kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AÖF Yaz Okulu 2019 Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

AÖF Yaz Okulu 2019 Kayıt Tarihleri Ne Zaman? Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu nedir? AÖF yaz okulu kayıt tarihleri 2019 ne zaman? AÖF yaz okulu kayıt başvuru şartları nelerdir? AÖF yaz okulunda açılacak dersler nelerdir?

A+
A-

2018-2019 eğitim öğretim dönemi geride kaldı. İlkokullarda, ortaokullarda, liselerde ve üniversitelerde eğitime ara verildi. Yaz tatili başladı. Binlerce öğrenci yaz tatilinde dinlenerek yeni eğitim dönemine hazırlık yapmanın planlarını yapıyor. Ancak Açıköğretim Fakültesinde tıpkı bazı üniversitelerde olduğu gibi yaz okulu programları başlıyor. 2018-2019 eğitim öğretim döneminin hemen sonunda Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu başlıyor. Binlerce öğrencinin eğitim aldığı Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen yaz okuluna da yine binlerce öğrencinin katılım göstermesi bekleniyor. Peki AÖF yaz okulu nedir? Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıt tarihleri 2019 ne zaman? AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman başlıyor? AÖF yaz okulu kayıt başvuru şartları nelerdir? Kimler yaz okuluna kayıt yaptırabilir? Yaz okulunda hangi dersler açılacak?

AÖF Yaz Okulu Nedir?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu tıpkı örgün eğitim veren diğer üniversiteler gibi işlemektedir. Yaz aylarında başlayan yaz okulu yine yaz aylarında sürmektedir. Bahar döneminin tamamlanmasıyla başlayan okul güz dönemi başlayana kadar sürer. AÖF yaz okulu zorunlu değildir. Öğrenciler katılmak isterse yaz okulu için kayıt yaptırabilir. AÖF yaz okulu genellikle 5 hafta boyunca sürmektedir. Bu süre AÖF tarafından belirlenmektedir. AÖF bünyesinde öğrenciler toplamda 5 ders alabilir. Bu noktada bir üst limitten bahsetmek mümkündür.

AÖF Yaz Okulu Kayıt Tarihleri 2019

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıt tarihlerinin hangi aralıklarda olduğu merak edilmektedir. AÖF yaz okulu kayıtları 24 Haziran 2019 tarihinde başlamakta ve 28 Haziran 2019 tarihine kadar sürmektedir. Yaz okulu sınav tarihleri 2019 ise 14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Yaz okulu sınavlarının 81 ilde gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

AÖF Yaz Okulu Kayıt Başvuru Şartları

AÖF yaz okuluna kayıt olmak veya kayıt yenilemek isteyen adaylar yarı yıl fark etmeksizin işlemlerini gerçekleştirebilir. Ayrıca 2018-2019 eğitim öğretim yılında son bir kez gerçekleştirilecek olan 3 ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler istemeleri durumunda yaz okula girebilirler. Ancak yaz okuluna kaydolan öğrenci 3 ders sınavına giremez.

Öğrenciler bir üst sınıftaki yarıyıldan ya da geçmiş yıllara ait yarı yıllardan almamış oldukları dersleri yaz okulunda alabilirler. Öğrenciler yaz okulunda en fazla üst sınır olan 5 ders seçebilirler. Öğrenciler FF harf notu olan derslerini yaz okulunda alabilirler. Genel not ortalaması 2.00’nin altında olanlar koşullu geçmiş oldukları dersleri yaz okulunda alabilirler.

AÖF Yaz Okulu Açılacak Dersler 2019

2018-2019 eğitim öğretim yılının sonundaki yaz döneminde son kez açılacak AÖF yaz okulunda ders seçimi en önemli konulardan biridir. Binlerce kişi yaz okulunda hangi derslerin açılacağını merak etmektedir. Yaz okulunda açılacak dersler birim kurullarının kararları ve AÖF senato karar ve onayı sonrasında belirlenir. Öğrenciler belirlenen bu dersleri seçerek yaz okuluna girerler. Öğrenciler ders seçim işlemini AÖF’ün resmi internet sitesi üzerinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı aracılığı ile yapabilirler.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.