kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2 Mayıs 2021 ALES Sınavı Yapılacak Mı?

ÖSYM tarafından 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yapılacak mı? Tam kapanma sürecine girdiğimiz bu günlerde ALES ertelenecek mi? Haberimizde…

A+
A-

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan daha sonra İçişleri Bakanlığınca hazırlanan genelge kapsamında yürütülen tam kapanma süreci 29 Nisan 2021 tarihi itibariyle başlayacak ve 17 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek. Tam kapanma sürecinde işlerin aksamayacağı asgari müşterek kişinin dışarı çıkabilmesine ve çalışmasına müsaade edilecek. Kamu kurumlarında esnek, dönüşümlü veya uzaktan çalışma yapılacak. Kurum ve kuruluşlarda tüm personelin en fazla %50’si çalıştırılacak. Bunun gibi çok sıkı önlemlerin alındığı şu süreçte hafta sonu yapılacak olan ALES’in durumu adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yapılacak mı? Tam kapanma sürecinin 4. gününde yapılması planlanan ALES ile ilgili erteleme olacak mı? Sınav iptal edilecek mi?

ALES Yapılacak Mı? ALES’te Erteleme Olacak Mı?

ÖSYM tarafından 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) hakkında beklenen açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden geldi. Sınavın aynı gün ve saatinde yapılacağının belirtildiği açıklamada sınava katılacak olan adayların kısıtlamadan muaf oldukları da hatırlatıldı. 

ALES İptal Edilecek Mi?

ÖSYM’den yapılan açıklamada Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının önceden belirlendiği tarih olan 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılacağı açıklandı. Yani ALES için bir herhangi bir erteleme durumu söz konusu olmayacak. Sınav saatlerinde de herhangi bir değişiklik olmadığını belirtmek istiyoruz. ALES için adaylar sınav gününde ve saatinde sınav giriş belgeleri ve kimlikleriyle birlikte sınava girecekleri yerde en az 45 dakika önce bulunmaları gerekecek. 10:15 ‘te başlayacak sınav için adayların en geç 09:30 ‘da sınava girecekleri okul önünde bulunmaları gerekecek.

Emniyet Personeline Sınav Giriş Belgesi Gösterilecek

Tam kapanma sürecinde çok sıkı önlemlerin alınacağı ve emniyet birimleri tarafından alınan önlemlere uymayan vatandaşlara ceza yazılacağı bilinmektedir. ALES için de yüz binlerce kişi sınav salonlarına gidebilmek için yola çıkacaktır. Bu durumda sınava katılacak olan adaylar emniyet mensuplarının belirli yerlerde kurdukları çevirmelerle karşılaşacaklardır. Bu çevirmelerde adayların ALES giriş belgelerini polislere göstermeleri yeterli olacaktır. Adayları sınava götürecek kişiler için de aynı durumun söz konusu olması beklenmektedir. Toplu taşıma araçlarının yetersiz kalacağı sınav gününde adayı sınava götürecek olan kişilerin de ceza almadan evlerine dönebileceklerini düşünüyoruz. Herkesin ehliyetinin olmadığını düşündüğümüzde uygulamanın bu şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. kamu haber

Sınav öncesinde arabalarına ait anahtarlar için emanet kuyruğuna girecek adayları da şimdiden uyarmak istiyoruz. Bu sıraların yoğun olabileceğini düşündüğümüz için sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Bir de çok kalabalıkla karşılaşmadan anahtarları teslim etmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.