kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Seçim Görevlileri Ücretlerini Ne Zaman Alacak?

Yerel seçimlerde seçim görevlisi olarak çalışanlar ücretlerini ne zaman alacak? Seçim görevlileri ne kadar ücret alacak? Seçim görevlilerine ücretleri en geç hangi tarihte verilecek? Seçim görevlisi olarak seçimlerde görev alanlar ücretlerini nereden alacak? Haberimiz içerisinde detayları görebilirsiniz.

A+
A-

31 Mart Yerel Seçimleri geride kaldı. Seçimlere itirazların sürdüğü şu dönemde sandıklarda seçim görevlisi olarak çalışanlar, ücretlerini ne zaman alacak? .Çeşitli il ve ilçelerde, geçersiz sayılan oylar için il seçim kurullarına yapılan itirazların değerlendirildiği şu dönemde sonuçlar henüz netlik kazanmış değil. YSK tarafından 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerini nihai sonuçları 13 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak. İstanbul ve Ankara illerinin sonuçları da aynı tarihte kesinleşmiş olacak. Tüm Türkiye’nin seçim sonuçlarına yapılan itirazların neticelenmesini beklediği şu dönemde, seçim görevlilerinin merak ettikleri bir diğer konu da ücretlerini ne zaman alacakları konusudur. Biz de seçimlerde görevlerini harfiyen yerine getiren seçim görevlilerinin bu merakını gidermek istiyoruz.

Belediye Seçimleri Ne Zaman Kesinleşecek? Yazımız için tıklayınız.

Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Zaman Ödenecek?

Seçimlerde görev alan kişilerin, sandık görevlisi olarak alacakları ücretler, en geç seçimlerden 2 ay sonrasına kadar yatırılmaktadır. Burada net bir tarih belirtecek olursak seçim görevlilerinin ücretleri 1 Mayıs ile 1 Haziran 2019 tarihleri arasında ödenecektir. YSK yetkilileri tarafından ücret ödemelerine dair net tarihin önümüzdeki günlerde yapılacağını bilmekte birlikte, açılanacak en son tarihin 1 Haziran olacağını belirtmek istiyoruz. Ödemeler, Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak ve sandık görevlileri kimlikleri ile birlikte bankya gittiklerinde ücretlerini alabilecektir. 

Sandık Görevlisi ve Müşahit Kimdir?

Sandık görevlisi, genel ve yerel seçimler ile refarandumlarda sandık kurulu başkanı ile birlikte seçim işlemleri yürütmekle görevlendiren kişilerdir. Sandık görevlisi olacak kişilerin devlet memuru olması şarttır. Devlet okullarından öğretmenlik yapanlar genellikle sandık görevlisi yapılmaktadır. Bunlarla birlikte talep eden memurlar içerisinden de ihtiyaç duyulması halinde sandık görevlisi yapılmaktadır. Sandık görevlisi olan kişileri, ilçe seçim kurullları görevlendirmektedir.. Müşahitler ise sandık görevlilerinin yaptıkları işleri ve seçim işleyişini siyasi partiler adına takip eden kişilerdir. Siyasi partiler adına sandıklarda görev yapan müşahitler, seçimlerde herhangi bir sorunla karşılaşıldığı durumlarda şikayet etme ve itirazda bulunma hakları vardır. Sandık kurulu üyeleri işin işleyişiyle ilgili sorumlu iken, müşahitler o işin parti adına denetlemesinden sorumludur.

Seçimlerde Kim Ne Kadar Ücret Almaktadır?

Yerel seçimlerde sandık görevlileri ne kadar ücret almaktadır? Yazımız içerisinde hangi görevlinin ne kadar ücret alacağına dair detaylı bilgiyi görebilirsiniz. Biz burada sadece bir kaç görevliye ait ücreti sizlere aktarmak istiyoruz. GÜNDEM

İL VE İLÇE SEÇİM KURULLARI ÜCRETLERİ

  • Başkanlar ve İl Seçim Kurulları Üyelerin Ücretleri: 130,00 TL
  • İlçe Seçim Kurulları Üyeleri Ücretleri: 115,00 TL
  • Askı Yeri Görevlileri Ücretleri: 110,00 TL
  • Memurların (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) Ücretleri: 110,00 TL

SANDIK KURULLARI ÜCRETLERİ

  • Başkan Ücreti : 124,00 TL
  • Üye Ücreti : 115,00 TL
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.