kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gizli Numara Nasıl Bulunur? Özel Numara Nasıl Engellenir?

Gün içerisinde cep telefonlarımız ile çok fazla görüşme yaparız. Yapmış olduğumuz bu görüşmelerin büyük bölümünü numarasını bildiğimiz ve rehberimize kayıtlı tanıdıklarımızla gerçekleştiririz. Bazı anlarda da cep telefonu numarasını gizli tutarak telefonumuzu arayan kişilere denk geliriz. Gizli numara veya özel numaradan üst üste arandığımızda da kimi zaman meraklanır kimi zamanda endişeye kapılırız. Bu durumları yaşamamak için gizli numaradan bizleri arayan kişileri tespit etmek adına gizli numara nasıl bulunur ve nasıl engellenir? Yazımızı okumalısınız.

A+
A-

Gizli numara veya özel numaradan bizleri arayarak rahatsız olmamıza sebep olan kişileri tespit etmek için kapsamlı bir yazı hazırladık. Yazımız içerisinde farklı operatörleri kullanan arkadaşlarımızın kendisini gizli numaradan arayarak rahatsız eden kişileri bulmasına dair yöntemleri konuşacağız.

Yıllar ilerledikçe cep telefonu alışkanlığımız ve telefonlara olan bağımlılığımız artıyor. 2000’li yıllara kadar çoğu insan evinde bulunan ahizeli ev telefon dışında bir iletişim cihazına sahip değilken, günümüzde yetişkin her bireyde en az bir cep telefonu bulunmakta. Kimilerinde bu sayı iki hatta üçe bile çıkıyor. Evde, işte, gezide hatta araçla yolda giderken bile cep telefonu kullanıyoruz. Cep telefonlarımızı günün her saatinde birilerinin aramasına açık bırakıyor ve farklı kişilerle saatlerce telefon görüşmesi yapabiliyoruz. Bizi arayanların büyük bölümü ailemizden, iş veya okul arkadaşlarımızdan biri oluyor. Tanıdığımız bu kişilerin telefon numaraları çok büyük olasılıkla telefon rehberimizde kayıtlı olduğundan telefonumuzu açmaktan endişe duymuyoruz. Bu kişilerin yanı sıra bizleri gizli numara  veya özel numaradan arayanlara rastlıyoruz. Gizli numaradan arandığımızda, telefon karşısında bulunan şahıs sesimizi duyduğunda telefonu kapatarak bizi bir kez daha aramazsa herhangi bir sorun olmadığı kanısına varıyoruz. Ancak, gizli numaradan aranma durumumuz üst üste veya gün içerisinde başka saatlerde tekrar tekrar aranma durumuna dönüşüyorsa merak ve endişe etmeye başlıyoruz. Böyle zamanlarda aklımıza hep şu soru geliyor: Beni kim ve neden özel numaradan aradı ve bu kişi beni rahatsız etmeyi ne zaman bitirecek?

Gizli Numaradan Aranıyorsak Ne Yapmalıyız?

Gizli numara ve özel numaranın kime ait olduğunu şebeke operatörlerinden sorguladığınızda herhangi bir netice alamanız mümkün değildir. Özel numaranın kime ait olduğunu şebeke operatörlerine kısa mesaj yoluyla bildirdiğinizde veya müşteri hizmetlerine sorduğunuzda da cevap alamazsınız. Telefon rehberinizde kayıtlı olmayan bir numaranın kime ait olduğunu bulma yöntemlerini gizli numarayı bulmak için denediğinizde bir netice alamazsınız. Bu nedenle bu yöntemleri denerek gizli numaranın kime ait olduğunu bulacağınızı düşünmek size zaman kaybettirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Ayrıca sizleri özel numaradan arayan kişileri bulamadıkça merak, endişe ve paniğinizinde artacaktır. Özel numaradan sizleri arayan kişinin kim olduğunu bulmanın en kestirme yöntemi, hukuki yollara başvurmaktır. Kanuni dayanağa sahip her metin, sizleri rahatsız eden kişileri bulmanız konusunda çözüm üretmenizi hızlandıracaktır. Telefon numaranızı  arayarak sizleri rahatsız eden kişilerin kim olduğunu bulabilmek için savcılığa başvuru yaparak, yazılı bir dilekçe vermeniz yeterli olacaktır. Savcılık kanalıyla sizin son dönemde yapmış olduğunuz arama kayıtları operatörlerden talep edilecek ve bu arama kayıtlarındaki inceleme tamamlanarak, özel numaradan sizi arayan kişi tespit edilecektir. Daha sonrada bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Gizli Numara veya Özel Numara Aramaları Nasıl Engellenir?

Cep telefonu operatörleri her ne kadar gizli numaranın kime ait olduğunu bulmamızı sağlayamasa da bu şekilde aramaların tamamını engellemenizi sağlayabilmektedir. Vodafone kullanan kişiler, gizli numara olarak gelen aranmaları engellemek için GIZLI KAPAT yazarak 7046’ya mesaj göndermeleri yeterlidir. Ayrıca, vodefone hattı kullananlar 7046 numarasını tuşlayarakta gizli numaradan gelen aramaları kapattırabilirler.

ozel numara nasyl engellenir

Turkcell ve Türk Telekom (Avea) operatörleri için gizli numaradan gelen aramaları engellemek için #253#  tuşlamak yeterli olacaktır. Bu hizmetler ücretsiz bir servis hizmeti olarak operatörler tarafından karşılanmaktadır.

Telefon Numarası Kime Ait, Nasıl Bulunur?

Telefon rehberinize kayıtlı olmayan ve sizleri aradıklarında numarası görülen kişileri tespit etmeniz daha kolaydır. Numarası görülerek sizleri arayan kişileri operatörlerinizden kısa mesaj yoluyla veya müşteri hizmetleri aracılığıyla bulmanız mümkündür. 2019 yılı itibariyle 1,25 TL ücret ödeyerek kimin sizi aradığına ulaşmanız mümkündür. Turkcell, Avea – Türk Telekom veya Vodafone şebekeleri üzerinden arandığınızda, arayan kişileri bulabilmeniz için yazımızı tıklamalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.