kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Evde Ceviz Kırma ve Paketleme İşi Nedir? Ne Kadar Para Kazanılır?

Evde Ceviz Kırarak Paketleme İşi Nedir? Bu İşten Ne Kadar Para Kazanılır? Evde Ceviz Kırma İşi Nerede Ve Nasıl Yapılır? İşveren Firmalar Nelerdir?

A+
A-

Günümüzde ekonomik koşullar giderek zorlaşmaktadır. Bu nedenle ek iş yapmak, evden iş yapmak, ailenin her üyesinin çalışması gündeme gelebilmektedir. Özellikle de evden yapılacak işler son dönemde popülerdir. Bu işlerden biri de evde ceviz kırma ve paketleme işidir. Türkiye’de her eve ceviz girmektedir. Tatlılarda, yemeklerde, salatalarda kullanılan cevizin kolay tüketilmesi için kırılması ve paketlenmesi gerekmektedir. Bunun için evden çalışabilecek yüzlerce, binlerce kişi bu iş hakkında araştırma yapmaktadır. İşin tanımında ne olduğu, işin nasıl yapıldığı, bu işin nereden alınacağı ve en önemlisi kazancının ne kadar olacağı merak edilir.

EVDE CEVİZ KIRMA İŞİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

Sağlık için altın değerinde olan ceviz barındırdığı vitamin ve minerallerle adeta şifa kaynağıdır. Kansere karşı etkili olduğu düşünülen cevizin insan vücudu için koruyucu özellikleri vardır. Yüksek besin değerine sahip olmasıyla sofralardan eksik olmaması gerekir. Bu nedenle ülkede milyonlarca insan ceviz tüketmektedir. Bu tüketim de büyük bir piyasa oluşturmaktadır. Marketlerde, pazarlarda, internette ceviz satılırken paketlenerek, ayıklanarak, kırılarak satılmaktadır. Cevizi üreticiden alan satıcı kabuklu hatta yeşil kabuklu bile alabilir. Tüketiciye bu şekilde cevizin götürülmesi zordur. Üstelik ayıklanan ceviz daha pahalıya satılabilir. Bu nedenle ceviz kırma ve paketleme işi önem kazanır.

Elinde yüklü miktarda ceviz olan kişiler bu cevizleri kendileri ayıklamak ve paketlemek isterse personel istihdam etmesi gerekir ve maliyet artar. Bunun yerine evlere çuvallarla gönderir ve cüzi bir miktara vatandaşlarla çalışır. Sizde bu işi yapmak isterseniz bu işi veren kişi ve firmalardan çuvallarla ceviz alıp bunları kırıp, temizleyip, paketlersiniz. Satışa hazır hale gelen cevizleri sizden firma veya kişiler alır. Bunu yaparken hijyene dikkat etmeniz hayati derecede önemlidir. Eldiven, maske gibi kurallara önem vermelisiniz. Ceviz kıracağı ya da daha farklı çözümler işinize yarayabilir. Yaptığınız iş karşılığında kilo ya da saat bazlı ücret alabilirsiniz.

EVDE CEVİZ KIRMA İŞİ NE KADAR PARA KAZANDIRIR?

Evde ceviz kırma işi yaparak önemli ücretler kazanabilirsiniz. Elde edeceğiz gelir çalışama yoğunluğunuza, yaptığınız işe göre değişebilir. Firmalar genellikle kilo başına ücret vermektedir. Örneğin kilo başına 5 TL’lik bir anlaşma yapılmışsa 100 kilo ceviz ayıkladığınızda 500 TL para almış olursunuz. Günde 10-20 kilo ceviz ayıklamak rahatlıkla yapılabilir. Kalabalık bir aile ise ayda birkaç bin kilo ceviz ayıklayabilir. 500 kilo ceviz ayıklarsanız 2 bin-2 bin 500 TL’ye kadar ücret alabilirsiniz.

EVDE CEVİZ KIRMA İŞİ VEREN FİRMALAR VE GİRİŞİMCİLER

Türkiye’de ceviz işi yapan yüzlerce firma ve girişimci vardır. Ceviz kırma, ceviz ayıklama ve paketleme işi veren firmaların sayısı da oldukça çoktur. Bu firmalar kendi işçi çalıştırmak yerine evden bu işi yapan kişilere yönelmektedir. Evde bu işi yapan kişiler de önemli maddi kazanç elde eder. Evde ceviz kırma işi veren firmalar Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep, Yozgat, Konya, Bursa gibi şehirlerde oldukça fazladır. “Evde ceviz kırma işi yapmak istiyorum” diyenler Google’da arama yaparak bu işi veren firmaları ya da bu işi yapan kişileri bulabilir. Ayrıca aşağıdaki yorum kısmına yorum yaparak bu işi yapmak istediğinizi belirtip sizinle iletişime geçilmesini isteyebilirsiniz. İletişim adresi olarak telefon numarası değil mail adresi yazmayı unutmayın. Sizden para isteyenlere kanmayın, dolandırıcılara izin vermeyin.

Yorumlar

  1. Alev Avatar Alev dedi ki:

    Evde çalışacağım işe ihtiyacım var ögrenciyim tuzla şifada oturuyorum

  2. Selim Avatar Selim dedi ki:

    Günlük 2 tona kadar rahat yapma imkanımız var

  3. Zeynep Avatar Zeynep dedi ki:

    Ceviz kırma işi için ankara

  4. Ömer&Emine Avatar Ömer&Emine dedi ki:

    Selam biz Ömer& Emine ceviz kirma işini yapmak istiyoruz

  5. Ayşe çelik Avatar Ayşe çelik dedi ki:

    Yaparim

  6. Nazli Avatar Nazli dedi ki:

    Ise ihtiyacim var ceviz işi yapabilirim