kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yaşlı Bakım Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Yaşlı bakım teknikeri maaşları ne kadar olacak, yaşlı bakımı teknikerliğinin görevleri nelerdir, yaşlı bakım teknikeri nasıl olunur, yaşlı bakım teknikeri nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör yaşlı bakımı teknikeri maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Yaşlı bakım teknikeri maaşları ne kadar sorusuna aradığınız cevabı sizler için bu yazımızda derledik. Sizlere fikir vermesi amacıyla yazdığımız bu yazıda yaşlı bakım teknikeri maaşları ve görevleri, çalışma şartları ve çalışma saatleri hakkında en güncel bilgileri derledik.

Yaşlı Bakım Teknikeri

YAŞLI BAKIM TEKNİKERLİĞİ NEDİR? YAŞLI BAKIMI TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ

Sağlık alanında çalışan teknikerler genellikle ilgili uzmanın yanında destek personeli olarak görev yaparlar. Yaşlı bakım teknikeri olarak görev yapanlar da benzer şekilde hizmet sunmaktadır. Yaşlı bakım teknikeri nedir daha iyi anlamak için yaşlı bakım teknikeri görevleri listesine bakmak faydalı olacaktır:

Hastaları;

a) Fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden bakım gereksinimlerini değerlendirmek. Günlük yaşam aktivitelerinin korunmasını, sürdürülmesini ve en üst düzeyde kullanmasını desteklemek.

b) Diyetisyen tarafından önerilen beslenme programına uygun olarak beslemek, kilo takibi yapmak ve değişiklikleri sağlık ekibi üyeleri ile değerlendirmek.

c) Yaşam alanını kaza riski ve güvenlik yönünden değerlendirmek, gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak.

ç) Sağlık ekibi tarafından planlanan tıbbi bakımı takip etmek, tıbbi bakımın uygulanmasına yönelik problem tespit etmesi halinde sağlık meslek mensubuna durumu iletmek.

d) Ağız ve diş bakımı gibi günlük kişisel bakıma yardımcı olmak. Yatağa bağımlı olma, hastalık veya engellilik nedenli bağımlılık durumlarında kişisel bakım ve temizlik uygulamalarını yerine getirmek.

e) Sağlık hizmetlerine ulaşmasına yardımcı olmak, gerektiğinde refakat etmek.

f) Bakım veren aile üyelerini desteklemek.

g) İstismardan korumak, aileyi ve gerekli durumlarda ilgili kurumları bu konuda bilgilendirmek.

ğ) Sosyal aktivitelere yönlendirmek ve katılımı desteklemek.

NASIL YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların tekniker olabilmesi için 2 yıllık bir önlisans programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık önlisans programı ile istenilen her teknikerlik yapılamamaktadır. Yaşlı bakım teknikeri olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Yaşlı Bakım Hizmetleri

Yaşlı Hizmetleri Bakımı

Yaşlı Bakımı

 

YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Yaşlı bakım teknikerinin çalışma şartları kolaydır diyemeyiz. Bir hastanın hele ki yaşlı veya bakıma muhtaç bir hastanın bakımı ile uğraşmak gerçekten zorlayıcı bir iştir.

Yaşlı bakım teknikerleri hem hastanede hem de evlerde bakım yapabilmektedir ve bu da çalışma ortamlarının durumdan duruma değişiklik gösterebildiğine işarettir. Bunun dışında genellikle hasta ile iletişim halindedir. Hastanın yakınları ile de sık sık iletişim kurmaktadırlar.

Çalışma şartlarının daha zor veya kolay olması ilgilenilen hastanın ihtiyaç duyduğu bakıma göre değişiklik gösterebilmektedir. Çalışma şartlarının yorucu, yıpratıcı ve zorlayıcı olduğunun altını çizmekte fayda var.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat yaşlı bakım teknikerliğinde bu rakam minimum olarak görülmelidir. Acil durumlarda nöbete çağırılma, ek mesaiye kalma, rutin nöbetler vs. nedeni ile 40 saati fazlasıyla geçen çalışma saatlerine sahip olunabilmektedir.

YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR?

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknikerlerin ocak ayında aldıkları zamdan sonra maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak yaşlı bakım teknikerleri de bu zamdan sonra 12-13 bin TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

ÖZEL SEKTÖR YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası yaşlı bakım teknikeri maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 9-10 bin TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş verebilmektedir.

Yaşlı bakım teknikeri hemşire olarak çalışabilir mi?

Özelde çalışmak isteyenler yine her türlü hastanede hemşire sıfatı ile çalışabilir, yaşlı bakım teknikeri statüsünde çalışabilir veya özel huzur evlerinde iş bulabilirler.

Yorumlar

  1. bahar Avatar bahar dedi ki:

    Atanma puanlari ne kadar acaba her yil kadro aciliyormu

  2. Ertuğrul Gürel Avatar Ertuğrul Gürel dedi ki:

    Maalesef açılmıyor aile ve sosyal politikalar bakanlığı alım yapıyor oda fazla değil özellikle devlete bağlı huzır evlerinde açık olursa kurumun rahatlığı söz konusu olduğundan çoğu hemşireler buraları tercih ediyor şuanki zam sonrası 20 bin tl gibi bir maaş olduğu için çoğu hemşire bu kadrolara geçmeye çalışıyor o yüzden kadrolar dolu göründüğü için alıma çok çıkmıyor bakanlık 2 yılda bir enfazla 3 bin kişi alıyor.

    1. Ebru Avatar Ebru dedi ki:

      Merhabalar .Şuan yeni atanan yaşlı bakım teknikerleri ne kadar maaş almaktalar? Acaba

      1. NS Avatar NS dedi ki:

        Ben de bunu merak ediyorum,İstanbul’a yeni atandım, henüz iş başı olmadı ancak bu konuda biraz muallaktayım.

    2. Melek Avatar Melek dedi ki:

      Nasıl yani hemşireden daha fazla maaş aldığı için mi geçmek istiyorular