kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kötü rüyadan sonra okunacak dua hangisidir?

Hemen hepimizin başına gelen kötü rüya görme hadisesinden hemen sonra okunacak dua nedir? Hocaların anlattığı kadarını yazmaya çalıştık.

A+
A-

Kötü rüyadan sonra okunacak dua

Son dönemde kötü rüyadan sonra okunacak dua  bir çok okuyucumuz tarafından sorulmuştur. İçinden bulunduğumuz maddi ve manevi sıkıntılar sebebiyle bilinçaltında bulunan endişelerin dışa vurulması uyanıkken mümkün olmayınca gece rüya ile mümkün olmaktadır. Bu sebepten genellikle huzursuz yatağa girdiğinizde kötü rüya hatta karabasan görme ihtimalinizi artar.

Hangi rüyalar kötü rüya diye tabir edecek olursanız, sizin kan ter içinde uyanmanızı sağlayacak tüm rüyalar kötüdür. Bu farklı şekillerde olabilir. Örneğin rüyanızda bir yerden düşmek, kaza yapmak, kaza yapmak, istemediğiniz bir şeyi yaptığınızı veya söylediğinizi duymak. Kötü rüya sonrası okunacak dua tek olmayıp birden fazladır. Rüyalar esnasında aklınız yerinde olmadığından yani herhangi bir şekilde kendinize hükmedemediğiniz için günah olma ihtimaliniz bulunmamaktadır.

Rüyasında gördüğü şeyin başına gelmesini istemeyen kişi hemen dua okumak ve yaşadığı huzursuzluğu üzerinden atıp rahatlamak isteyecektir. Bu gibi durumlarda kalanlara rahatlaması için tavsiye edilen kötü rüyadan sonra okunacak dua aşağıdadır.

Türkçe ve Arapça olmak üzere yaygın olarak kötü rüya sonrasında okunacak dua(3 adet)

“Allah’ın noksansız kelimeleri ile gazabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve şeytanların hazır bulunmasından Allah’a sığınırım.”

“Eûzü bikelimâtillâhit’tâmmâti min gadabihî ve ıkâbihî ve şerri ibâdihîve min hemezâtiş’şeyâtini ve en yahdurûn

“Allah’ım, şeytanın şerrinden ve rüyanın kötüsünden sana sığınırız.”

Eğer sürekli olarak uykunuz bölünüyor, sizi rahatsız edecek, düzenli uyumanızı engelleyecek kadar fazla kabus görüyorsanız yalnızca kötü rüya sonrasında okunacak dua ile yetinmeyip mutlaka bir doktora başvurmanız tavsiye edilir. Dua okumak gerek kişiye manevi anlamda huzur verdiği gerekse Allah’tan yardım istendiği için güç verdiği doğrudur. Bununla birlikte rüyanın sizden kaynaklı bir sebebi var mı bunu da öğrenmek mantıklı olacaktır. GÜNDEM

 Kötü rüya görmenin psikolojik ve fiziksel sebepleri de olabilmektedir. Örneğin yatmadan evvel yemek yeyip hemen ardından yatmak bu sebeplerden biridir. Aklınızda ki sorunları içinize atmak, sinirsel bir rahatsızlıkla muhatap olmak bunlardan yaygın görülen bazılarıdır. Her şartta kötü rüyadan sonra dua etmeniz tavsiye edilir çünkü kötü rüya görme sebebi olarak şeytan gösterilmektedir. Bununla birlikte modern tıp ve psikoloji bilimlerinden de yardım almak işinizi kolaylaştıracaktır. Psikolog teşhislerine göre kötü rüya görmek daha evvel yaşanan travma veya yoğun stres sebebiyle  gelişen bir süreçtir.

5505 1 2c2053b5e9edfd18b4f801780748bb47

Yorumlar

  1. ljrlew Avatar ljrlew dedi ki:

    Sadece dua okuyarak geçmiyor ilaç desteği de etkili.