğretici İş İlanları, Personel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumları dışında ülkemizde pek çok eğitim girişimleri bulunmaktadır. Özel üniversitelerin, kursların yanı teknik eğitim veren kurslar, meslek edindirme kursları, halk eğitim merkezleri bunlara örnek olarak gösterilebilir.

MEB’e bağlı okullar, yüksek öğretim kurumları dışında faaliyet gösteren kurslarda, meslek edindirme ve halk eğitim kurslarında ise “usta öğretici” olarak adlandırılan uzmanlar çalışmaktadır.

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan eğitim merkezlerinin sayısını ve bu kurslarda eğitim alan vatandaşların sayısını düşündüğünüzde ne kadar çok usta öğreticiye ihtiyaç duyulduğunu belki anlayabilirsiniz. Bu nedenle Türkiye’de her yıl yüzlerce usta öğretici iş ilanı yayınlanmaktadır. Belediyeler bünyesinde faaliyet gösteren eğitim merkezleri bu kapsamda iş ilanları yayınlamaktadır.

Usta öğretici olmak için gereken tüm şartları sağlayan adaylar çalışmak istedikleri şehirlerdeki iş ilanlarını takip etmelidir.  İş ilanları genellikle yaz tatili biterken yani Ağustos ayı itibariyle yayınlanmaya başlar ve Eylül-Ekim aylarına kadar alımlar devam eder. Ancak eğitim yılı başladıktan sonra kurslar başlayacağı için personel alımları sene içerisinde oldukça azalır.

Usta Öğretici İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?

İş başvurusu yapmadan önce halk eğitim merkezlerinde alacağınız eğitimi tamamlamalısınız. Usta öğretici belgesini almak için gireceğiniz sınavı da geçtikten sonra sıra iş başvurusu yapmaya gelir. Bu noktada iş ilanlarını sıkı takip etmeli ve başvuru tarihlerini kaçırmamanız gerekmektedir. Usta öğretici belgesi alan adaylar her eğitim kurumunu kontrol ederek iş ilanlarını takip etmelidir.

Eğitmen olarak çalışabileceği şirketler, eğitim veren kurslar bulabilir. Ayrıca şehir veya ilçelerdeki halk eğitim merkezlerinin iş ilanları takip edilmelidir. Türkiye’nin her ilinde ve ilçesinde bulunan bu eğitim merkezleri her yıl yüzlerce hatta binlerce öğretici alımı yapmaktadır. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, Konya, İzmir, Bursa, Antalya vb. büyük şehirlerin halk eğitim merkezlerinin internet sitelerini takip etmeniz sizin için iyi olacaktır.

Usta öğretici iş ilanları her belediyenin kendi halk eğitim merkezinin internet sitesinden paylaşılır. Yine iş başvurusu da elektronik ortam üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle interneti olan bir bilgisayar veya telefondan girerek iş başvurusu yapmalısınız. Bazı internet siteleri sisteme kayıt olmanızı istemektedir.

Bu kapsamda kişisel bilgilerinizi doldurup kayıt olduktan sonra iş başvurusu yapabilirsiniz. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının internet sitesinde kariyer sayfasına girmek için tıkladığınızda böyle bir sayfa karşınıza çıkmaktadır.

ismek

Usta Öğretici İş Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

İstanbul, Ankara, İzmir veya başka bir şehirdeki halk eğitim merkezinde iş ilanı buldunuz. İş başvurusu yapmaya karar verdiniz. Bu noktada sizden istenen ve toplamanız gereken bazı belgeler bulunmaktadır.

Adaylar bu belgeleri eksiksiz toplamalı ve teslim etmelidir. Aksi takdirde adayların iş başvuruları kabul edilmez ve geçersiz sayılır. Peki bu belgeler nelerdir?

-Adaylardan diploma fotokopisi istenmektedir.

-Adaylardan eğitim/öğretim hayatlarına ilişkin öğrenim belgesi istenmektedir. Diploma, sertifika, kurs mezuniyet belgesi istenen belgelere örnek olarak gösterilebilir.

-Adaylardan Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi istenmektedir.

-Adaylardan seminer belgesi aslı veya fotokopisi istenmektedir.

-Adaylardan (daha önce görev yaptıysa) halk eğitim merkezlerinde çalıştığına ilişkin belge istenmektedir.

-Adaylardan 5 adet şeffaf telli dosya ve 5 adet poşet dosya istenmektedir.

-Adaylardan sabıka kaydı istenmektedir.

-Adaylardan başvuru formunu doldurmaları ve teslim etmeleri istenmektedir.

NOT: Elektronik ortamdan iş başvurusu yapılmadığı takdirde adayların bu ve istenen diğer belgeleri toplamaları ve elle başvuru yapmaları istenmektedir.

Usta Öğretici Adaylarında Aranan Genel Şartlar

Adayların her şeyden önce Türk Vatandaşı olmaları gerekmektedir. Adaylar yabancı uyruklu ise Türkiye’de görev yapmaları için istenen şartları taşımaları gerekmektedir.

Adaylarda yaş şartı aranır. Bu nedenle usta öğretici olmak isteyenlerin 18 ile 65 yaş arasında olmaları şarttır.

Adayların kamu haklarından mahrum olmamaları gerekir.

Adayların görevlerini yapmalarını engelleyecek bir sağlık sorunlarının bulunmaması son derece önemlidir.

Erkek adayların görev yapacağı tarihlerde askerlikle ilişkisi bulunmamalıdır..

usta ogretici basvuru sartlari

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.