kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Vantrolog (Vantrilok) Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur?

Vantrolog (Vantrilok) Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur? Vantrolog (Vantrilok) Nedir? Ne Demek? Vantrolog (Vantrilok) Nasıl Yazılır? Vantrolog Nasıl Olunur? Vantrolog Olabilir Miyim? Olma Şartları Nelerdir?

A+
A-

Şov dünyasında son derece ilgi çeken vantrologlar ile ilgili pek çok konu merak edilmektedir. Bu kişiler ağızlarını oynatmadan, karınlarından konuşma yeteneklerine sahiplerdir. Bu yetenekleri ile şov dünyasında büyük ilgi çekerler. Özellike dünyanın farklı ülkelerindeki yetenek yarışmalarına katılan vantrologlar sanatlarına tekrar ışık tutulmasını sağlamışlardır. Youtube, sosyal medya ve diğer geleneksel medya platformlarını izleyen vatandaşlar da vantrolog veya vantrilok olarak bilinen bu sanatçılar hakkında pek çok soru sormaktadır. Peki vantrolog (vantrilok) nedir? Ne demek? Vantrolog (vantrilok) nasıl olunur?

Vantrolog (Vantrilok) Nedir? Ne Demek?

Dünyanın en eski sanatlarından biri olan bu karından konuşma, sesin başka birinden geldiğini düşündürtme sanatını icra eden kişilere vantrolog denmektedir. Halk arasında vantrilok olarak da bilinirler. Bu kişiler sanki kendi seslerini kullanmadan, konuşmadan, ikinci bir kaynaktan ses çıkartma yeteneğine sahiptirler. Gırtlak yapılarından bir anormallikten kaynaklanan bu kabiliyet sayesinde iki farklı ses kullanarak sanki iki farklı insan konuşuyormuş düşüncesini oluştururlar. Kelime bir mesleği işaret eder. Ancak bu kelimenin kökeni Latince bir kelime olan ventriloquist kelimesine dayanmaktadır. Kelime karın ve konuşmak kelimelerinin birleşiminden türemiştir.

Mesleğin kökenleri kadim Mısır ve İbrani uygarlıklarına dayanır. Ayrıca Antik Yunan tarihinde de bu mesleği icra eden kişilere rastlanır. Örneğin Atinali Eurykles Eski Yunan uygarlığının en ünlü vantrologu olarak bilinmektedir. Geçmiş dönemlerde vantrolog olan kişiler kahin olarak da değer görüyordu. Karından konuşarak yapılan kehanetlere büyük anlam yükleniyordu. Hatta Mısır’da ki heykellerin konuştuğu söylentileri de yine vantrologlarla açıklanmaktadır. Günümüzde ise bu kişiler tiyatrolarda, eğlence şovlarında, TV şovlarında çıkardıkları iki ayrı sesle izleyicilere işitsel ve görsel şölen sunmaktadır. Son olarak 12 yaşındaki küçük bir kız çocuğunun America’s Got Talent yarışmasında gösterdiği performans tekrar bu sanata dikkatleri çekmiştir.

Vantrolog (Vantrilok) Nasıl Yazılır?

Bu sanat ve meslekle ilgili sorulan soruların başında “nasıl yazılır?” sorusu gelmektedir. Kelimenin en bilinen hali vantrolog şeklindedir. Ancak bu kullanım hatalıdır. Kelimenin en doğru kullanımı ‘vantrilok’ şeklindedir.

Vantrolog Nasıl Olunur?

Vantrolog olabilmek için, profesyonel olarak bu mesleği, bu sanatı icra edebilmek için zorlu bir eğitim sürecinden geçmek gerekmektedir. Ciddi, katmanlı bir eğitim süreci ile hem seslerini eğitirler hem de yeteneklerini geliştirirler. Türkiye’de yaygın bir sanat olmadığı için kurs ve sanatçı sayısı az olsa da yurt dışında kurs ve sanatçı sayısı oldukça fazladır. Bu kurslara giderek eğitim alabilir ve bu sanatı tamamen öğrenebilirsiniz.

Vantrolog Olabilir Miyim? Olma Şartları Nelerdir?

Bu sanatı icra edebilmek için her şeyden önce yeteneğe sahip olmalısınız. Bu nedenle bu sanata yoğunlaşmadan önce dudaklarınızı hiçbir şekilde oynatmadan konuşup konuşamadığınıza bakmalısınız. Özellikle de “B , F, M, P, V” harflerini dudak oynatmadan söyleyebilmeniz son derece önemlidir. Çünkü bu sayede kabiliyetinizin boyutu ortaya çıkar. Bu yeteneğe sahip olmayan birinin bu sanati icra etmesi son derece zorludur.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.