kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 Emniyet Kemeri Cezası Ne Kadar?

Trafik kazalarına karşı alınacak en önemli önlem emniyet kemeridir. Peki emniyet kemeri nedir? Emniyet kemeri ne işe yarar? Emniyet kemerinin faydaları nelerdir? Emniyet kemeri takmamanın cezası ne kadardır? 2018-2019 emniyet kemeri cezası ne kadar?

A+
A-

İster sürücü koltuğunda ister yolcu koltuğunda oturun. Seyir halindeki bir araçta iseniz en önemli güvenlik donanımınız emniyet kemeridir.Emniyet kemerinin faydalarını sayısal verilerle de gözler önüne serilmiştir.Emniyet kemeri takarken kaza yapan sürücülerin yüzde 24,8’i hiçbir zarar görmemiştir. Emniyet kemeri kullanmayanların ise yalnızca yüzde 6,3’ü yara almadan kurtulmuştur.

Emniyet kemeri ne kadar yararlı olursa olsun takmamak için direnen milyonlarca insan bulunmaktadır. Bu noktada caydırıcı tedbirler ortaya çıkmaktadır. Dünyanın pek çok yerinde emniyet kemeri takmamanın cezası vardır.Kimi ülke az bir miktarda ceza verirken kimi ülkelerde emniyet kemeri takmamanın cezası oldukça yüksektir. Peki ülkemizde emniyet kemeri takmamanın cezası ne kadar? 2018-2019 Emniyet kemeri cezası ne kadar? Emniyet kemeri nedir? Emniyet kemerinin faydaları nelerdir? Emniyet kemeri ne işe yarar? İşte aklınıza takılan tüm soruların cevabı..

Emniyet Kemeri Nedir?

Emniyet kemeri araçlarda sürücü ve yolcu koltuklarında bulunan güvenlik donanımıdır. Araç içerisindeki en kritik güvenlik tedbiri olarak öne çıkar. Gerek Türkiye’de gerekse dünyada her an binlerce trafik kazası meydana gelmektedir. Emniyet kemeri sayesinde tehlikeli kazalar esnasında araç içindekiler korunur. Ayrıca emniyet kemerinin pek çok çeşidi bulunmaktadır.

Emniyet Kemeri Çeşitleri

Emniyet kemerinin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Üç noktalı kemer, iki noktalı kemer, dört noktalı kemerler mevcuttur. 3 Noktalı kemer olarak adlandırdığımız kemer klasik olan ve her araçta bulunan emniyet kemeridir. Vücudun üst bölümünü tutmayan kemer ise iki noktalı kemerdir. Bir de özellikle pahalı spor araç modellerinde 4 noktalı kemerler bulunur.

Emniyet Kemeri Takmanın Faydaları Nelerdir?

Emniyet kemeri hayat ile ölüm arasındaki o ince çizgidir.Peki emniyet kemeri ne işe yarar? Emniyet kemerinin faydaları nelerdir. İşte emniyet kemerinin birkaç hayati faydası…

Emniyet kemeri sert bir çarpma esnasında araç içindekileri korur. Sarsıntıları minimuma indirir.

Emniyet kemeri sayesinde çarpma etkisi vücudumuzdaki bir ve birkaç nokta yerine tüm noktalara yayılır. Böylece vücudun belli bir yerinin şiddetli darbeden korumuş olur.

Emniyet kemeri kullanmayan yolcu ve sürücülerin kaza esnasında araçtan fırladıkları bilinmektedir. Emniyet kemeri sayesinde sürücü ve yolcular araç içinde emniyette kalır.

İnsan vücudunun en hassas bölgeleri göğüs, baş, omurilik bölgeleridir. Emniyet kemeri vücudumuzun en hassas bölgelerini korumamıza yardımcı olur.

2018-2019 Emniyet Kemeri Cezası Ne Kadar?

Emniyet kemerinin ne olduğu, ne işe yaradığı gibi kritik soruları www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizler için cevaplandırdık. Şimdi sıra en çok merak edilen soruya geldi. Emniyet kemeri cezası ne kadar? Emniyet kemeri takmamanın cezası ne kadar?

Türkiye’deki kurallar, yasaklar yasalarla belirlenmektedir.Emniyet kemeri takmama gibi trafik kurallarını ihlal eden davranışlarda belirli yasalar ile cezalandırılmaktadır. Trafik Cezası yasasındaki madde 78/1 açıkça emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcuların ne kadar ceza ile karşı karşıya kalacağını belirtmektedir. Yasaya göre 2018 itibariyle emniyet kemeri takmamanın cezası 108 Türk Lirası para cezası kesilmektedir. Ancak bu noktada ceza yiyen kişilere kolaylık sağlanmaktadır. Eğer emniyet kemeri takmadığı için ceza yemişseniz erken ödeyerek indirime hak kazanabilirsiniz. Eğer emniyet kemeri takmadığınız için ceza yedikten sonra iki hafta içinde cezanızı öderseniz 108 TL’lik ceza 81 TL’ye düşmektedir.

Emniyet kemeri takmayan kişilere verilen cezanın yalnızca maddi boyutu yoktur. Ayrıca emniyet kemeri takmayan kişilere 15 ceza puanı verilmektedir. Yeni sistemde sürücülere 100 puan verilmişti. Eğer 100 puanı dolduracak şekilde ceza yerseniz ehliyetinize bir süre el konulabilmektedir. Bu nedenle ehliyetini kaybetmek istemeyen sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir. GÜNDEM

5573 1 347182fd5a7c4affccecbf4de7a7e598

Yorumlar

  1. trafikkurallarinauyuyorum Avatar trafikkurallarinauyuyorum dedi ki:

    emniyet kemeri takmamanın cezası ne kadar şu an?