kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yıllara Göre Sınıf Öğretmenliği Atama Sayıları, En Fazla Sınıf Öğretmeni Ataması Ne Zaman Yapıldı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son yıllarda ciddi rakamlara ulaşan sözleşmeli öğretmen alımı yapmaktadır. Öğretmenlik lisans bölümlerinden mezun olan adaylar, KPSS P121 puan türünden aldıkları puanlara göre kendi branşlarında atanmaktadır. Bu kapsamda sınıf öğretmeni ataması da oldukça yüksek tutulmaktadır. Son yıllarda MEB’e on binlerce sınıf öğretmeni atanmıştır. Biz de yazımız devamında yıllara göre sınıf öğretmenliği atama sayılarını açıklayacağız.

A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde artan öğretmen ihtiyacını karşılamak için son yıllarda ciddi sayıda sözleşmeli öğretmen alımı yapmış ve bu alımları 2020 yılında da sürdürmüştür. Bakanlık, KPSS – Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre her yıl on binlerce sözleşmeli öğretmen almıştır. Branşa göre atama yapan bakanlık, öncelikli olarak doğu hizmetinden sayılan yerlerin öğretmen ihtiyacını karşılaşmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler için on binlerce sözleşmeli sınıf öğretmeni kadrosu yer almıştır. MEB tarafından 2015 – 2020 yılları arasında; 2015 Şubat, 2015 Eylül, 2016 Şubat, 2016 Ağustos, 2017 Mart, 2017 Ağustos, 2018 Mart, 2018 Kasım, 2019 Mart, 2020 Ocak, 2020 Haziran olmak üzere toplam 11 atama yapılmıştır. Bu atamalardaki kontenjan içerisinde en fazla kadro sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Biz de bu merkezi atamalara göre; MEB tarafından gerçekleştirilen sınıf öğretmenliği atama sayılarını yıllara göre belirtmeye çalışacağız.

KPSS 2015 Şubat Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2015 Şubat sözleşmeli öğretmen atamasında 15 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 1.315 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2015 Eylül Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2015 Eylül sözleşmeli öğretmen atamasında 37 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 4.157 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2016 Şubat Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2016 Şubat sözleşmeli öğretmen atamasında 30 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 3.292 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2016 Ağustos Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2016 Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında 15 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 4.334 olarak gerçekleşmiştir.

En fazla sınıf öğretmeni ataması 2016 Ağustos ataması ile yapılmıştır. Son 5 yıl içerisinde sınıf öğretmenliği bölümü için en çok atama bu alımla gerçekleşmiştir.

KPSS 2017 Mart Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2017 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 30 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 3.570 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2017 Ağustos Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2017 Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında 10 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 1.850 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2018 Mart Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2018 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 3.806 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2018 Kasım Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2018 Kasım sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 3.047 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2019 Mart Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2019 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 2.011 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2020 Ocak Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2020 Ocak sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 3.007 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2020 Haziran Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2020 Haziran sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan sınıf öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile sınıf öğretmeni olarak atananların sayısı 2.831 olarak gerçekleşmiştir.

Toplam bu 11 atamada sınıf öğretmenliği bölümü mezunları içerisinden sınıf öğretmeni olarak atanan sayısı 33.220 olarak gerçekleşmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.