kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Saç Nasıl Satılır? Saç Satma Kriterleri Nelerdir?

Bugün ilginç bir konu olan insan saçı nasıl satılır? Ne kadara satılır? Saç satmak isteyenler için kriterler nelerdir? Her insanın saçı satılabilir mi? Konuları aktarmaya çalışacağız.

A+
A-

İnsan saçı kişinin dış görünümü ciddi anlamda etkileyen unsurların başında gelmektedir. Öyle ki saçı dökülen ve bu nedenle kellik sorunu yaşayan kişilerin büyük bölümü çareyi saç ektirmede bulmaktadır. Saç teli başına fiyat biçilen saç ektirme operasyonlarında çok ciddi ücretler çıkabilmektedir. Saçı döküldüğü için masraf yapan kişilerin yanında bir de saçını satarak para kazana kişiler bulunmaktadır. Özellikle kadınların uzun saçlarını kestirerek sattıkları bilinmektedir. Peki saç nasıl satılır? Kimlerin saçların satılmaya uygundur? Saç satımında kriterler nelerdir? Bunları cevaplamaya çalışalım.

Hangi Saçlar Satılabilir?

İnsanların dış görünümlerini ciddi anlamda etkileyen saçların doğal haliyle kalması en istenilen şeydir ancak bazı kişiler saçlarında değişiklik yapmayı sevmektedir. Özellikle kadınların çok büyük bölümü saçlarını kısaltmayı, uzatmayı, boyatmayı ve kuaförlerde çeşitli şekillere sokmayı önemsemektedir. Bu durum kuaför piyasasının çok ciddi şekilde hareketlenmesine sebep olmaktadır. Kuaförlerde yapılan işlemlerden bir tanesi de başkasına ait saçın satın alınmasıdır. Saçlarını kısa kullanmak isteyen bir kişinin zaman zaman saçını uzun halde de kullanmak için kullandığı bu yöntemde kişinin kendisinin veya başkasının saçını dilediği zaman kendi saçına ek yapması söz konusudur. Bu sayede saçın hem kısa şekli hem de uzun şekli kullanılmaktadır. Peki saç satımında hangi saçlar kullanılır? Hangi saçlar satılabilir?

Saç satımında en önemli kriter saçın uzunluğudur. Bir saçın satılabilmesi için en az 45 cm olması gerekmektedir. Burada saça daha önce yapılan işlemler saçın değerini düşürebilmektedir. Saç kullanılan boya nedeniyle yıpranmışsa bu saçın fiyatı yıprandığı değer kadar düşecektir. Bakımlı, hacimli ve dolgulu saçların fiyatları da daha fazla değerde fiyatlandırılacaktır. Saçları satın alan firmalar saçın kendi istedikleri orana göre kesilmesini talep etmektedir. Firmaların isteği doğrultusunda kestirilen saçlar sonrasında satışa hazır hale getirilmektedir.

Saç Satma Kriterleri Nelerdir?

Saç satın işlemi kuaförlerde yapılmaktadır. Saçlarınıza düzenli bakım yapıyorsanız ve saçlarınız uzun ise kuaförler saçlarınızı almayı talep edecektir. Saçınızı kestirmek ve satmak istemeniz halinde bu durumu kabul edecek olan kuaförler bazı zamanlarda size saçınızı satın almak istediğini de söyleyebilirler. Bir saçın satın alınabilmesi açısından en önemli durum saçın daha önce işlem görmemiş olmasıdır. Saç işlem görmediyse daha kolay şekil alabileceğinden ve daha rahat işlem görebileceğinden daha kolay satılacaktır. Bir saçta satın alınabilmesi için aranan kriterler şu şekildedir: Doğal, dayanıklı ve dalgalı saçların satışı daha kolay olmaktadır. İnce telli, bakımlı ve uzun olma kriterini de tekrar belirtmiş olalım.

Saç Satma Fiyatları Ne Kadardır?

Bir saçın satın alım fiyatı saçın durumuna göre 1.000 TL’den başlayarak artan fiyatlara kadar satılabilmektedir. Saç satımından dikkate alınan unsurlar şu şekildedir: Saçın daha önce boyanmamış olması, uzun olması, saç kırıklarının olmaması, 45 cm ve üzerinde uzunluğunun bulunması, ince telli olması İstanbul, Ankara, İzmir fiyatları yüksektir. Saç kg fiyatı üzerinden 1.000 TL’den başlayan fiyatlarla 5.000 TL’yi bulmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.