kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hastaneler, Aile Hekimleri, Bankalar, Kargo Şirketleri, PTT, Noterler Bayramda Açık Mı? 

Hastaneler, Aile Hekimleri, Bankalar, Kargo Şirketleri, PTT, Noterler Bayramda Açık Mı?  Türkiye'de her yıl farklı tarihlerde Ramazan ve Kurban bayramları kutlanmaktadır. Bu kapsamda birkaç gün tüm kurumlar tarafından resmi tatil ilan edilmektedir. Peki bayramda bu kurumlardan hangisi açık?

A+
A-

Ramazan Bayramı geldi çattı. Dünyadaki milyonlarca insanın özlemle beklediği Ramazan Ayı 2019 yılında büyük bir sevinçle idrak ediliyor. Yalnızca Müslümanlar tarafından değil tüm insanlar tarafından sahilenen ve kutlanan Ramazan Bayramında sofralar kurulacak, küsler barışacak ve insanlar yakınlaşacak. Türkiye’de Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatil ilan edildi. 31 Mayıs Cuma günü mesai bitiminden itibaren tatile giren milyonlarca kişi soluğu tatil beldelerinde, memleketlerinde aldı. Milyonlarca kişi için uzun bir dinlenme anlamına da gelen Ramazan Bayramında iş ve işlem yapmak zorunda kalan insanlarda bulunuyor. Bu nedenle arefe gününde, bayramda, bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günlerinde bankaların, noterlerin, hastanelerin, aile hekimlerinin açık olup olmadığı merak ediliyor. Peki Aile Hekimleri, Bankalar, Kargo Şirketleri, Noterler Bayramda Açık Mı? 4-6 Haziran 2019 tarihlerinde hangi kurumlar hizmet verecek?

Hastaneler Bayramda Açık Mı?

Dünyanın neresine giderseniz gidin sağlık hizmetleri hayati öneme sahiptir. Ölümle yaşam arasındaki ince çizgide sağlık hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Tam da bu nedenle sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat anlayışı ile kesintisiz verilmektedir. Bu kapsamda tüm devlet ve özel hastaneler bayramda hizmet vermeye devam edecektir.

bayram sofrasi

Aile Hekimleri Bayramda Açık Mı?

Her mahallede bir doktor olması hedefiyle yola çıkan aile hekimliği uygulaması sonuç verdi. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde insanlar hastanelerden önce aile hekimliklerine başvurarak dertlerine deva arıyor. Böylece hem insanlar sağlık sorunlarına anında çözüm buluyor hem de hastanelerdeki yoğunluklar azalıyor. Peki bayramda aile hekimleri açık mı? Çalışıyor mu? Resmi tatillerde, cumartesi ve pazar günleri yani hafta sonunda aile hekimleri günde 3 saat çalışmaktadır. Sabah 09.00’da başlayan sağlık hizmetleri öğle vakti 12.00’da sona ermektedir. İl sağlık müdürlüğü yetkilileri bu 3 saatlik dilimi farklı saatler için ayarlama yetkisine sahiptir.

Bankalar Bayramda Açık Mı?

Ramazan Bayramı telaşı nedeniyle pek çok insan bankalarda işlem yapmayı unuttu. Özellikle esnaf, şirket sahibi ve çalışanların banka işlemleri hayati önem taşıyor. Dünyanın bir ucundan öteki ucuna yapılacak işlemlerde de banka kullanılıyor. Bu nedenle pek çok kişi Ramazan ve Kurban bayramında bankaların açık olup olmadığını merak ediyor. Peki bankalar bayramda açık mı? Çalışıyor mu?

Türkiye’deki tüm bankalar arefe günü öğlene kadar hizmet vermeyi sürdürüyor. Ayrıca cuma günü de bankalar tam gün olarak çalışacak. 4 Haziran, 5 Haziran ve 6 Haziran olmak üzere yani 3 günlük bayram süresince bankalar kapalı olacak.

PTT Şubeleri Bayramda Açık Mı?

Fatura işlemleri, para işlemleri ve posta işlemleri için başvuru yapılacak ilk adres PTT’dir. Bu nedenle bayram ve arefe gününde PTT şubelerinin açık olup olmadığı çok merak edilir. PTT şubeleri arefe günü öğlene kadar ve cuma günü tam gün esasıyla hizmet vermeye devam edecektir. Ancak 3 günlük bayram süresince PTT şubeleri kapalı olacaktır.

Bayramda Noterler Açık Mı?

Türkiye’deki en yoğun adreslerden biri de noterlerdir. Noterler çalışma saatleri ve noterlerin ne zaman açık olacağı merak edilmektedir. Noterler 4-5-6 Haziran tarihlerinde bayram günlerinde kapalı olacak. Arefe gününde yarım gün hizmet veren noterler 7 Haziran tarihinde Cuma günü de hizmet verecek.

bayram tatil

Bayramda EFT ve Havale Yapılır Mı?

Bayramda para işlemlerinin yapılabilmesi pek çok kişi için hayati önem taşımaktadır. Farklı bankala hesaplarından gönderilecek hesaplara, aynı bankadaki hesaplara para göndermek isteyenler bayramda bu işlemlerin yapılıp yapılmayacağını araştırmaktadır. Bayram süresince bankalarda EFT ve havale işlemleri yapılamayacak. Ancak 7 Haziran itibariyle bu işlemlerin yapılması mümkün olacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.