kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dominik Cumhuriyeti Nüfusu 2021'de Ne Kadar Olmuştur?

TV8 Ekranlarının reyting rekorları kıran yarışma programı Survivor 2021 yılında da Dominik Cumhuriyeti'nde çekiliyor. Çoğu kişinin ismini ilk kez duyduğu Dominik Cumhuriyetinin 2021 nüfusu ne kadar olmuştur? Dominik Cumhuriyeti'nde hangi şehirler bulunmaktadır? İşte detaylar…

A+
A-

Acun Ilıcalı tarafından 2005 yılından beri ekranların favori yarışma programı Survivor, 2021 yılında da reytingleri toplamaya devam ediyor. TV8 ekranlarında yayımlanan yarışmalarda izleyicilerin kendilerine yakın hissetleri yarışmacıların birinci olduklarını görebilmeleri için sezon sonunun gelmesi gerekiyor. Yarışmada bir çok zorlu etap ve parkur yer alıyor. Bunların demonte vaziyetten monte hale getirilmesi için çok ciddi bir ekip çalışması gerekiyor. Acun medya ekibi de bunu sağlayabilecek güç ve çabayı fazlasıyla gösteriyor. Bu güç ve çabanın yanı sıra parkurların oluşturulması için bir de uygun bir alan ve zemin gerekiyor. Yarışmacıların aylarca yaşamak ve yarışmak zorunda oldukları mekanın insan doğasına uygun olması gerekiyor. Acun Ilıcalı bu mekanın Dominik Cumhuriyeti olduğuna karar vermiş ve yıllardır da Survivor Yarışmalarını Domink’te çekiyor. Yarışmacılar için tropikal ada hayatının her özelliğini barındıran Dominik Cumhuriyeti harika bir doğaya sahip. Birbirinden eşsiz özellikleri olan Dominik Cumhuriyeti’nin nüfusu da merak konusu. Biz de Dominik Cumhuriyeti hakkında bazı gerçekleri belirtikten sonra 2021 yılında Dominik nüfusunun ne kadar olduğunu belirtmek istiyoruz.

Dominik Cumhuriyeti Nasıl Bir Yerdir?

Dominik Cumhuriyeti, Karayiplerde Hisponyola adasında yer alan harika bir ülkedir. Porto Riko’nu barısında Küba ve Jamaikanın doğusunda yer alan Dominik, Venezuella ile denizden sınır bağlantısına sahiptir. Dominik Cumhuriyetinin Avruplılar açısından önemli bir yeri vardır. Dominik, Avrupalıların Amerika Kıtası keşiflerinde ilk oluşturdukları yerleşim yeridir. Başkent, Santa Domingo da sömürülen ilk başkent olarak bilinmektedir. 1961 yılında bir diktatör olan Molina’nın ölümünden sonra Dominik Cumhuriyeti temsili demokrasi rejimine geçmiştir.

Tropokal bir iklime sahiptir, genel olarak hava sıcaklığı yüksektir, kar yağma durumu söz konusu değildir. İçerisinde çok çeşitli tropokal ağaçlar barındıran Dominik, tropokal meyvelerinde yetiştiği bir iklime sahiptir. Bu durum insanların burada yaşamaları için zorunlu bir barınak olması gerektiği şartını ortadan kaldırmaktadır. Haritada görüleceği üzere harika bir ada ülkesidir. Üç tarafı sularla kaplıdır. Kuzeyinde Atlantik Okyanısı, güneyinde ise Karayip Denizi bulunmaktadır.

dominik cumhuriyeti 1

Dominik Nüfusu 2021’de Ne Kadar Olmuştur?

Dominikle ilgili bu ayrıtılardan sonra okuyucuların asıl merak ettikleri sorunun cevabını vermeye çalışalım. Tarım açısından çok verimli bir iklim koşullarına sahip olan Dominik Cumhuriyeti aşırı nüfuslanmış bir ülke değildir. 48 Bin 671 kilometrekare alan içerisinde yaşayan insan sayısı 2021 yılı itibariyle on milyonun biraz üzerindedir. Son yıllarda nüfusun artış hızı %1 civarındadır. Dominik’te yaşayanların yaş ortalaması 28 olarak tespit edilirken, ortalama yaşam süresi de 73,5 olarak açıklanmıştır.

image 132

Dominik Cumhuriyeti Şehirleri

Dünya’nın en güzel ada ülkelerinden biri olan Dominik’te 10 milyonun üzerinde insan yaşamaktadır. Bu ülkede biribirinden güzel şehirler bulunmaktadır. Bu şehirlerin en başında başkent, Santa Domingo gelmektedir. Santa Domingo dışında Dominik adasında yer alan şehirler şunlardır:

  • Santo Domingo
  • Santo Domingo de Guzmán
  • Santiago de los Caballeros
  • Santo Domingo Este
  • Santo Domingo Norte
  • Santo Domingo Oeste
  • San Pedro de Macorís
  • La Romana
Yorumlar

  1. Atılgan Avatar Atılgan dedi ki:

    Dominik kadar adaya 10 milyon nasıl sığmış, bizde bizim ülkeye yoğun nüfuslu diyoruz. Bu kadar alan bu sığıyorsa bizim 85 milyon normal.