kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kaç Saat Oruç Tutacağız 2019

Ramazan ayının yaza denk gelmesi nedeniyle oruç tutulan süre oldukça uzun. Bu sene kaç saat oruç tutacağız sorusunu cevaplamaya çalıştık. Kısaca 2019 yılı oruç süreleri aşağıdaki gibidir.

A+
A-

İslam dünyasının sabırsızlık ile beklediği Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı takvime göre 6 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak. 3 Haziran’da son bulacak olan Ramazan ayının ardından 4 Haziran’da ise Ramazan Bayramı’nın birinci günü idrak edilecek. Dinimizde ayrı bir yer bulunan bu ay içerisinde gerçekleştirilen en önemli ibadetlerden birisi oruç tutmaktır. Çünkü Ramazan ayı içerisinde oruç tutmayan bir kişinin bunun yerine tüm yıl boyunca oruç tutması durumunda dahi Ramazan ayında bir gün oruç tutmak kadar sevap elde edemeyeceği buyurulmuştur. Ancak özellikle yaz aylarına denk gelen Ramazan aylarında oruç tutmak oldukça zorlu bir hal alabilmektedir. Peki, bu yıl kaç saat oruç tutacağız ve en uzun oruç tutan ülkeler hangileridir?

2019 Ramazan Ayında Kaç Saat Oruç Tutacağız?

6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayında oruç süresi 16,5 ile 17 saat arasında olacak. Böyle uzun süreler oruç tutmanın insan vücuduna ciddi etkileri olabilmektedir. Bunlardan birisi de dehidrasyon yani vücutta su kaybıdır. Oruç kaynaklı dehidrasyon, özellikle de yaz aylarında daha akut hale gelmektedir. Baş ağrısından böbrek taşı riskine kadar etkileri olan dehidrasyon, aynı zamanda bilişsel ve psikolojik sorunlara da neden olabilmektedir.

Dehidrasyonun yanı sıra karşılaşılabilecek sorunlardan birisi de kan şekerinin aşırı düşmesi ve sonra yükselmesidir. Dehidrasyon ve kan şekeri oynamalarından en çok etkilenen kişiler ise yaşlılar ve hamilelerdir. Bu nedenle yaz dönemine denk gelen Ramazan aylarında, yaşlıların ve hamilelerin uzun süre oruç tutmanın risklerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

En Uzun ve En Kısa Süre Oruç Tutacak Ülkeler Hangileri?

Bu yıl kaç saat oruç tutacağız sorusunun ardından merak edilen konulardan birisi de en uzun ve en kısa süre oruç tutacak olan ülkelerdir. Ramazan ayı; kuzey yarım kürede yaz aylarına, güney yarım kürede ise kış aylarına denk gelmektedir. Bu nedenle de güney yarım kürede yer alan ülkelerde oruç süresi daha kısadır. Bu doğrultuda orucun en kısa tutulacağı ülke Arjantin olacak. Bu ülkede sadece 9 saat oruç tutulacak. Arjantin’in yanında Nijerya, Etiyopya, Endonezya ve Brezilya gibi ülkelerde de oruç süresi kısa olacak.

Kuzey yarım kürede en uzun süre oruç tutacak ülkelerin başında Avrupa ülkeleri gelmektedir. Bahsedilen Avrupa ülkeleri arasında ise; Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkeler yer almaktadır. Bu ülkelerde oruç süresi 18 saatin üzerinde olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.