kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yağlı Saçlara Evde Bakım Nasıl Yapılır? Doğal Saç Maskeleri 2021 Nelerdir?

Birçok kişinin ortak sorunu olan yağlı saçlara evde bakım nasıl yapılır? Evde hazırlanabilecek doğal saç maskeleri nelerdir? Yapılan bu saç maskeleri nasıl hazırlanır ve nasıl kullanılır? Yazımız devamında görebilirsiniz.

A+
A-

Kadın ve erkekler için yağlı saçlar ortak bir problemdir. Saçlar her ne kadar temiz olsa da saç derisinin yağlı olması yağlanma süresini oldukça kısalmasına sebep olmaktadır. Saçlarınızdaki yağlanma sorunu için evde uygulayabileceğiniz yöntemler ile bu sorunla baş edebileceksiniz. Aşağıda sunmuş olduğumuz yöntemler kesinlik içermemekle birlikte deneyenler tarafından etkili olduğuna dair görüş birliği olan kullanımlardır. Evde bakım ile yağlı saçlarla nasıl baş edilir? Yağlı saçlara evde bakım nasıl yapılır? İşte detaylar…

Yağlı Saçlara Elma Sirkesi Kullanımı

Elma sirkesi yağlı saçlarda kullanılarak saç derisinin Ph seviyesini düzenlemektedir. Fazla yağ salınımının önüne geçerek saçların daha uzun süre yağlanmadan kalmasını sağlamaktadır. Saçınıza sirke karışımını şu şekilde uygulamasınız: Bir su bardağı ılık suya üç çorba kaşığı elma sirkesi eklenmelisiniz. Saçınızı her zaman kullandığınız şampuan ile yıkadıktan sonra, durulama suyu olarak yaptığınız bu karışım ile bekletmelisiniz. Sirkeli suda saçınızı on dakika kadar bekletildikten sonra soğuk su ile saçınızı arındırmalısınız. Daha sonra bol su ile saçınızı tekrar tekrar yıkamalısınız. Haftada iki kez uygulayabileceğiniz bu yöntem ile saçınızın yağlanmasını engelleyebilir, daha parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Yağlı Saçlara Limon Suyu Kullanımı

Yağlı saçlar ikinci yöntem ise limon suyu kullanımıdır. Bunun için iki adet limonun suyu, iki fincan su ve üç çay kaşığı balı karıştırarak limon suyu bal karışımı elde etmelisiniz. Bu karışımı beş dakika boyunca saç derinize masaj yaparak uygulamalısınız. Bu karışımın kullanımı saç derinizde yağlanmayı giderecektir. Yine bu karışımı da beş dakika saçınızda beklettikten sonra ılık suyla yıkamalısınız. Haftada iki kez uygulayacağınız bu karışım ile saç derinizin yağlanmasının önüne geçebilirsiniz.

yagli saclara limon suyu kullanimi

Yağlı Saçlara Siyah Çay Kullanımı

Gündelik hayatımızda düzenli olarak tükettiğimiz sıcak çay, saç yağlanmasına karşı uygulanabilecek bitkisel çözümlerden bir diğeri olarak kullanılmaktadır. Bir fincan suya, on dakika kaynatılmış siyah çay yapraklarınız eklemelisiniz. Bu karışım ile saçınızı yıkayıp, on dakika boyunca beklemelisiniz. Belirtilen sürenin sonunda saçlarınızı soğuk su ile yıkamalısınız. Haftada birkaç kez yapabileceğiniz bu işlem ile hem saç derinizin yağlanmasını engelleyebilir hem de düzenli yapıldığında saçlarınızın parlak bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Yağlı Saçlara Karbonat Kullanımı

Yağlı saçlarda büyük etki gösteren karışımlardan sonuncusu da karbonat ile su karışımıdır. Karbonat su ile karıştırılıp saç diplerine masaj yaparak uygulandığında, aşırı yağlanmayı ve yağlanma nedeniyle oluşan kötü kokuyu gidermektedir. Karbonat karışımı hazırlamak için üç yemek kaşığı karbonat ile bir litre suyu karıştırmalısınız. Yaptığınız bu karbonat su karışımını yirmi dakika boyunca saç derisinde bekletildikten sonra saçlarınızı durulamalısınız. Bu işlem düzenli olarak tekrar edildiğinde yağlanma problemi geçecek ve parlak saçlara kavuşacaksınız.

yagli saclara karbonat kullanimi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.