kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dünya Sağlık Örgütü'ne Göre Salgının Sona Ermesine Çok Var

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ tarafından yapılan açıklamada salgının bitmesinin uzun süreceği belirtildi. Yeni varyantların sürekli ortaya çıkacağı söylenirken pandemi bitmeyecek gibi dendi.

A+
A-

2019 yılının Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan koronavirüs, covid-19 hızlı bir biçimde dünyayı etkisi altına aldı ve insanların hayatını olumsuz etkiledi. 2021 yılına geldiğimizde ortaya çıkan varyantlar ile de birlikte bulaşıcılığını arttırarak dünyayı sarsmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün covid-19 özel elçisi olan Dr. David Nabarro koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Covid-19 olmayan bir dünyanın yakın tarihte görülemeyeceğini belirten elçi tüm dünyayı aşılayabilsek bile yeni varyantların düzenli bir olaya dönüşeceği ve pandeminin bitmesinin uzak olacağını söyledi.

MİLYONLARCA CAN KAYBI YAŞANIYOR

Vaka sayılarının artışına değinen Nabarro  “Her hafta dünya üzerinde dört buçuk milyon vakanın rapor edildiğini gördük ve bunların aşırı derecede küçümsendiğini görüyoruz, hala gerçekten önemli sayıda can kaybı yaşanıyor. Vurgulamak istediğim şey, salgın her yerde artıyor ve bu sürecek.” diye belirtti.

İngiltere’de aşı çalışmalarının erken başlaması ve sosyal hayata dair kısıtlamaların gevşetilmesi hakkında da konuşan Dr. David Nabarro “İngiltere’nin şu an bulunduğu durum dünyanın mevcut durumuna aykırı. Lütfen bu salgın sona ermiş gibi davranmayın çünkü bitmedi” şeklinde ifadelerde bulundu.

Daha önce pek çok virüs üzerinde çalıştığını ve koronavirüsün bunların içinde en hızlı yayılan ve tehlikeli olduğunu belirten Nabarro “Vaka sayıları eğer azaltılmaya çalışılmaz ve azalmaz ise hastalığın yeni dalgalarını görürüz ve ardından şu anda da olduğu gibi patlayıcı artışlar meydana gelir.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Dr. David Nabarro dünya ülkelerinin birçoğunun elinden geleni yaptığını fakat bazı ülkelerin sorumsuz davrandığını söylerken dünya vatandaşlarına da teşekkür etti. “Enfeksiyon sayılarının iki katına çıkma süresi, fiziksel mesafe, maskeler, hijyen hassasiyeti ve izolasyon sayesinde büyük ölçüde yavaşladı” derken “İnsanların tavırları vaka sayılarını azalttı” dedi. Dünya üzerindeki insanları aynı şekilde hassas davranmaya ve salgın konusunda hep birlikte hareket edilmesini belirten Nabarro vaka sayılarını azaltmanın yolunun maskeleri takmaktan ve hijyene önem göstermekten geçtiğini söyledi. kamu haber

SALGIN ARTIYOR

Dünya üzerinde, özellikle Avrupa’nın doğusu ve Asya’da vaka sayıları son zamanlarda 2 katına çıkmış durumda. Bunun en büyük nedeni olarak insanların salgın bitmiş gibi davranması görülüyor. Hem dünya sağlık örgütü hem de yereldeki sağlık çalışanları ve sağlık uzmanları insanların rahatlamak istemelerini normal karşıladıklarını söylerken fakat şimdi yapılacak hataların uzun vadede daha kötü sonuçlar doğuracağı konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.