kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şehirleri Nelerdir? Birleşik Arap Emirlikleri'nde Hangi Şehirler Var? Birleşik Arap Emirlikleri Şehirleri

​​​​​​​Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinde kaç adet şehir bulunmaktadır, Birleşik Arap Emirlikleri illeri hangileridir, Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinin başkenti neresidir, Birleşik Arap Emirlikleri şehirleri nelerdir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Tercihiniyap yazarları olarak okurlarımıza genel kültür alanında bilgi verici içerikleri üretmeye devam ediyoruz. Ülkelerin şehirlerine dair hazırladığımız yazı dizimizde bunlardan bir tanesi. Bu yazımızda Birleşik Arap Emirlikleri şehirlerinin ve başkentinin neresi olduğunu ve benzer bilgileri bulabileceksiniz.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ÜLKESİNİN ŞEHİRLERİ NELERDİR? BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ BAŞKENTİ NERESİDİR? BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ÜLKESİNDE KAÇ TANE İL BULUNMAKTADIR?

Birleşik Arap Emirlikleri Asya kıtasında yer alan ve yüzölçümü 83600 km² olan bir ülkedir. Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinin toplamda 17 tane şehri bulunmaktadır ve bu şehirlerden Abu Dabi Birleşik Arap Emirlikleri ülkesinin başkentidir.

Birleşik Arap Emirlikleri şehirlerinin tam listesi aşağıdaki gibidir.

Abu Dabi (Başkent)

Al-Ain

Al-Khabb

Arada

Dasah

Dibba

Dubai

Fujairah

Ghewelfat

Hamim

Jabal Dhanna

Liwa Oasis

Mizaira’a

Ras al-Khaimah

Şarika

Tarif

Umm al-Qalwain

Sorularınız, yorumlarınız, paylaşımlarınız için yazımızın altındaki yorum kısmını veya sitemize ait forum sayfasını kullanabilirsiniz. Forum sayfalarımız için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.