kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YSK 2019 Nerede Oy Kullanacağım? Seçmen Sorgulama 2019

YSK 2019 Nerede Oy Kullanacağım? Seçmen Sorgulama 2019 31 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimi yani Yerel Seçimler için geri sayım sürüyor. Peki vatandaş nerede oy kullanacak? Oy verme işlemi ne zaman ve saat kaçta başlayacak?

A+
A-

31 Mart 2019 tarihinde sandıklar kurulacak. Vatandaş sandıklara giderek oy verecek. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için geri sayım sürüyor. Muhtar, Belediye Meclis Üyesi, Muhtar Azası ve Belediye Başkanı gibi pek çok yerel yönetici 1 Nisan sabahında yeni görevlerine başlayacak. Peki vatandaş oyunu hangi sandıkta, nerede kullanacak? YSK 2019 Nerede oy kullanacağım? 31 Mart 2019 Seçmen Sorgulama işlemi nasıl yapılır? 31 Mart’ta nerede oy kullanacağım? Oy kullanma işlemi ne zaman başlıyor? 31 Mart oy kullanma işlemi saat kaçta başlayacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Nedir?

Türkiye’de siyaset her zaman vatandaşın ana gündem maddesidir. Siyasetle ucundan bile ilgilenen herkes ise siyaset diyince akla YSK geldiğini bilir. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Türkiye’deki seçimlerin ana komuta merkezidir. Seçimleri yönetir, denetler, düzenler, koordine eder, personellerini yönlendirir. YSK üyeleri Yargıtay ve Danıştay üyelerinden seçilir ve seçimlerin yargısal anlamda denetimini de gerçekleştirir. Yüksek Seçim Kurulunun merkezi başkent Ankara’dadır. Mithatpaşa Caddesi üzerinde YSK merkezi hizmet vermektedir. YSK 5545 sayılı Milletvekilleri Seçimi Kanunuyla 26 Nisan 1961 tarihinde kurulmuştur.

31 Mart 2019’da Nerede Oy Kullanacağım?

Türkiye’de binlerce kişi 31 Mart 2019 tarihinde ilk kez oy kullanacak. 18 yaşında yeni reşit olan vatandaşları şimdiden seçim heyecanı sardı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde binlerce kişi sandığa gidecek. İlk kez oy kullanacakların dışında yıllardır oy kullanan seçmenlerin adresi de 31 Mart günü sandık olacak. 7’den 70’e Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaş seçime sayılı günler kala nerede oy kullanacağını araştırmaya başladı. Bu noktada “Nerede oy kullanacağım?” sorusu öne çıktı. Nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşların “seçmen sorgulama 2019” işlemi yapması gerekmektedir. Bu işlem için YSK’nın resmi internet sitesi olan ysk.gov.tr adresi üzerinden işlem yapmak yeterli olacaktır. Nerede oy kullanacağını öğrenmek isteyen kişiler e-Devlet aracılığı ile de seçmen sorgulama işlemi yapabileceklerdir. Peki başka yok mu? Tabi ki var.  Seçmen sorgulama mobil uygulamasını indiren vatandaşlar uygulama aracılığı ile de sorgulama işlemini yapabilir. Kamu Haber

31 Mart Oy Kullanma İşlemi Ne Zaman Başlıyor?

Yerel seçimler için geri sayım sürüyor. 81 ilde ve yüzlerce ilçede adaylar seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hız verdi. Siyasi partiler miting takvimlerini uygulamaya başladı. Vatandaşlar da seçim ikliminin içine girdi. Seçimlere az bir süre kala pek çok kişi oy verme saatinin ne zaman başlayacağını araştırmaya koyuldu. 31 Mart’ta oy kullanma işlemi saat kaçta başlayacağını öğrenmek için binlerce kişi araştırma yapmaya başladı.

Türkiye’de oy verme işlemi Ardahan, Kilis, Iğdır, Şırnak, Batman, Van, Şanlıurfa, Bayburt, Trabzon, Tunceli, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Muş, Mardin, Kahramanmaraş, Malatya, Hakkari, Kars, Giresun, Gümüşhane, Kars, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Erzincan, Elazığ, Bitlis, Artvin, Bingöl, Ağrı ve Adıyaman illerinde sabah 07.00’de başlayacak. Oy verme işlemi bu illerde 16.00’da sona erecek. Türkiye’nin geri kalan illerinde ise oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başlayacak ve 17.00’de sona erecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.