kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Evde Yemek Yaparak Nasıl ve Ne Kadar Para Kazanılır?

Evde Yemek Yaparak Nasıl Para Kazanılır? Evde Yemek Yaparak Para Kazanılır mı? Evde Yemek Yapanlar Nereden Para Kazanırlar? Evde Yemek Yapımı İşinde Ne Kadar Para Var?

A+
A-

Yemek, bir insan için olmazsa olmazdır. İnsanlık tarihi ile birlikte insanın yemek yemesi başlamıştır. Çünkü insan dünyadaki ilk günlerinden itibaren hayatta kalma güdüsü ile karnını doyurma refleksine sahiptir. Bulduğu meyveleri, çiğ etleri zamanla pişirmeye başlamış, yemek yapmaya başlamıştır. Özellikle ateşin kontrol edilmesiyle birlikte yemek kültürü ortaya çıkmıştır. Günümüzde ise yemek yeme eylemi, yemek kültürü gelişmiş ve değişmiştir. Karın doyurmanın ötesinde yemek yemek bir haz olarak görülmeye, keyif için yemek yeme eylemi başlamıştır. Hatta yemek başlı başına bir endüstri haline gelmiştir. Bu sektörde firmalarla, iş hayatına atılarak faaliyet gösterenler olduğu gibi evde tek başına girişimcilik örneği sergileyen kişiler de vardır. Özellikle de ekonomik koşullar zorlaştıkça evde yemek yaparak para kazanmak isteyenlerin, ek gelir elde etmeye çalışanların sayısı artmıştır.

EVDE YEMEK YAPARAK PARA KAZANILIR MI?

Türkiye’de 80 milyonu aşkın insan yaşamaktadır. Bu nüfusun içindeki çalışma yaşına gelmiş bireylerin çoğunluğu her gün işe gitmektedir. Neredeyse gününün yarısını işte ve yollarda geçiren milyonlarca kişi vardır. Özellikle de büyükşehirlerde durum tam olarak böyledir. Üstelik bu insanlar iş hayatındayken gün içerisinde yemek yemektedir. Bu da büyük bir sektörün oluşmasına olanak tanımaktadır. Ayırca organizasyonlarda, kutlamalarda, düğünlerde, davetlerde, etkinliklerde, ofislerde yemek verilmektedir. Bunun içinde yemek yapan birileriyle ya da şirketlerle anlaşılır. İşte siz burada devreye girerek evde veya atölyelerde yemek yaparak müşterilere ulaşabilirsiniz. Böylece hünerlerinizi sergileyip, lezzetli yemekler yaparak para kazanabilirsiniz.

EVDE YEMEK YAPARAK PARA KAZANMAK İSTİYORUM, NE YAPMALIYIM?

Bunun için ilk önce bu işte iyi olduğunuzu bilmeniz veya iyi olmak için çabalamanız gerekir. Çevrenizdeki insanların da yemek konusunda sizi tek geçmesi önemlidir. Böylece yaptığınız işe hem siz hem de çevrenizdekiler güvenir. Daha sonra evde temel gıda malzemelerinizin olması, belirli bir sermayenizin olması ve mutfak aletleriniz olması gerekmektedir. Yemek yapmak için her şey hazırsa daha sonra müşteri bulmanız gerekir.

EVDE YEMEK YAPMA İŞİ VEREN FİRMALAR NASIL VE NEREDEN BULUNUR?

Müşteri aramaya yakın çevrenizden başlamalısınız. Ailenize, çevrenizdeki insanlara, arkadaşlarınıza, komşularınıza haber verip bu işe gireceğinizi belirtmelisiniz. Böylece size müşteri bulacak insan sayısı artar. Daha sonra çevrenizdeki özel okullarla, şirketlerle, firmalarla, esnaflarla konuşup anlaşma yapmaya çalışabilirsiniz. Bunun için görüşmelere yaptığınız yemekleri götürmek de faydalı olacaktır. Yaptığınız yemeklerin eşsiz olması için uğraşırsanız ve bu görüşmelerde eşsiz yemekler sunarsanız şansınız artacaktır.

EVDE YEMEK YAPARAK NE KADAR PARA KAZANILIR?

Bu soruya net ve tek bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü kime, kaç kişiye, hangi şirkete yemek yaptığınıza göre fiyat değişir. Örneğin çevrenizdeki esnaflara yemek yapıyorsanız kazancınız farklı olurken çok çalışana sahip bir şirkete yemek yapıyorsanız fiyat değişebilir. Bu noktada kime, hangi etkinliğe, hangi şirkete yemek yapacağınız ve anlaşmada hangi fiyata el sıkıştığınız önemlidir. Ancak evde yemek yaparak çevrenizdeki birkaç esnafa yemek yaparak aylık 2 bin TL civarında para kazanabilirsiniz. Çok çalışana sahip birkaç firmaya yemek yapmanız durumunda ise kazancınız aylık 3-4 bin TL’yi bulabilir. Eğer işi büyütüp anlaşma sayınızı arttırırsanız aylık kazancınız 10 bin TL’yi bulabilir.

EVDE YEMEK YAPIP SATMAK İÇİN GEREKEN BELGELER NELERDİR?

Evde yemek yapıp satmak kulağa kolay gelebilir. Ancak gıda ile ilgili işlerde belirli standartlar ve protokoller vardır. Evde yemek yapıp satan kişilerin gerekli izinleri alması gerekir. Ancak pek çok kişi bu belgeleri almadan evde kendi halinde bu işi yapmaktadır bu da denetim olma durumunda bu kişilerin başını ağrıtacaktır, bu yüzden belgeleri tamamlamak ve yeterlilik almak önemlidir. Sahip olunması, tamamlanması gereken belgeler şunlardır;

  • Esnaf muafiyet belgesi
  • Gıda üretim izni
  • Hijyen belgesi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.