kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Alan Yeterlilik Testi (AYT) Konuları 2019

2019 AYT konuları nelerdir, alan yeterlilik testi (AYT)hangi derslerden ve konulardan oluşmaktadır, AYT’den kimler sorumludur sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

2019 AYT konuları nelerdir, alan yeterlilik testi (AYT)hangi derslerden ve konulardan oluşmaktadır, AYT’den kimler sorumludur, AYT kaç sorudan oluşmaktadır, AYT ile alınan kaç puan türü bulunmaktadır, AYT ile alınan puan türleri nelerdir, yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) kaç sorudan oluşmaktadır gibi sorulara sizin için cevaplar bulmaya çalıştığımız yazımıza göz atabilirsiniz. Bu cevaplar ile birlikte tüm 2019 AYT konuları listesine de yazımız içinden ulaşabilirsiniz. Gündem

YKS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından adayların yükseköğrenim kurumlarına yerleşebilmesi amacıyla yapılan bir üniversiteye giriş sınavıdır. YKS, temel yeterlilik testi (TYT) ve AYT isimli iki test grubundan oluşmaktadır. TYT toplamda 120 sorudan AYT ise 160 sorudan oluşmaktadır.

AYT (ALAN YETERLİLİK TESTİ) KONULARI 2019

Bu yazıyı yayımladığımız tarihlerde YKS sonuçları açıklanmış olacak. Biz de AYT ve TYT konuları gibi YKS konuları listelerini gerek mezuna kalmayı düşünen, gerek lise son sınıf öğrencisi olan gerekse de uzun bir aradan sonra tekrar sınava girmeyi düşünen adaylar için yazın hazırlanmaya başlayabilirler veya dönem içinde eksiklerini belirlemek için göz atabilirler diye düşünerek düzenliyoruz.

AYT yukarıda da bahsettiğimiz gibi 160 sorudan oluşmaktadır.Bu sorular kendi içinde 40’ar soruluk 4 gruba ayrılmaktadır. Bunlar sosyal bilimler – 2, fen bilimleri, matematik (içinde geometri) ve türk dili ve edebiyatı ve sosyal bilimler – 1 test gruplarıdır. Bu testlerin her biri de kendi içinde farklı derslere ayrılmaktadır.

AYT’ye herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş ve 4 yıl ve üzeri öğrenim süresi bulunan bölümlere girmek isteyen adaylar başvurabilir ve girebilirler.

AYT sonrasında adaylar üç puan türü alabilmektedirler.Bunlar Sayısal (SAY), Sözel (SÖZ) ve Eşit Ağırlık (EA) puan türleridir fakat bu puan türlerini elde edebilmek için adayların aynı zamanda TYT’ye de girmiş olmaları gerekmektedir. Bunların dışında bir de DİL puan türü bulunmaktadır fakat DİL puan türünü almak için de adayların yine hem TYT’ye hem de Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girmiş olmaları gerekmektedir.

Aşağıdaki bağlantılar tüm AYT konuları 2019 listelerini içermektedir. Bu listeler yazımızı yayımladığımız tarihteki en güncel listelerdir, yapılacak bir değişiklik olması halinde tekrar güncelleme yapılacaktır.

AYT TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KONULARI 2019

AYT COĞRAFYA KONULARI 2019

AYT TARİH KONULARI 2019

AYT MATEMATİK KONULARI 2019

AYT GEOMETRİ KONULARI 2019

AYT FİZİK KONULARI 2019

AYT KİMYA KONULARI 2019

AYT BİYOLOJİ KONULARI 2019

AYT FELSEFE GRUBU KONULARI 2019

AYT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONULARI 2019

AYT MANTIK KONULARI 2019

AYT SOSYOLOJİ KONULARI 2019

AYT PSİKOLOJİ KONULARI 2019

*Yukarıdaki sayısal veriler, bilgiler ve konular listeleri ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatları ve sınavlara hazırlık kaynaklarından derlenmiştir. Yapılacak değişikliklerde adı geçen resmi kuruluşların yapacağı duyuru dikkate alınmalıdır. Biz sizler için yazılarımızı güncel tutmaya çalışsak da sizler zaman zaman bu kuruluşların resmi internet sitelerini ziyaret etmeye çalışın.

AYT ve TYT konuları, üniversite sınavları, üniversite bölümleri ile tercihleri gibi üniversiteye giriş ile ilgili konularda bilgi alabileceğiniz, danışabileceğiniz, sorular sorabileceğiniz tecrübeli yöneticileri ve üyeleri olan forum sayfamıza yönlenmek için TIKLAYINIZ

2019 TYT KONULARI yazımıza da buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

  1. ziyaretci9382 Avatar ziyaretci9382 dedi ki:

    Alan yeterlilik testleri kısmındaki testlerden, hangi bölümdekiler hangi testleri çözmek zorunda, bununla ilgili bir yazınız var mı?