kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 İzmir Ramazan Pidesi Fiyatı Ne Kadar Oldu?

İzmir pide fiyatları 2021 ne kadar? İzmir ramazan pidesi fiyatı 2021’de ne kadar oldu? İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ramazan pidesi fiyatı 2021 ne kadar?

A+
A-

11 ayın sultanı olarak adlandırılan, bereketin ve bolluğun sembolü olan ve mübarek addedilen ramazan ayı geldi. Bu sene de ramazan ayı geçtiğimiz sene olduğu gibi ne yazık ki koronavirüse bağlı pandeminin etkisinde biraz buruk geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kısıtlamalar ve yasaklar nedeniyle geçen yıldakinden daha fazla kısıtlamanın olması da bu burukluğu arttıracak gibi duruyor.

Her ne kadar buruk geçecek olsa da yine de ramazan ayının Müslümanlar üzerinde yarattığı güzel duygular ve heyecan da varlığını belli ediyor. Ramazan deyince akla gelen iftar ve sahur sofraları, yemekler, keyif ile dinlenecek Kur’an okumaları, ibadetler gibi pek çok şey bu heyecanın kaynağını oluşturuyor.

İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi ramazan pidesi de her sene olduğu gibi bu yıl da ramazanda masalarda yerini alacak. Peki ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu?

İZMİR RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2021

İzmir’de bulunan fırıncıların verdiği karara göre ramazan ayında satılacak olan ramazan pidesinin fiyatı 3 TL olarak belirlendi. 250 gram olarak satışa sunulacak ramazan pidesi İzmir’in genelinde 3 Türk Lirasına satılabilecek.

izmir ramazan pidesi fiyatlari 2021

İZMİR KENT EKMEK RAMAZAN PİDESİ FİYATI 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak üretim yapan Kent Ekmek bayilerinde ise yine şehirdeki yapıya uygun olarak 250 gramdan satışa çıkarılan ramazan pidesi 1.5 Liraya satılacak. Ankara ve İstanbul’da da halk ekmek bayilerinde aynı fiyattan satılacak olan ramazan pidesinin diğer şehirlerdeki farkı ise İstanbul’da 365 gram, Ankara’da ise 275 gram olarak satılıyor olması.

TÜRKİYE GENELİNDE RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI

En büyük üç şehrimizden biri olan İzmir’de 250 gramı 3 Lira olarak satılan ramazan pidesinin fiyatı diğer iki şehir olan İstanbul’da ve Ankara’da da 4 TL ve 3 TL olarak belirlendi. İstanbul’da fırıncılar tarafından 365 gramlık sade ramazan pidesi 4 TL olarak açıklanırken, Ankara’da ise 275 gramlık sade ramazan pidesinin 3 TL’ye satılacağı duyuruldu.

Ülkemizde genellikle bu büyükşehirlerin kendi bölgelerindeki etkisi her konuda olduğu gibi ramazan pidesi fiyatlarında da kendisini gösteriyor. Genellikle Ankara civarında yer alan ve Anadolu’da bulunan şehirlerde 250 ila 300 gram arasında satılacak olan ramazan pidesi yine Ankara’daki gibi 3 TL’ye satılacak.

Marmara bölgesinde de İstanbul’dan etkilenme söz konusu olup Edirne’de 350 gram, Sakarya ve Kocaeli’nde 370 gram olarak satılacak ramazan pidesinin 4 TL’ye satılacağı belirtildi. Bursa’da da 350 gram ramazan pidesinin 3.5 TL’ye satılacağı duyuruldu. Bu bölgede de genel olarak 350-400 gram pideler 3.5 ve 4 TL dolaylarında satılıyor.

Antalya’da ise geçen yıl 3 TL olan fiyata zam yapılmadı fakat pidenin gramı 300 gramdan 250 grama düşürüldü. Ege ve Akdeniz bölgesinde de genellikle İzmir ve Antalya’daki gibi 250 gram dolaylarında ramazan pideleri 3 TL’ye satılıyor.

Trabzon’da da 500 gram ramazan pidesinin 5 TL’ye satılacağı söylendi.

Bu rakamlar sade ramazan pideleri için geçerli iken yumurtalı olan ramazan pideleri bu fiyatlardan 1 TL daha pahalıya satılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.