kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kamuda Serbest Kıyafet Uygulaması Hangi İllerde Uygulanacak?

Corona virüsü ile teması hafifletmek ve kıyafetlerden bulaşmasını önlemek adına serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi gerektiğini daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Bu konuda bugün aldığımız yeni bir habere göre diğer iller içinde örnek olmasını temenni ettiğimiz bir gelişme yaşandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kamu kurum ve kuruluşlarında serbest kıyafet uygulamasına geçildiğini duyurdu.

A+
A-

Dünya’nın her yerine yayılan corona virüsüne karşı alınan tedbirlere her gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Bilindiği üzere covid-19 virüsü bir çok sebepten ötürü vücudumuza nüfuz etmeyi başarıyor. Bu sebeplerden bir tanesi de günlük giydiğimiz kıyafetleri sıklıkla değiştirmemek olduğu biliniyor. Özellikle iş kıyafetlerimizin az olması ve bunları sık sık yıkayacak olmanın maliyeti iş kıyafetlerini sürekli olarak değiştirmemize engel oluyor. Havalarında çok sıcak olmadığı bu günlerde özellikle geç saatlere kadar çalışmak zorunda olan kişilerin iş kıyafetlerini yıkamaları durumunda ertesi güne kadar bunların kurumayacak olması bu çözümü zora sokuyor. Bu durumun önüne geçilmesi adına salgının her geçen arttığı ülkemizde özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin serbest kıyafet uygulamasına geçmesi gerektiğini daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Bu konuyla ilgili diğer illerde de örnek olmasını temenni ettiğimiz bir uygulama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan geldi.

Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul’da, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümleri saklı kalmak üzere; daha kolay temizlenebilen kıyafetlerle görev yapma imkanı için serbest kıyafet uygulamasına geçilmiştir.” ifadelerini kullandı. Bu açıklama ile birlikte İstanbul’da çalışan yüz binlerce kamu kurum ve kuruluş personeli yarından itibaren serbest kıyafetleri ile çalışabilecek.

ali yerlikaya

Sayın valimizin almış olduğu bu kararı minnetle karşılıyor ve diğer illerimizdeki valilerin de aynı kararı alabileceklerini düşünüyoruz. Özellikle virüsün yayılma hızının yüksek olduğu iller olan; Ankara, İzmir, Konya, Kocaeli gibi illerimizde serbest kıyafet uygulamasına bir an önce geçilmesi gerektiğini yineliyoruz. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında giyilmesi zorunlu resmi kıyafetlerin hafta sonuna kadar çıkarılamadığı zamanlar olduğunu biliyoruz. Şayet bu durumda çalışan kamu görevlilerinin kıyafetlerine virüsün bulaşması durumunda kendileri kadar evlerindeki kişilere de virüsü bulaştırabilecekleri gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.