kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

En Erken Oruç Açan İllerimiz Hangileridir 2020?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte merak edilen konuların başında orucun hangi illerde daha erken açılacağı ile ilgilidir. Elbette dini bir vecibeyi yerine getirirken bunla ilgili bir zaman hesaplaması yapılmasından bahsetmiyoruz. Sadece merak konusu olan bir konuyu açıklamak istiyoruz. Yazımız içerisinde en erken oruç açan illerimiz 2020 yılında hangileridir? Sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

A+
A-

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk iftarlarımız birlikte oruçlarımızı açtık. Bir çoğumuz islamın beş şartından bir tanesi olan oruçlarımızı tutmaya gayret gösteriyoruz. Hastalık ve zor durumda kalmadığımız sürece de oruçlarımızı tutmaya gayret göstereceğimizi biliyoruz. Ramazan orucu ülkemizin bir çok ilinde başından sonuna kadar yerine getirilen ibadetlerin başında gelmektedir. Yani ülkemizde dini bir vecibe olan ramazan orucu, en doğudaki illerde yaşayan insanlardan en batıdaki illerde yaşayan insanlara kadar tutulmaktadır. Ülke genelinde bu yıl bahar dönemine denk gelen ramazan orucumuzu 15 ile 16 saat arasında tutacağız. Yazı başlığından dolayı insanların orucu daha erken açmak için bir çaba sarf ettiklerini hissettirmek istemediğimizi belirtmek isteriz. Biz sadece televizyonlarımızın başında kendi ilimizde akşam ezanının okunmasını beklediğimiz anlarda bir bir diğer illerin oruç açmasını takip ederken hangi illerin daha erken oruç açtıkları üzerinde bilgi vermek istiyoruz. Bu nedenle başlıkta belirttiğimiz ifadelerin yanlış anlaşılmamasını bir kez daha vurgulayarak, en erken oruç açan illerimiz 2020 yılında hangileridir? Ülkemizde en erken oruç açan ilimiz Hakkari ilidir. Daha sonra Iğdır ilinde oruç açılmaktadır. Diğer illerimizi yazımız devamında görebilirsiniz. Allah (C.C.) tuttuğumuz ve tutacağımız oruçları kabul eylesin.

Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ve Arefe Günü 2020 ‘de Ne Zamandır?

2020 yılı ramazan ayı dün başlamıştır. Ramazan ayı 24 Nisan 2020 ile 23 Mayıs 2020 tarihleri arasında yaşanacaktır. İslam dinince farz kılınan ramazan orucu bu tarihler arasında tutulacaktır. Her müslümanın yerine getirmek zorunda olduğu, oruç ibadeti 29 gün boyunca tutulacaktır. Müslümanlar, ramazan ayının son on günü içerisinde kadir gecesinin gelmesini bekleyecektir. Kadir gecesi, günahların bağışlanması, yapılan ibadetlerin daha hayırlı kılınması için islam dinince kutsal sayılan günlerin başında gelmektedir. Kadir gecesi her ne kadar ramazan ayının bitimine yakın, 26. oruçlu gününü 27. oruçlu güne bağlayan gece olarak işaret edilse de, Rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) tarafından: ” Kadir gecesini ramazan ayının son on günü içinde arayın! ” Hadis-i şerifiyle açıklanmıştır. Hz. Muhammed, Kadir Gecesinin ramazan ayının son on günü içerisinde yer alan tek günlerde olma ihtimalinin yüksek olmasından dolayı, kendisini ve ailesini bu günlerde daha fazla ibadet etmeye teşvik etmiştir. Ramazan ayının son gününe de Arefe günü denilmektedir. Aynı zamanda kurban bayramının 1. gününden önceki güne de arefe günü denilmektedir.

En Kısa Oruç Tutan İllerimiz Hangileridir 2020?

İmsak saati ile akşam ezanı arasında geçen süre oruçlu kalma süresidir. Bu süre, ülkemizde yer alan güney illerinden, kuzey illerine doğru artmaktadır. Bu nedenle ülkemizde en kısa oruç tutan iller; ülkemizin güneyinde yer alan illerimizdir. Hatay, Kilis, Mardin, Hakkari, Antalya, Mersin ve Adana illeri ülkemizin en güneyinde yer alan iller olduğundan bu illerde tutulan oruç süresi daha kısadır. Tersi durumda da kuzeyde yer alan illerde oruçlu kalma süresi daha uzundur. Kırklareli, Edirne, Bartın ve Kastamonu illeri en uzun oruç tutulan şehirler olacaktır.

  • Hatay’da oruç süresi 2020 : 15 saat 7 dakika
  • Kilis’te oruç süresi 2020 : 15 saat 9 dakika
  • Antalya’da oruç süresi 2020 : 15 saat 10 dakika
  • Mersin’de oruç süresi 2020 : 15 saat 11 dakika
  • Osmaniye’de oruç süresi 2020 : 15 saat 12 dakika
  • Mardin’de oruç süresi 2020 : 15 saat 13 dakika
  • Hakkari’de oruç süresi 2020 : 15 saat 15 dakika
  • Şırnak’ta oruç süresi 2020 : 15 saat 15 dakika
  • Bitlis’te oruç süresi 2020 : 15 saat 20 dakika
  • Kırklareli’de oruç süresi 2020 : 15 saat 43 dakika

En Erken Oruç Açan İllerimiz Hangileridir 2020?

En erken oruç açan illerimiz ise, ülkemizin coğrafi konumundan dolayı doğu bölgelerinde yer alan illerdir. Doğu illerimizden batı illerimize doğru geldiğimizde ise orucun açıldığı saatler artmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde orucu ilk açan iller, doğuda yer alırken, orucu son açan iller ise batıda yer almaktadır. İşte ülkemizde en erken oruç açan illerimiz 2020…

  • En erken oruç açan ilimiz HAKKARİ ilidir.
  • Orucun en erken açıldığı ikinci il ise Iğdır ilidir. 
  • Van ili üçüncü sırada yer almaktadır.
  • Şırnak ili dördüncü sıradadır.
  • Ağrı ili ise beşinci sırada yer almaktadır.
  • Kars altıncı sırada yer almaktadır.
  • Bitlis yedinci sıradadır.
  • Siirt ise sekizinci sırada en erken oruç açan ildir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.