kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Lisans Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı Ne Zaman? (ÖSYM)

2021 yılında ÖSYM tarafından yapılması planlanan 2021 KPSS Lisans ne zaman gerçekleştirilecek? 2021 KPSS Lisans sınav konuları neler? 2021 KPSS Lisans puan türleri neler? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından her sene düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin Lisans oturumu 2021 yılında ne zaman? 2021 KPSS Lisans sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? 2021 KPSS Lisans başvuruları ne zaman yapılacak? 2021 KPSS Lisans sınav konuları neler? 2021 KPSS Lisans sınavı puan türleri neler? Kaç yıl geçerli olacak? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

2021 KPSS Lisans Nedir? 2021 KPSS Lisans Sınavına Kimler Girebilecek?

ÖSYM tarafından 2021 yılında gerçekleştirilmesi planlanan 2021 KPSS Lisans sınavı, 2021 yılının tek yıl olması sebebiyle daha dar bir aday grubu için yapılacak. Bu durumun sebebi ÖSYM’nin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adaylar için gerçekleştirilen KPSS’yi A Grubu, Öğretmenlik ve B Grubu adayları için farklı kapsamda gerçekleştiriyor olmasıdır. ÖSYM’nin aslında her yıl gerçekleştirdiği KPSS Lisans sınavının yalnızca çift yıllarda gerçekleştirilen oturumlarında adaylar kamu kurumlarında yer alan B Grubu kadrolarına atanabilecekleri KPSS P3 puanını elde edebilmektedirler. Tek yıllarda katıldıkları KPSS oturumlarında aldıkları puanı ise B grubu merkezi atamalarında ve açıktan alımlarında kullanamamaktadırlar. Tek yıllarda düzenlenen KPSS oturumlarına katılan A Grubu ve Öğretmenlik adayları içinse böyle bir durum söz konusu değildir. A Grubu adayları ile Öğretmenlik adayları tek yıllarda da KPSS Lisans oturumuna katılabilirler ve örneğin 2021 KPSS Lisans oturumuna katıldıkları zaman elde ettikleri netler ile A Grubu ve öğretmenlik için gerekli puan türlerinin hesaplanmasını sağlayabilirler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin B Grubu atamalarına dair ortaya koyduğu çift yıl – tek yıl farkına dair detaylara aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

2021 KPSS Lisans Sınav Konuları Nelerdir? Soru Dağılımları Nasıldır?

2021 yılında ÖSYM’nin gerçekleştireceği 2021 KPSS Lisans oturumunda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri tek bir oturumda uygulanacaktır. Bu testlerde adayların karşı karşıya olacakları soru sayısı toplam 120 adet olacaktır. Bu 120 adet soru Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri için eşit sayıdadır ve 60 tanedir. Genel Yetenek testi içerisinde yer alan 60 adet sorunun 30 tanesi Türkçe dersi konularından ve Sözel Mantık sorularından, diğer 30 tanesi ise Matematik, Geometri ve Sayısal Mantık konularından meydana gelmektedir. 2021 KPSS Lisans sınavı Genel Kültür testinde ise bu dağılım daha farklıdır. Adayların 2021 KPSS Lisans Genel Kültür testi altında çözmeleri gereken 60 adet sorunun 27 tanesi Tarih dersinden, 18 tanesi Coğrafya dersinden, 9 tanesi vatandaşlık bilgisi konularından, 6 tanesi ise güncel bilgilerden yöneltilmektedir.

2021 KPSS Lisans sınav konularını derli toplu ve bir arada incelemek için aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızı okuyabilirsiniz;

osym binasy 8

2021 KPSS Lisans Sınavı Puan Türleri Nelerdir? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan adayların oturumlarda yer alan testlerden yapmış oldukları netlere karşılık her oturum için farklı puan türleri hesaplanmaktadır. Bu puan türlerinin ise farklı geçerlilik süreleri söz konusu olmaktadır. Adayların 2021 KPSS Lisans oturumundan ve durumlarına uygun olarak devamındaki haftalarda katılacakları 2021 KPSS A Grubu, 2021 KPSS Eğitim Bilimleri ve 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumlarından elde edecekleri puan türleri ve bu puan türlerinin geçerlilik sürelerine dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme aracılığı ile erişebilirsiniz,

2021 KPSS Lisans Ne Zaman Yapılacak? 2021 KPSS Lisan Başvuruları Ne Zaman?

2021 yılında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin üniversitelerin lisans düzeyinde programlarından mezun olmuş olan adaylar için gerçekleştireceği ve A Grubu adayları ile Öğretmen adaylarının katılım göstereceği, B grubu adaylarının ise kendilerini denemek için katılabilecekleri 2021 KPSS Lisans sınavı tarihi henüz netleşmiş değildir. 2020 KPSS Lisans sınavı bildiğiniz üzere 2020 Temmuz döneminde gerçekleştirilecekti. Ancak Kovid – 19 salgını sebebiyle Eylül 2020 dönemine ertelendi. 2021 yılı içinse henüz net bir projeksiyon yapmak ne yazık ki mümkün değil.

Ancak şartlar normal şekilde ilerlerse ve salgın tehdidi ortadan kalkmış olursa 2021 KPSS Lisans sınavının Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilmesini beklemekteyiz.

2021 KPSS lisans sınav tarihi ve başvuru takvimi netleştiği zaman çalışmamızı sizler için güncelleyeceğiz ve en net bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

2021 KPSS Lisans sınavına dair detaylı bilgiler almak ve sınava hazırlığa dair sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.