kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Göz Enfeksiyonu Nedir? Göz Enfeksiyonu Bulaşıcı Mı?

Virüsler, bakteriler ve mikroplar insan hayatını oldukça zorlaştırmaktadır. Özellikle bu zararlı maddeler gözlerimize temas ederse ne olur düşündünüz mü? İnsanoğlunun canını en çok sıkan hastalıklardan bir tanesi de göz enfeksiyonudur. Peki göz enfeksiyonu nedir? Göz enfeksiyonu bulaşıcı mı? Göz enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

A+
A-

Gözünüzde kızarıklık, sulanma, batma, yanma hatta çapaklanma oluyor mu? Eğer öyleyse aman dikkat! Çünkü göz enfeksiyonu sorununuz olabilir.İşte ilgi çekici girişimizi yaptık. Üstelik makalemizin geri kalanında”göz enfeksiyonu nedir?” “Göz enfeksiyonu tedavisi nedir?””Göz enfeksiyonu bulaşıcı mı?” gibi kritik sorularınız cevaba kavuşacak. 

Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Burun Kanayınca Oruç Bozulur Mu?

Göz Enfeksiyonu Nedir?

Göz enfeksiyonu halk arasında göz nezlesi olarak da bilinmektedir. Ayrıca tıp dünyasında “konjonktivit veya pembe göz olarak da bilinmektedir.  Göz enfeksiyonu sorunu gözlerinize bakteri, virüs ve mantarlar yoluyla bulaşma ihtimali vardır. Göz enfeksiyonuna gözlerinizin farklı bölgelerinde rastlanabilir. Göz enfeksiyonu hem bir gözünüzü hem de ikisini birden etkileyebilir. kamu haber

Göz Enfeksiyonu Çeşitleri Nelerdir?

Dünyadaki binlerce insan göz enfeksiyonu rahatsızlığına sahiptir. Ancak göz enfeksiyonunun birden fazla çeşidi vardır. Her insan farklı çeşitlerdeki göz enfeksiyonu rahatsızlığına sahip olabilir. Peki göz enfeksiyonu çeşitleri nelerdir?

İnsanlarda yaygın olarak iki göz enfeksiyonu çeşidigörülmektedir.  Bunlardan birikonjonktivit diğeri ise arpacıktır.

Göz Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Göz Enfeksiyonu rahatsızlığının pek çok belirtisi vardır.Biri ya da birden fazlasının sizde olduğunuzu düşünüyorsanız kesinlikle doktora görünmeniz gerekmektedir. Üstelik göz enfeksiyonu belirtileri bir gözünüzde veya iki gözünüzde birden olabilir. Peki göz enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

Göz enfeksiyonunun belli başlı belirtileri vardır. Gözlerde tahriş, sulanma, kaşıntı ve yanma durumları bu belirtiler arasındadır. Ayrıca gözlerinizde ağrı veya rahatsızlık hissediyorsanız, ışığa karşı hassasiyet duyuyorsanız veya göz kapaklarınızda, kirpiklerinizde çapak gibi yapışkan bir salgı birikiyorsa ve gözlerinizde katlanılamayacak bir batma hissi yaşıyorsanız göz enfeksiyonu olabilirsiniz.

Ebe Yardımcısı Maaşları Ne Kadar?

Göz Enfeksiyonu Tanısı Nasıl Konur?

Göz enfeksiyonu olup olmadığını merak eden, gözlerinde rahatsızlık olduğunu düşünen insanların ilk olarak yapması gereken şey vakit kaybetmeden doktora gitmesidir. Ardından da biomikroskopik muayeneye girmeli ve gerekli kontrollerin yapılmasını sağlamalıdır. Ayrıca gerekli olması halinde sürüntü alınması ve kültür testi yapılması da tavsiye edilmektedir. Sonuçta sağlığınız her şeyden önemlidir. Ve doğru teşhisin yapılması için her türlü muayenenin yapılması gerekebilir.

Göz Enfeksiyonu Bulaşıcı Mı?

Göz enfeksiyonu olan insanların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. İlk olarak göz enfeksiyonu olduğunu düşünen kişilerin vakit kaybetmeden doktora gitmeleri gerekmektedir. Ayrıca temizliklerine dikkat tmeleri gerekmektir. Özellikle gözlerine elleriyle temas etmemeleri ve enfeksiyonu başka bir noktaya taşımamaları gerekmektedir. Genellikle göz enfeksiyonu bir gözde başlar ve diğer göze sıçrar. Bu nedenle temizlik oldukça önemlidir. Peki göz enfeksiyonu bulaşıcı bir hastalık mıdır? Göz enfeksiyonu başkasına bulaşır mı? Göz enfeksiyonu hastalığı olan birine yakın temasta bulunursanız size de göz enfeksiyonu bulaşabilir. Bu nedenle göz enfeksiyonu olan insanların gerek kendi sağlığı gerekse başkalarının sağlığı için dikkatli olmaları gerekmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

5387 1 0d7518e147f1299e64b120e4cb89c32b

Enfeksiyon kapmış göz kaç günde geçer?

Tedavide gündüz antibiyotikli damla, gece uyumadan evvel antibiyotikli pomad kullanılır. Bakteriyel konjonktivit, 10-14 gün içinde iyileşir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.